Spring til indholdet

Omdannelse af dit IVS → ApS

Fortsæt som ApS – vælg vores all-inclusive-løsning og få omdannet dit IVS. Vi står for hele processen inklusiv den nødvendige revision lavet af registreret revisor. Du slipper for bøvl og meromkostninger.

Vi klarer din omdannelse

 • Fuld revision af periodebalance
 • Erklæring lavet af registreret revisor
 • Opdatering af selskabets vedtægter
 • Referat fra generalforsamling
 • Ændringer hos Erhvervsstyrelsen
 • Én samlet pris
 • Opdatering af selskabets ejerbog

Omdannelse med ganske få klik

 • Du bestiller omdannelse og
  betaler én samlet pris.

 • Du logger ind med tilsendt kode, uploader dokumenter og læner dig tilbage.

 • Dit IVS bliver omdannet til ApS korrekt,
  og du kan fortsætte.

Trustpilot
Kollegaer snakker om omdannelse af IVS

Du skal bruge en ekspert, fordi…

Styr på både regnskab og jura
En omdannelse (omregistrering) af et iværksætterselskab indebærer juridiske og regnskabsmæssige krav, som kræver en fagpersons øjne.

Der skal først og fremmest ske en fuld revision af din periodebalance (fra din senest indleverede årsrapport), som blandt andet viser, at de nødvendige 40.000 kroners kapitalkrav er til stede (i kontanter eller aktiver). Det nødvendige kapitalkrav er ud fra periodebalancen og inkl. evt. selskabsskat af selv samme.

Derudover skal du have en erklæring, der kun kan laves af en registreret eller statsautoriseret revisor.

Juridisk skal der ske opdatering af dit selskabs vedtægter, laves referat fra generelforsamlingen og ændringer hos Erhvervsstyrelsen.

Vi samarbejder med revisionseksperterne fra Woiremose & Partner (Aarsregnskab.dk).

Omdannelse af dit IVS fra sofaen

Hvorfor omdanne til ApS?

En omdannelse giver dig mulighed for at fortsætte din forretning, som de fleste ønsker. Alternativet er, at du betaler for at lukke dit IVS, hvis du ikke vil ende i en tvangsopløsning. En tvangsopløsning ser skidt ud på papiret, hvor det registreres som en konkurs.

Hvad betyder tvangsopløsning?
Når dit selskab tvangsopløses, bliver det arbejde, du har lavet i selskabet samt alle rettigheder til det, du har skabt i selskabet, sat til salg til højestbydende.

Erhvervsstyrelsen træffer beslutningen og sender dit selskab i skifteretten, hvorefter du ikke længere er direktør i selskabet, selvom du teknisk set ejer det.

Du kan ikke længere overdrage virksomheden eller dens eventuelle aktiver, men du kan efterfølgende beslutte at genoplive firmaet (hvis du har de 40.000 kroners eller værdier for selv samme).

Glad håndtryk

Er der særlige krav i forbindelse med omdannelse?

Egenkapital på over 40.000 kr. og korrekt bogføring
Du skal have minimum 40.000 kr. i egenkapital i alt den dato, du bestiller, hvis du vil omdanne til ApS. Afængigt af, hvad resultatet for periodebalancen er, skal der også tages højre for en evt. selskabsskat af resultatet.

I forbindelse med omdannelsen forhøjes selskabskapitalen (også kaldet anpartskapitalen) til de 40.000 kr. Dette kan enten gøres ved overskud fra tidligere år eller periodebalancen eller som kontant indskud fra anpartshaver. Her kan anpartshaverens tilgodehavende i selskabet bruges.

Du kan ikke omdanne til andet end anpartsselskab (ApS) – altså ikke til A/S eller P/S, og du skal have bogført op til den dato, du bestiller omdannelsen, ligesom din bank skal stemme.

Hvorfor kan jeg ikke beholde mit IVS?
Du kan kun omregistrere dit selskab, hvis du får udarbejdet en erklæring om, at der er mindst 40.000 kroner til stede i selskabet. For at dette kan lade sig gøre, skal du have en godkendt revisor til at vurdere selskabets kapital. Når kapitalen er godkendt af revisoren, udarbejder vedkommende erklæringen.

Hvad er forskellen på IVS og ApS?

Et ApS kræver en startkapital på 40. 000 kroner, hvor startkapitalen for et iværksætterselskab (IVS) kunne være helt ned til én krone.

For iværksætterselskaber stilles der krav om, at 25 procent af overskuddet skal spares op i en særlig reserve, indtil man har en samlet reserve (opsparing af egenkapital) på 40.000 kr. – det krav gælder ikke for et ApS.

Vi tilbyder dig en samlet pakke

Vores løsning
Konkurrenter
Referat fra generalforsamling
Erklæring lavet af registrerede revisorer
Opdatering af dit selskabs vedtægter
Fuld revision af periodebalance inkluderet
Ændringer hos Erhvervsstyrelsen
Én samlet pris

Tag en beslutning allerede i dag og få dit IVS omdannet én gang for alle
– og for én samlet pris på kun 4.995,- ekskl. moms.

FAQ – omdannelse af IVS

Det er ikke noget, vi har valgt, men noget, som de folkevalgte på Christiansborg har besluttet, da de vil udfase IVS som selskabsform.

Det betyder, at du senest 15. oktober 2021 skal lukke eller omdanne dit IVS til et ApS.

Bemærk:
Folketinget har samtidig besluttet at sænke kapitalkravet til ApS fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Denne nedsættelse gjaldt fra 19. april 2019.

Det skal i øvrigt siges, at du ikke behøver at stille med 40.000 kr. i kolde kontanter. Kapitalkravet på 40.000 kr. kan sagtens være en kombination af penge og værdier (fx en bil, maskine eller andet) i virksomheden.

Hvis du ikke omdanner dit IVS, bliver det sendt til tvangsopløsning. Nu vil vi ikke skræmme dig, men en tvangsopløsning kan få negative konsekvenser for dig i fremtiden, hvis du en dag vil starte en ny virksomhed.

At have en tvangsopløsning på cv’et kan få mange til at løfte på øjenbrynene. Det kan være en bank, som beder dig stille garanti i din privatøkonomi, fx i dit hus eller din lejlighed, hvis du skal låne penge. Eller det kan være en leverandør, som beder dig forudbetale, fordi de er nervøse for, om de får deres betaling af dig.

Vores partner sørger for det hele. Du skal bare lige uploade nogle få dokumenter først. Det er fx:

 • Kontoudtog fra din bank til og med dags dato
 • Udskrift af din skattekonto.
 • Dine vedtægter.
 • Din ejerbog.
 • ID
 • Adgang til din virksomhed på skat.dk

Når du har gjort det, sørger de for resten – og det er faktisk ikke så lidt.

De skal blandt andet:

 • Lave en fuld gennemgang af dit regnskab med revision af dit regnskab, hvor de konstaterer, at de 40.000 DKK er til stede for, at du kan omregistrere. Herunder opstilling af perioderegnskab og kvalitetskontrol.
 • Lave og underskrive en revisionserklæring, der er nødvendig for, at du kan omregistrere til et ApS.
 • Ændre dine vedtægter.
 • Registrere omdannelsen af din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen.

Det er en masse arbejde, som de heldigvis udfører for dig. Så kan du nemlig koncentrere dig om at drive din virksomhed, mens de arbejder for dig.

Vi skal bruge nogle småting fra dig. Du kan se alt det vi skal bruge, når du logger ind på den bruger, du får hos vores partner. Men et udsnit af det, vi skal bruge fra dig, er:

 • Kontoudtog fra din bank frem til dags dato
 • Din skattekonto
 • Dine vedtægter
 • Din ejerbog
 • Årsrapport
 • Adgang til dit regnskab (bruger du Dinero sker det automatisk).

Hvis dit IVS skal omregistreres, koster det 4.995 kr. plus moms.

For den pris klarer vores samarbejdspartner – eksperterne fra Woiremose & Partner (Aarsregnskab.dk) – alt det regnskabsmæssige og juridiske arbejde for dig.

Du kan være ganske rolig: At du omregistrerer dit IVS til et ApS ændrer ikke noget ved dit regnskab.

Du kan altså fortsat lave regnskab i Dinero eller et andet regnskabsprogram, som var intet hændt.

Husk dog, at kapitalforhøjelsen/omregistreringen skal bogføres i Dinero, når den er foretaget.

Hvis du vælger at bruge vores løsning til at omregistrere dit IVS, har vi gode folk fra Aarsregnskab.dk, som ordner alt det regnskabsmæssige og juridiske for dig.
Du behøver altså ikke spekulere på regler, teknikaliteter og besværligheder. Det fikser de for dig.

Konkret får du:

 • Fuld gennemgang og revision af dit perioderegnskab, hvor de konstaterer, at de 40.000 DKK er til stede for, at du kan omregistrere. Herunder opstilling af perioderegnskab og kvalitetskontrol.
 • En færdig og underskrevet revisionserklæring, der er nødvendig for, at du kan omregistrere til et ApS
 • Ændre dine vedtægter og ejerbog
 • Referat af ekstraordinær generalforsamling vedr. omdannelsen af selskabet
 • Registrering af omdannelsen af din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen

Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, og vi forstår godt, hvis du undrer dig.

Men hvorfor så?

Vores produkt er all-inclusive. Det er dem til 2.000 DKK ikke.

Dem til 2.000 DKK er kun det juridiske arbejde. Så mangler der altså stadig alt det regnskabsmæssige. Den fulde gennemgang af din periodebalance (altså tiden fra din senest indleverede årsrapport, der skal konstatere at den nødvendige egenkapital er til stede), du bestiller – og ikke mindst underskriften fra den registrerede eller statsautoriserede revisor.

Med den løsning, som vi tilbyder, får du den fulde pakke. Du kan altså knokle videre med din virksomhed uden at skulle spekulere på omregistrering/lukning.

Så er du velkommen til at hive fat i os hos Dinero. Supporten er åben fra kl. 8-23, 365 dage om året.

Vi er online på chatten – og alternativt kan du fange os på support@dinero.dk.

Det kan være, vi sender dig videre til vores partner, Aarsregnskab.dk, hvis du har spørgsmål til omregistrering eller lukning, fordi det er dem, der står for arbejdet.

Nej. Prisen er per firma.

Ønsker du hjælp til at få omdannet dem begge, kan du bestille for dit drift og så tage en snak med vores revisorpartner om, at du gerne vil have omdannet begge.

Så skal du logge ind på din bruger hos vores partner, Aarsregnskab.dk. Der kan du følge med i, hvordan det går.

Du logger ind via dette link.

Nej – tilbuddet er til alle. Uanset om du bruger Dinero eller ej, kan du gøre brug af vores service.

Den eneste forskel er, at vores partner, Aarsregnskab.dk, automatisk tildeles revisoradgang til dit regnskab, hvis du bruger Dinero. Det gør de ikke, hvis du bruger andre regnskabsprogrammer.

Er du interesseret i at læse handelsbetingelserne, kan du gøre det på denne side:

Handelsbetingelser.

Omdan dit IVS med os

Omdannelse med ganske få klik
 • Du bestiller omdannelse og
  betaler én samlet pris.

 • Du logger ind med tilsendt kode, uploader dokumenter og læner dig tilbage.

 • Dit IVS bliver omdannet til ApS korrekt,
  og du kan fortsætte.

Tag en beslutning allerede i dag og få dit IVS omdannet én gang for alle
– og for én samlet pris på kun 4.995,- ekskl. moms.