Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Faktura til udenlandsk kunde

 • Læsetid: 2 minutter

 • Sidst opdateret 12/11/2021


Sådan laver du en faktura til en udenlandsk kunde

Er du i tvivl om, hvordan du bogfører et salg til en udenlandsk kunde? Her er en guide, der viser dig, hvad du skal være opmærksom på i Dinero.

Guiden her vil fortælle dig, hvordan du sælger til både private og virksomheder udenfor Danmark (det vi kalder EU & Verden).

Generelt er følgende gældende:

 • Salg til virksomheder (BtB) i EU & Udland er i de fleste tilfælde fritaget for moms. Fakturaerne skal derfor sendes uden moms. Det gennemgår vi i denne guide. Sælger du BtB udenfor EU, skal du dog være eksportørregistreret.
 • Salg til private (BtC) i EU er typisk ikke fritaget for moms. Fakturaerne skal derfor sendes med dansk salgsmoms.(Som udgangspunkt)
 • Salg til private udenfor EU er i de fleste tilfælde fritaget for moms. Du skal være dog være eksportørregistreret. Læs mere her. Er du i tvivl om du skal sælge med eller uden moms til private udenfor EU, vil vi til enhver tid anbefale dig, at du ringer til SKAT.

BEMÆRK: for en udenlandsk kunde er VAT-number lig CVR-nummer.

 1. Første step i processen er at oprette din kontakt korrekt:
  Tryk på Opret > Ny kontakt – Sælger du til et firma, så vælg Opret firma. Sælger du til en privatperson, så vælg Opret privatperson. Nedenstående eksempel viser oprettelse af et firma. Sørg for at få indtastet alle de informationer, du har.

  Klik først på indtast firma manuelt

  Indtast alle oplysninger under firmadetaljer og eventuelt også oplysningerne under kontaktoplysninger.

  Det er vigtigt, at du husker at udfylde både land og CVR-nummer.

 2. HUSK der er forskel på, om du sælger til private eller virksomheder. Se forklaringen i toppen.

  Næste skridt er at lave fakturaen. Det essentielle her er at vælge den rigtige momstype på produktet, da moms ved handel med udlandet kan variere.

  For at oprette fakturaen klikker du på Opret > Ny faktura.

  Først vælger du den rigtige kontakt på fakturaen (i dette eksempel vores tyske virksomhed).

  tysk virksomhed2

  Vælg herefter et produkt, og tryk på “Salg af varer/ydelser m/moms” under “Konto”.

  Vælg herefter den rigtige momstype for dit produkt. I dette eksempel sælger vi en ydelse til en virksomhed i Tyskland og derfor vælges “EU-leverancer – ydelser (rubrik B-ydelser)”:

  Du kan nu se, at der ikke længere er moms på din faktura (da den undertrykkes), og fakturaen er klar til at blive sendt.

  • Private i EU = Salg af varer/ydelser m. moms
  • Virksomheder i EU = EU-leverancer varer eller EU-leverancer ydelser
  • Privat og virksomheder udenfor EU = Momsfrit salg til udlandet

Tips & bonusinfo

 • Melder Dinero fejl, når du godkender? I 98% af tilfældene skyldes det, at du ikke har angivet både land og CVR-nummer på din kontakt – kig derfor tilbage i første del.
 • Har du behov for SWIFT og IBAN på din faktura? Klik her for at se, hvordan du får det.
 • Har du behov for at fakturere i en anden valuta? Se her, hvordan du gør det. Du kan også benytte dig af valutaomregneren, hvis du skal omregne valuta.
 • Har du behov for at fakturere i et andet sprog? I Dinero kan du fakturere på dansk og engelsk. Du ændre sproget under “Indstillinger”, når du er inde på fakturaen.
 • Når du sender en faktura i udenlandsk valuta, kan der opstå en valutakursdifference, som skal bogføres. Det er heldigvis nemt i Dinero! Se her, hvordan du gør.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram