Sådan uploader du bilag til bilagsarkivet

  • Læsetid: 7 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Bilagsarkivet er en funktion, der gør det muligt at gemme dine kvitteringer digitalt – Du kan uploade ét eller flere bilag af gangen til et samlet bilagsarkiv. Det betyder, at du i programmet får et bedre overblik over dine kvitteringer og lynhurtigt kan vælge at bogføre dem fra dit regnskab.

Du kan uploade bilag/kvitteringer til skyen på flere måder. Nedenfor gennemgår vi de forskellige scenarier 🙌🏼

Du kan uploade dine kvitteringer via vores app til iPhone og Android. Det giver dig mulighed for at tage billederne, mens du er på farten – så er du også sikker på, at de ikke bliver væk fra dig. Inde i appen trykker du på det blå plus nederst og klikker på Scan bilag. Tag et billede af din kvittering og tryk på Upload. Så snart du har trykket på Upload til Dinero kan kvitteringen findes i Dinero inde i Bilagsarkivet (som du finder oppe i højre hjørne, når du er logget ind fra computeren). Du kan læse mere her, om hvordan du uploader og bogfører direkte via vores app.

Fylder din kvittering flere sider?

Det er blevet muligt at scanne flere sider ind og uploade som en samlet fil – det kan man f.eks. have brug for, hvis man har en faktura der fylder flere sider. Klik på det blå plus og tryk herefter på Scan bilag. Når du har scannet den første side, vil der nederst i højre hjørne af det scannede bilag figurere en blå knap, som viser to sider og et lille plus. Klik på den lille blå knap for at scanne flere sider. Når du har scannet alle siderne klikkes på Afslut og herefter på Upload til Dinero.

Er du i tvivl om, hvordan man deler en fil, så se her 

Bonus – Du kan via appen uploade PDF’er, som du har modtaget på mail til Dinero. Se her, hvordan du gør.

Du kan uploade dine bilag ved hjælp af en “træk og slip”-funktion.

Har du et billede eller en mappe liggende på dit skrivebord, kan du trække den ind i Dinero, hvorefter den starter upload til bilagsarkivet.

Når bilaget er trukket ind i Dinero, kan du finde en oversigt over dine bilag i bilagsarkivet, som du kan tilgå oppe i højre hjørne.

I nedenstående videoeksempel trækker vi en kvittering ind på bilaget. Denne funktion er særlig relevant, hvis du har din kvittering liggende på din computer. Funktionen kan du bruge på både nye og allerede bogførte bilag. I nedenstående video laver vi det på et nyt bilag – så kan vi nemlig bogføre ud fra det, der står på den uploadede kvittering.

 

For at vedhæfte en kvittering til din bogføring skal du gå til fanen Bogføring Bilagsoversigt. Tryk ind på bilaget og klik på Vedhæft fil.

Det er muligt at vedhæfte en kvittering på alle typer bilag, der er oprettet i Dinero, og som kan findes i Bilagsoversigten. Det har derfor ingen betydning, om det er et: Køb, Finansbilag eller en skabelon som f.eks. Flytning af penge mellem beholdninger.

Når kvitteringen er vedhæftet vil dette fremgå som vist på nedenstående billede. I dette eksempel er kvitteringen vedhæftet et købsbilag.

Beløbet er betalt med det samme - kontantkøb

Når du har uploadet dine billeder til bilagsarkivet har du mulighed for at vælge dem når du opretter et bilag. Det vil sige lige meget om du opretter et køb eller anvender en af vores skabeloner kan du vælge den.

P.S. Dette kan også gøres, på allerede bogført bilag, med samme metode. Du skal først finde bilaget, fra Bogføring  Bilagsoversigt. Klikke ind på det, og her tilkoble bilaget, ligesom vist nedenfor.

Bogføring af bilaget

Tryk på fanen Bogføring → Opret køb → Vælg fil fra bilagsarkiv.

Vælg fil fra bilagsarkiv

 

Du får nu en oversigt over alle oprettede bilag og kan vælge et fra listen.

Se preview på bilag

Når bilaget er valgt, er du klar til at udfylde dit købsbilag.
I dette tilfælde har bilagsscanneren selv udfyldt beløb samt dato.

Kvickly kvittering i bilagsarkiv

Når det resterende af bilaget er udfyldt og godkendt, er du færdig!

Modtager du ofte fakturaer på din mail, har vi gjort det muligt for dig at videresende regningerne direkte ind i dit bilagsarkiv. Det er smart 🙂

1. Opsætning 

Det er nemt. Vi har faktisk allerede oprettet en mail til dig. Du finder den i dit bilagsarkiv.

Bilagsmail i bilagsarkiv

 

2. Videresend din e-mail

I vores tilfælde har vi modtaget en kvittering fra Kvickly på mail. Denne kvittering trykker vi nu videresend til. Bagefter vælger vi vores nye e-mail.

Videresend faktura på mail

Hos de fleste e-mail-udbydere har du mulighed for at gemme din unikke e-mailadresse som en fast kontakt. På den måde behøver du ikke at huske den fremover 🙌🏼

3. Viderestil automatisk din e-mail

Får du altid faktura fra samme leverandør, som skal ind i regnskabet, eller har/vil du have en mail, hvor faktura kan sendes til, som er noget mere spiselig end din Dinero-bilagsmail? Så kig med i vores opsætningsvejledning til automatisk viderestilling af dine bilag her. Det er ikke særligt svært og kan spare meget tid!

Er du professionel regnskabsbruger og anvender kassekladden, har du også mulighed for at vælge de uploadede bilag fra bilagsarkivet.

I dette tilfælde har vi uploadet en bankfil til kassekladden og mangler nu at vedhæfte filer til vores posteringer.

Tryk yderst på linjen i kassekladden under FilVælg fil fra bilagsarkiv

Vælg fil fra bilagsarkiv

Du har nu mulighed for at vælge alle uploadede bilag.

Vælg bilag

Når du har valgt dit bilag, vil du kunne se det vedhæftede bilag i kassekladden ved, at holde musen hen over filen som vist her 😊

Hold musen over bilag for at se kvittering

I denne del trækker vi en kvittering ind på linjen i kassekladden. Denne funktion er særlig relevant, hvis du har din kvittering liggende på din computer. Se i nedenstående video, hvordan du tilføjet et bilag til en linje i kassekladden.

Du kan også uploade filen ved at trykke yderst på linjen i kassekladden under FilVedhæft fil

Når du har uploadet dine billeder til bilagsarkivet, har du mulighed for at oprette et købsbilag inde i bilagsarkivet.

I Bilagsarkivet har du en oversigt over alle oprettede bilag, som endnu ikke er bogført. Her kan man klikke på det pågældende bilag, som du ønsker at bogføre.

Når det pågældende bilag er valgt, kan man vælge Opret købsbilag

På denne måde oprettes der et købsbilag, som blot skal udfyldes og godkendes.

Dinero forsøger at autoudfylde købsbilaget, med de informationer der fremgår på bilaget til venstre. Herefter skal man være opmærksom på at udfylde de resterende felter i købsbilaget.

Klik herefter Godkend. Du har nu bogført dit bilag.

Ønsker du at slette en uploadet kvittering eller faktura skal du ind i Bilagsarkivet oppe i højre hjørne.

Klik på det bilag, der skal slettes og vælg Mere → Slet fil

OBS! Det slettede bilag kan IKKE gendannes.

Man kan få brug for at slette et bilag hvis man er kommet til at uploade det to gange.

Når man opretter et købsbilag, kan man uploade bilag ved at trykke Vedhæft fil  eller Vælg fil fra bilagsarkivet.

Vedhæft fil → her vælges en fil direkte fra din computer eller enhed.
Vælg fil fra bilagsarkivet → her vælges en fil, der allerede er uploadet til bilagsarkivet

Hvis man derfor vælger Vedhæft fil på ny, når selv samme bilag allerede har været uploadet i Bilagsarkivet, kommer bilaget altså til at fremgå i bilagsarkivet to gange. Her skal man altså sørge for at slette det, så man ikke får bogført det to gange ved en fejl.

Vær opmærksom på at de slettede bilag IKKE kan gendannes.

 

Bilag i Dinero

Bilagene bliver gemt i skyen, som er det moderne ord for en server. Serveren er en smart og sikker løsning, som du kan tilgå overalt i verden. Endnu smartere er det, at du på trods af servernedbrud altid vil have adgang til dine filer. Læs mere om sikkerheden her.

Hvis du vil læse mere omkring, om du kan downloade bilag fra skyen, så læs med her.

Bilag i skyen bryder med traditionelt bilag på papir, som man fx opbevarede i en mappe i fem år, så Skattestyrelsen til enhver tid kunne tage et kig på dem.

I dag er reglerne ændret, og det betyder, at man ikke længere behøver at have original bilagene liggende. Man skal bare til enhver tid kunne vise Skattestyrelsen, at man har kopier af dem liggende et sikkert sted.

Det er lige nøjagtig det, som Dinero gør – så ja, Skattestyrelsen godkender løsningen 💪🏼

Du må gerne smide dine kvitteringer ud!

Bogføringsloven som vi altid skal rette os efter siger, at så længe dine bilag findes i klarskrift, så er det tilstrækkeligt. Det eneste du skal sørge for, er derfor at dine billeder er skarpe nok til at de kan læses. Herefter kan originalen sagtens smides ud og er ikke nødvendig i en digital verden.

Hvis du ønsker at downloade dine uploadede bilag ned, kan det gøres med et klik fra bilagsoversigten:

Så slipper du for at skulle gemme gamle kvitteringer.

Tips & bonusinfo

  • Er du interesseret i at sætte bilagsforward på autopilot og automatisk få indsendt PDF-faktura til regnskabet? Så kig med her 😊
  • Vil du rette et bilag i Dinero? Se her
  • Vil du gerne downloade et bilag fra skyen. Klik her
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram