Vandt sparring med Thorborg: Nu har hun designet sin egen sports-bh

Der var god stemning og høje forventninger, da den nordjyske iværksætter Pernille Tøsti sidste år deltog i Dineros 24-låger lange julekalender – og vandt sparring med Dineros egen CEO og en tur på iværksætter-bootcampen Seedster. Vi har taget en snak med den ihærdige vinder, der ud over personlig træner nu også kan kalde sig sports-bh-designer.


Personen bag:

Helt kort – hvad er det for en virksomhed, du har startet?

Jeg ejer virksomheden Kost og træning med Pernille Tøsti, hvor jeg tilbyder personlig træning, bootcamps samt kostvejledning. Min rådgivning foregår både hos mig selv og online. Desuden har jeg det sidste år udviklet en speciel sports-bh til kvinder, der vægtløfter, under navnet Tösti Sportswear. For at spæde til min startup arbejder jeg i øvrigt som radiograf på Aalborg Sygehus 25 timer om ugen – det giver mig en god sikkerhed.

TJEK OGSÅ: Dineros julekalender 2020

Hvordan oplevede du Seedster og mødet med Martin Thorborg?

Det var lige mig! Sparringen med Martin overgik alle forventninger. Hans tips gav mig ro i maven, og han formåede at omsætte sine råd til noget konkret for netop mig. Det kan være skræmmende at starte et nyt produkt op, når man som jeg ikke har kendskab til produktionsbranchen eller tekstilbranchen. Jeg vidste, at han er iværksætterén i Danmark, så jeg forventede, at han kunne give mig tips med på vejen – særligt i forbindelse med min idé om at udvikle en sports-bh til kvindelige crossfittere og vægtløftere, der ønsker ekstraordinær beskyttelse og komfort.

Seedster har også overgået mine forventninger x 100! Jeg har fået så meget know how indenfor iværksætteri og typiske trin i en start-up fase og lært en masse om markedsføring og betydningen af network. Jeg har også fået en meget mere præcis vision for min start up, fordi jeg har pitchet mit produkt for flere mennesker. Det har gjort mig meget mere sikker på, hvad jeg vil, og hvordan jeg vil gøre det – og ikke vil gøre det.

Pernilles 5 råd til andre nye iværksættere:
  1. Tal med andre selvstændige inden for dit område; fx i en netværksgruppe
  2. Overvej anden indtægtskilde sideløbende – for mig giver det ro. Måske havde det været mindre sjovt, hvis jeg havde svært ved at betale regninger?
  3. Tag ikke et nej for et nej – husk: Hard work pays off!
  4. Hop med på fx Seedster og få sparring fra de erfarne oplægsholdere!
  5. Lad være at holde tæt med dine idéer

Hvordan har rejsen set ud, siden du vandt julekalenderen sidste år?

Det sidste år har været en rigtig spændende proces fra idé til nu at stå med et fysisk produkt – min Protech Sportsbra. Siden min sparring med Thorborg på Seedster er tingene gået stærkt, og jeg var heldig at komme med i Innovativ Vækst, som er et forløb for iværksættere i Nordjylland, der tildeler en mentor, og hvor man gennemgår forretningsudvikling, budgetter, storytelling – og får mulighed for at pitche for et erhvervspanel flere gange igennem forløbet. Det har gjort mig meget mere skarp på, hvad det er jeg vil, og hvordan jeg vil opnå det.

Hvad har været udfordrende, hvis du kigger på rejsen det sidste års tid?

Som mange andre virksomheder og startups har jeg tydeligt kunne mærke Danmarks nedlukning i forbindelse med corona. Pludselig kunne jeg ikke rejse til udlandet for at opsøge mulige samarbejdspartnere til udvikling af prototype og udarbejdelsen af første kollektion. Derfor måtte jeg kigge på mulighederne i Danmark, og her faldt mit blik på en innovativ systue i Ikast, der blandt andet hjælper startups med prototyper og første kollektion. De har gjort det muligt at arbejde tæt sammen om at få udarbejdet en innovativ sports-bh.

Corona har altså på en måde åbnet nye døre?

Ja, corona ”tvang” mig til at se muligheder indenfor tøjproduktion i Danmark, og det har jeg ikke fortrudt på noget tidspunkt. Det giver mig tryghed, at der ingen kulturforskelle er. Det minimerer også risikoen for fejl. Derudover er økonomi også helt klart en udfordring. Det kræver en del startkapital at opstarte en tøjproduktion, og derfor har et af mine største fokusområder hen over sommeren været at skaffe fondsmidler til udvikling af prototyper. Jeg har lige pitchet for Innovationsfonden og afventer svar her i uge 49 – så det bliver spændende at se, om det pitch går igennem.

Fik du nogle gode råd fra Martin, som du vil dele?

Martin og jeg havde en rigtig god one to one session nede i Marbella, og hvis der var noget, jeg lærte, så var det, at vidensdeling ikke er farligt, men nødvendigt! Og så er der specielt to råd, jeg har taget med mig fra Martin.

  • Det er ikke nødvendigvis det eneste rigtige at opsige sit job og springe ud som fullblown iværksætter for at være ambitiøs. Jeg har altid været meget økonomisk ansvarlig ift. min privat økonomi – og jeg arbejder blandt andet som kostvejleder og personlig træner samt radiograf på deltid for at betale de månedlige regninger. En stor bekymring var, om det er nødvendigt for succes at satse hele ens privatøkonomi og opsige de jobs for hurtigt at vækste og komme frem med mine idéer. Martin forstod og sagde, at det ikke er nødvendigt for succes, men at en stille og rolig fremgang kan være en rigtig god idé i starten for at sikre, at kapitalen følger med. Det råd gør, at jeg sover trygt om natten uden alt for store bekymringer – og arbejder med min startup, fordi det er super spændende, og fordi, jeg ønsker at hjælpe andre mennesker med min idé.
  • Jeg skulle lægge vægt på de ting, der gør, at jeg som profil skiller mig ud fra mængden. I mit tilfælde er det, at jeg er en målrettet og stærk kvindelig crossfit atlet, der ved, hvad det her handler handler om, når vi snakker optimalt træningsudstyr og tøj. Og at jeg skulle bruge min profil til at få sparket de rigtige døre op.

Det lyder som et godt og konkret udbytte. Hvor meget havde du forberedt hjemmefra – hvis du havde forberedt noget?

Inden jeg gik ind til det, havde jeg en designer til at lave en semi-prototype på sport-bh’en. Prototypen viser den særlige beskyttelse for kraveben og i nakke, som jeg gerne ville kunne vise. Nu er den så videreudviklet.

Jeg havde også forberedt mig på mine 1:1-sessions på Seedster, hvor den med Martin var den længste. Jeg havde flere siders spørgsmål og havde forberedt mit pitch, som blev skarpere, jo længere hen på ugen vi kom, fordi jeg blev mere sikker på, hvad jeg ville. Det handler mest af alt om hurtigt at få klarlagt, hvad man vil vide mere om – og så lade sparringspartneren tale.

Hvad er næste skridt for dig nu? 

Min mentor og jeg har lagt budget for 2021, og målet er, at vi allerede skal have gang i de første salg i marts 2021 – så det er vores første deadline for et endeligt produkt. De næste 14 dage går med, at jeg selv tester prototypen i mit eget træningsstudie for derefter at gå videre til første ud af tre etaper af prototypetest. Bh’en skal testes af 30 udvalgte crossfit udøvere ud fra nogle forudbestemte træningsøvelser og fokuspunkter.

Til marts skal din sports-bh ifølge planen kunne købes. Hvilke tanker har du gjort dig om salgskanaler?

Vores salgskanaler bliver 100 procent fokuseret på online salg det første år. De brugerundersøgelser, jeg har lavet, viser, at det er her målgruppen finder inspiration og shopper nye sports-bh’er, så derfor er det naturligt at starte via instagram-shopping og via en webshop, som vi er i gang med at etablere.

Det lyder som en spændende rejse fra idé til fysisk produkt. Vi kan se, du også bruger Dinero til din forretning. Hvad synes du om Dinero – og hvordan har du brugt Dinero undervejs? 

Ja, Dinero har været helt vildt brugervenligt for mig, der ikke er ferm til regnskab og tal. Det giver en gennemsigtighed, og chatsupporten og Dineros blogindlæg fungerer godt. Jeg føler virkelig, jeg får værdi.

Det er også fedt, at man kan bruge gratisversionen, når man er nystartet og skal holde omkostninger nede. Men jo længere jeg kommer med min idé, jo mere kan jeg dog godt se idéen i at opgradere til Dinero Pro.

Du kan følge med i Pernille Tøstis virksomhed på instagram-profilerne kost_traening.dk og Tostisport samt facebook-siden Tostisportswear.

Spil med i Dineros julekalender fra 1. december – lige her eller via 🎁-ikonet i dit Dinero-regnskab.

Louisa Henchel Vinther
Louisa H. Vinther Dinero
Louisa er Dineros Communications Manager. Her arbejder hun hver dag med at lave kampagner, tænke i brugeroplevelser og udtænke indhold, der gør regnskabslivet som iværksætter bare en tand lettere.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram