Tips til kassekladden

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


I denne vejledning kan du finde 6 små tips til kassekladden i Dinero.

Husk at ved bogføring på konto angives debet som positive beløb mens kredit angives som negative beløb og modkontoen gør altid det omvendte.

Ønsker du en kort gennemgang at kassekladden, kan du se vores video herunder.

Introduktion til kassekladde

Tip 1: Undertryk momsen

Når du ønsker selv at definere momsen på en postering, følger du de her trin:
Umiddelbart til højre for hhv. konto og modkonto er momsen defineret. 
Tryk og vælg den momskode, du ønsker i drop-down menuen.

Undertryk momsen

Tip 2: Flerbenede posteringer

Når du har behov for at lave en flerbenet postering, foregår det ved at trykke på det grønne plus yderst til højre på linjen. Du kan også fjerne en linje vha. det røde kryds.

Fjern linje ved hjælp af rødt kryds

Tip 3: Vedhæft bilag

Når du laver en kassekladde, kan du trække et bilag direkte ind på posteringen. Det vil sige, at du nemt og hurtigt kan vedhæfte bilag på posteringerne fra en mappe.

Du kan klikke på papirclipsen ude til højre på linjen og vælge bilag direkte fra bilagsarkivet eller computeren, så du nemt kan tilføje filer.

Vedhæft bilag

Tip 4: Bogfør udvalgte bilag

Vi har gjort det muligt at bogføre udvalgte bilag. Det betyder, at du kan nøjes med at bogføre bilag 1 og 3 og vente med bilag 2. Du til- og fravælger ved enten at sætte et kryds eller lade boksen forblive blank i venstre side i kassekladden som vist herunder:

Bogfør udvalgte bilag

Tip 5: Automatisk bilagsnummer

Kassekladden er dynamisk, og hvert bilagsnummer er automatisk, indtil bilaget bogføres. Det er smart, fordi det sikrer, at du ikke laver fejl i nummerserien eller giver samme bilagsnummer til flere posteringer.
Ønsker du alligevel selv at bestemme et bilagsnummer, kan du klikke på nummeret og bestemme et bilagsnummer på denne postering.

Automatisk bilagsnummer

Tip 6: Vælg bogførte fakturaer og kreditkøb og registrer betaling

Under fanen bilag er det muligt at vælge allerede bogførte fakturaer eller kreditkøb, hvis der endnu ikke er blevet registreret betaling på dem. Det hænder nemlig nogle gange, at man har lavet en samlet betaling for flere fakturaer eller skal udligne et køb med et salg. Her kan man oprette flere linjer, vælge bilagene og få det hele registreret på én gang.

Tips & bonusinfo

  • Se de smarte genvejstaster til kassekladden her
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram