Spring til indholdet

Læsetid: 3 minutter

Omregistrering fra IVS til ApS

Omdannelse eller lukning af dit IVS. Få styr på detaljerne – og lad Dinero hjælpe dig.

Det er slut med bøvl, når du skal udfylde din udvidede selvangivelse. Dineros Skattepakke klarer alle mellemregninger for dig. - skattepakken

Du kan købe omregistrering og lukning gennem os

Vi har allieret med en stærk partner, der kan levere det nødvendige regnskabsmæssige og juridiske arbejde der skal til.

Du kan læse mere og købe ydelserne lige her.


Virksomhedstypen IVS udgår ⚠️

Folketinget har besluttet, at alle IVS’er skal omregistreres til ApS eller lukkes senest 15/4/2021. Har du ikke styr på det, risikerer du tvangsopløsning.

Allerede fra 15/4/2019 har det ikke længere været muligt at stifte nye Iværksætterselskaber (IVS). Det skyldes, at virksomhedstypen, ifølge folketinget, har gjort det nemmere at snyde – da beslutningen blev taget, var IVS’ernes skatte- og momsgæld fx dobbelt så høj som enkeltmandsvirksomhedernes ditto.

De nye regler er selvfølgelig ærgerlige for dig, der har et IVS og betaler alt det, du skal. Til gengæld er kapitalkravet til Anpartsselskaber (ApS) sænket fra 50.000 til 40.000 kroner.

Du skal huske at få det omdannet eller lukket inden 15/4/2021. Har du ikke gjort det, risikerer du en tvangsopløsning, der i værste tilfælde kan betyde, at du har en konkurs siddende på dig. Det ønsker de færreste trods altså.

Hvad skal du gøre?

Der skal faktisk gøres et par ting. For overblikkets skyld inddeler vi indlægget i det regnskabsmæssige og juridiske, du skal i tage højde for.

Regnskabsmæssige:
Hele dit regnskab skal gennemgås. Der skal ske en fuld revision af dit regnskab, fordi revisoren skal stå på mål for dit regnskab og for, at kapitalen (40.000 kroner) er til stede. Desuden skal der laves en erklæring, der kun kan laves af en registreret eller statsautoriseret revisor.

Juridiske:
Der skal ske opdatering af dit selskabs vedtægter, ligesom der skal laves et referat fra generelforsamlingen sammen med ændringer hos Erhvervsstyrelsen.

Så alt i alt er der ret meget, der skal laves – men vi satser på at lave en aftale til dig, hvor du får hjælp til ovenstående og selv skal gøre så lidt som muligt. Mere om det nedenfor.

Hvad koster sådan noget?

Det er et svært spørgsmål at svare på.

Prisen kommer an på “standen” på dit regnskab. Det er lidt det samme som at sammenligne to huse, der er lige store og ligger på den samme vej – men hvor det ene er et håndværkerprojekt, mens det andet er indflytningsklart. Det ene koster mange penge at få fikset – det andet gør ikke.

Har du styr på dit regnskab; dvs. at kapitalen er tilstede, at alt er bogført til den dato, du skal omdanne, og de nødvendige afstemninger (bank, moms, skattekonto mv.) er lavet – så er det stort set “lige ud af landevejen” at lave omdannelsen. Har du ikke styr på det, vil du højst sandsynligt komme til at betale revisoren på timebasis for oprydning i dit regnskab.

Dinero hjælper dig

Som sagt arbejder vi på at lave en fast fordelagtig pris til dig, uanset om du skal omdanne fra IVS til ApS eller lukke dit IVS.

Vi kommer nærmere ind på pris, når aftalen er på plads. I mellemtiden kan du skrive dig op via linket nedenfor – så sender vi dig en mail, så snart vi har noget konkret at tilbyde.

Skriv dig på listen

Skriver du dig på listen, bliver du én af de første, der får besked om aftalen og dermed muligheden for at få omdannet dit IVS til et ApS eller lukket dit IVS.

Har du allerede skiftet selskabsform fra IVS til ApS? Og er du i tvivl om, hvordan du skal bogføre selskabskapitalen i dit ApS? Så læs denne guide.

Theis Jørgensen
Theis er ansat hos Dinero, hvor han hver dag arbejder for at sikre glade Dinero-brugere. Han er velbevandret i økonomiske termer og har været en del af Dinero-holdet en god portion år efterhånden.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?