Sådan håndterer du sponsorater

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 23/02/2024


Sponsorater:
I denne guide går vi igennem, hvordan du i Dinero bogfører et sponsorat. Guiden kommer til at vise dig følgende scenarier:

  • Hvordan du bogfører et sponsorat – fx i den lokale fodboldklub (trøje, banner, etc.),
  • Hvordan du bogfører sponserede reklameartikler – fx små “gaver” til dine samarbejdspartnere (T-shirts, kopper, og andre kreative reklameidéer).

Generelt er der fuldt moms- & skattefradrag for sponsorater – med få undtagelser. Dem gennemgår vi under hvert punkt nedenfor.

Overordnet skal det dog være gældende, at der er en reklame som modydelse for at få dine fradrag. Det betyder med andre ord, at reklamen skal give dig noget synlighed, der kan skaffe dig nye kunder og dermed skabe værdi for din forretning. Denne modydelse skal stå mål med sponsoratets størrelse.

Sådan bogfører du sponsorater i Dinero

Er dit sponsorat relevant jf. ovenstående, så kan du som sagt trække det fuldt ud fra. Eneste undtagelse er, hvis sponsoratet giver adgang til gratis billetter (fx til fodboldkampen), så er disse typisk ikke fradragsberettiget – der skal derfor ske en opdeling her.

Bogfør sponsoratet

For at bogføre dit sponsorat skal du trykke på Opret → Nyt køb oppe til højre i Dinero. Sørg for at vælge Sponsorat og beskriv hvad du har købt. Så er du allerede godt på vej 🙌🏼

viser købsbilag i Dinero hvor forslaget sponsorat er brugt

Med ovenstående postering har vi bogført et sponsorat. Med kontovalget bogfører Dinero dit momsfradrag for dig. Du skal bare sørge for at bogføre beløbet inkl. moms.

Bogfør uden momsfradrag

Hvis du, som en bi-ting til dit sponsorat, får gratis billetter til fodboldkampen i den klub, som du sponserer er momsen ikke fradragsberettiget. Lav en ekstra linje i dit køb og brug forslaget at det er UDEN moms, og indsæt værdien her. Også selvom der var moms på fakturaen. Dette betyder nemlig der ikke bogføres momsfradrag.

Med ovenstående postering har vi nu bogført den del af sponsoratet, hvor momsen ikke kan trækkes fra.

For at du har moms- & skattefradrag på disse små “gaver” skal følgende være krav være opfyldt:

  • Indkøbsprisen må ikke overstige 100 kr. ex. moms pr stk (den må gerne være lig med 100 kr.),
  • “Gaverne” SKAL være lavet mhb. på at give væk for at få reklame – dvs. der skal være synlige reklame på – fx. dit logo.

Er ovenstående betingelser opfyldt så har du fuldt fradrag for dine “gaver” – er de ikke, så har du ikke momsfradrag på dem og kun kvart skattefradrag.

[/pro]

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram