Spring til indholdet

Sidst opdateret 04/03/2019

Faktura i udenlandsk valuta med gebyr – Sådan registrerer du betaling

I denne guide kan du læse, hvordan du registrerer betaling på en salgsfaktura i udenlandsk valuta, når der er gebyr på betalingen. At der er gebyr på betalingen kan fx skyldes, at din bank har taget et gebyr – det er ikke unormalt, at de gør det, når det er en overførsel i anden valuta.

Sådan registrerer du betaling på en salgsfaktura i udenlandsk valuta, når der er gebyr på betalingen

Lad os tage et eksempel:

Vi har sendt en faktura til en kunde i Tyskland på 1.000 euro. På det tidspunkt vi sender fakturaen svarer 1.000 euro til 7.430 kr. Da pengene går ind på vores bankkonto, har vi kun modtaget 7.365 kr. Det har vi på grund af et gebyr til banken på 50 kr. samt en valutakursdifference.

Ovenstående skal vi nu registrere på fakturaen. Gå derfor til Salg –> Klik på “Mere” ud for fakturaen -> Registrer betaling. Her skal du registrere det beløb, du har fået ind på bankkontoen, hvilken dato pengene er modtaget på og vælge, hvilken beholdning pengene er indbetalt på. Med ovenstående eksempel ser det sådan her ud hos os:

Udenlandsk faktura med gebyr - Dinero

Tilbage er nu blot at trykke “Gem betaling”, og du har nu registreret det beløb, du har fået indbetalt på din bankkonto.

Det hele er dog registreret som en valutakursdifference – så vi skal lige have flyttet det, der svarer til bankens gebyr fra valutakursdifference til en gebyrkonto. Se hvordan du gør i næste afsnit.

For at få gebyret på de 50 kr. bogført korrekt skal vi ind i et finansbilag. Det finder du under Bogføring -> Under Diverse, vælg finansbilag. Finansbilaget udfylder du således: Bogfør bankgebyr Tilbage er blot at trykke “Godkend” – og så har du bogført gebyret på de 50 kr. Vælg den dato, hvor pengene er indbetalt på bankkontoen.

Tips og bonusinfo:

  • Det er faktisk utroligt nemt at registrere en valutakursdifference i Dinero – det sker nemlig helt automatisk, når du registrerer det beløb, du har modtaget i kroner. Du kan læse mere her.
  • Leder du i stedet efter, hvordan du laver en valutakursdifference på et køb? Læs mere her.
  • Du kan i denne guide se, hvordan du fakturerer i anden valuta.
  • Du kan i denne guide se, hvordan du korrekt laver en faktura til en udenlandsk kunde.
  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Så mange har tilmeldt sig

0

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?