Omdannelse af IVS → ApS

Omdan dit IVS og kom godt videre – vælg mellem to pakker og slip for bøvl og meromkostninger. Vores partner godkender og klarer hele processen.

Vi klarer omdannelsen for dig

Fra 1.895,-

Pris i DKK. ekskl. moms per firma

 • Godkendelse af kapital af registreret revisor
 • Opdatering af selskabets vedtægter
 • Referat fra generalforsamling
 • Opdatering af selskabets ejerbog
 • Ændringer hos Erhvervsstyrelsen

Omdannelse med ganske få klik

 • Du bestiller omdannelse og
  betaler én samlet pris.

 • Du logger ind med tilsendt kode, uploader dokumenter og læner dig tilbage.

 • Dit IVS bliver omdannet til ApS korrekt,
  og du kan fortsætte.

Vælg den løsning,
der passer på din virksomhed: 

Har du 40.000 kr. i kontanter?

Med i pakken får du:

 • Bekræftelse af selskabskapital
 • Opdatering af selskabets vedtægter
 • Referat fra generalforsamling
 • Opdatering af selskabets ejerbog
 • Ændringer hos Erhvervsstyrelsen

1.895,-

Pris i kr. ekskl. moms.

Få hjælp til at nå i mål med omdannelsen

Har du pengene til omdannelsen på en privat konto eller firmakontoen, er denne løsning for dig. Så kan du indsætte differencen mellem kapitalen, dit selskab blev stiftet med, og kapitalkravet på 40.000 kroner på en bankkonto. Tag bagefter et skærmbillede, og send det til vores revisorpartner, der klarer resten af processen for dig.

Bemærk: Pengene, du indskyder, er dine private penge, og de “låses” i selskabet.

Har du aktiver for 40.000 kr. eller mere?

Du skal bruge den fulde revisorpakke

Har du ikke kontanter til omdannelsen, men fx aktiver eller værdipapirer af en tilsvarende værdi? Så er det her løsningen for dig. Det kaldes en kapitaludvidelse, og det kræver, at revisoren skal gennemgå dit regnskab og godkende omdannelsen.

Er du i tvivl?

Spørg vores eksperter Vores revisorpartner fra Aarsregnskab.dk sidder klar til at hjælpe dig – også, hvis du er i tvivl om, hvilken løsning der passer på din virksomhed. Ring til dem på  44 222 500 eller skriv på support@aarsregnskab.dk

Styr på både regnskab og jura
Du bør bruge en ekspert, fordi en omdannelse (omregistrering) af et iværksætterselskab indebærer juridiske og regnskabsmæssige krav, som kræver en fagpersons øjne. Uanset egenkapitalens størrelse skal der ske opdatering af dit selskabs vedtægter, laves referat fra generelforsamlingen og registreres ændringer hos Erhvervsstyrelsen.

Har du over 40.000 kroner i egenkapital, skal der ske en fuld revision af din periodebalance , som viser, at de 40.000 kroners kapitalkrav er til stede (i kontanter eller aktiver). Det nødvendige kapitalkrav er ud fra periodebalancen og inkl. evt. selskabsskat af selv samme. Derudover skal du have en erklæring fra en registreret eller statsautoriseret revisor.

Hvorfor omdanne til ApS?

Folketinget har vedtaget, at alle IVS’ er skal udfases senest 15. oktober 2021.
Omdannelsen giver dig mulighed for at fortsætte din forretning. Alternativet er, at du betaler for at lukke dit IVS, hvis du ikke vil ende i tvangsopløsning, hvilket ser skidt ud på papiret.

Når dit selskab tvangsopløses, bliver det arbejde, du har lavet, samt alle rettigheder til det, du har skabt i selskabet, sat til salg til højestbydende.

Erhvervsstyrelsen træffer beslutningen og sender selskabet i skifteretten, herefter er du ikke længere direktør i selskabet, selvom du teknisk set er ejer.

Du kan ikke længere overdrage virksomheden eller dens eventuelle aktiver, men du kan senere beslutte at genoplive firmaet (hvis du har de 40.000 kroners eller værdier for selv samme).

Er der særlige krav i forbindelse med omdannelse?

Egenkapital på over 40.000 kr. og korrekt bogføring
Du skal have minimum 40.000 kr. i egenkapital i alt den dato, du bestiller, hvis du vil omdanne til ApS. Afhængigt af, hvad resultatet for periodebalancen er, skal der også tages højre for en evt. selskabsskat af resultatet.

I forbindelse med omdannelsen forhøjes selskabskapitalen (også kaldet anpartskapitalen) til de 40.000 kr. Det kan enten gøres ved overskud fra tidligere år eller periodebalancen eller som kontant indskud fra anpartshaver. Her kan anpartshaverens tilgodehavende i selskabet bruges. Det kan også gøres via indskud på en separat bankkonto.

Du kan ikke omdanne til andet end anpartsselskab (ApS) – altså ikke til A/S eller P/S, og du skal have bogført op til den dato, du bestiller omdannelsen, ligesom din bank skal stemme.

Hvad er forskellen på IVS og ApS?

Et ApS kræver en startkapital på 40. 000 kroner, hvor startkapitalen for et iværksætterselskab (IVS) kunne være helt ned til én krone. Selskabsteknisk er der i øvrigt ingen forskel på de to selskabsformer – så du kan fortsætte som før og med samme CVR-nummer, hvis du omdanner.


FAQ – omdannelse af IVS

Det er ikke noget, vi har valgt, men noget, som de folkevalgte på Christiansborg har besluttet, da de vil udfase IVS som selskabsform.

Det betyder, at du senest 15. oktober 2021 skal lukke eller omdanne dit IVS til et ApS.
(Grundet ny deadline – 29. oktober 2021 – kan du vi hjælpe med omdannelse med kontant indskud frem til denne).

Bemærk:
Folketinget har samtidig besluttet at sænke kapitalkravet til ApS fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Denne nedsættelse gjaldt fra 19. april 2019.

Det skal i øvrigt siges, at du ikke behøver at stille med 40.000 kr. i kolde kontanter. Kapitalkravet på 40.000 kr. kan sagtens være en kombination af penge og værdier (fx en bil, maskine eller andet) i virksomheden.

Hvis du ikke omdanner dit IVS, bliver det sendt til tvangsopløsning. Nu vil vi ikke skræmme dig, men en tvangsopløsning kan få negative konsekvenser for dig i fremtiden, hvis du en dag vil starte en ny virksomhed.

At have en tvangsopløsning på cv’et kan få mange til at løfte på øjenbrynene. Det kan være en bank, som beder dig stille garanti i din privatøkonomi, fx i dit hus eller din lejlighed, hvis du skal låne penge. Eller det kan være en leverandør, som beder dig forudbetale, fordi de er nervøse for, om de får deres betaling af dig.

Vi kan hjælpe med omdannelse med kontant indskud frem til den nye deadline 29. oktober 2021.

Vores partner sørger for det hele. Du skal bare lige uploade nogle få dokumenter først. Det er fx:

 • Kontoudtog fra din bank til og med dags dato
 • Udskrift af din skattekonto
 • Dine vedtægter
 • Din ejerbog
 • ID
 • Adgang til din virksomhed på skat.dk

Eller skærmbillede af dit indskud, hvis du ikke har de 40.000 kroner i egenkapital i dit IVS.

Når du har gjort det, sørger eksperterne fra Aarsregnskab.dk for resten – og det er faktisk ikke så lidt.

De tjekker blandt andet:

 • At den nødvendige kapital er til stede til at omdanne til IVS
 • Afhængig af din virksomheds økonomiske situation skal de måske også lave en fuld gennemgang af dit regnskab inkl. revision af dit regnskab, hvor de konstaterer, at de 40.000 DKK er til stede. De laver i så fald også perioderegnskab og kvalitetskontrol, ligesom de laver og underskriver en revisionserklæring, der er nødvendig for, at du kan omregistrere til et ApS.
 • Opdatere din ejerbog
 • Udarbejde referat fra den generalforsamling, hvor du vedtager at omdanne dit selskab til ApS
 • Ændre dine vedtægter.
 • Registrere omdannelsen af din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen.

Det er altså en masse arbejde, som de heldigvis udfører for dig.

Vi skal bruge nogle småting fra dig. Du kan se alt det vi skal bruge, når du logger ind på den bruger, du får hos vores partner. Men et udsnit af det, vi skal bruge fra dig, er:

 • Kontoudtog fra din bank frem til dags dato
 • Din skattekonto
 • Dine vedtægter
 • Din ejerbog
 • Årsrapport
 • Adgang til dit regnskab (bruger du Dinero sker det automatisk).

Og hvis du mangler kapitalen i dit selskab:

 • Et skærmbillede af den bankkonto, hvorpå du har indsat den nødvendige kapital.

Hvis dit IVS skal omdannes, koster det enten 1.895 kr. plus moms eller 4.995 kr. plus moms. (Vi kan hjælpe med omdannelse med kontant indskud – 1.895 kr. – frem til den nye deadline 29. oktober 2021).

Prisen afhænger af den løsning, der passer til din situation.

Den første løsning er til dig, der mangler pengene i dit selskab og vil omdanne.

Har du kapitalen (40.000 kr. i kontanter eller aktiver),  skal du omvendt vælge løsning 2 og have gennemgået dit regnskab af en registreret revisor.

For begge løsninger klarer vores samarbejdspartner – eksperterne fra Aarsregnskab.dk – alt det regnskabsmæssige og juridiske arbejde for dig.

Du kan være ganske rolig: At du omregistrerer dit IVS til et ApS ændrer ikke noget ved dit regnskab.

Du kan altså fortsat lave regnskab i Dinero eller et andet regnskabsprogram, som var intet hændt.

Husk dog, at kapitalforhøjelsen/omdannelsen skal bogføres i Dinero, når den er foretaget.

Derudover skal du også huske at ændre din virksomhedstype fra IVS til ApS i Dinero. Det gør du ved at logge ind > Klikke på Indstillinger > Vælge Firmaoplysninger > Vælge anpartsselskab > Trykke på Gem.

Hvis du vælger at bruge en af vores løsninger til at omdanne dit IVS, har vi eksperter fra Aarsregnskab.dk, som ordner alt det regnskabsmæssige og juridiske for dig. Du behøver altså ikke spekulere på regler, teknikaliteter og besværligheder. Det fikser de for dig.

Har du pengene i dit selskab, får du:

 • Fuld gennemgang og revision af dit perioderegnskab, hvor de konstaterer, at de 40.000 DKK er til stede for, at du kan omregistrere. Herunder opstilling af perioderegnskab og kvalitetskontrol
 • En færdig og underskrevet revisionserklæring, der er nødvendig for, at du kan omregistrere til et ApS
 • Ændre dine vedtægter og ejerbog
 • Referat af ekstraordinær generalforsamling vedr. omdannelsen af selskabet
 • Registrering af omdannelsen af din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen

Hvis du ikke har 40.000 kroner i egenkapital og derfor skal indskyde pengene udefra, får du:

 • Eksperter, der tjekker op på, at dit indskud er sket (skærmbillede er nok) samt alt øvrigt arbejde klaret. Det betyder, at. eksperterne står for ændring af vedtægter, udarbejdelse af referat fra generalforsamlingen, udfyldelse af blanket til Erhvervsstyrelsen, indsendelse af mail til Erhvervsstyrelsen med korrekte dokumenter.

Mangler du pengene i dit selskab, og vil du omdanne, vil du ofte skulle betale min. 1000 kroner til fx dit pengeinstitut for at få dem til at godkende dit indskud. Med løsningen hos Dinero får du for kun 895 kroner ekstra klaret alt arbejdet (registrering hos Erhvervsstyrelsen samt ændringer af vedtægter).

Du får altså klaret alt arbejde i begge løsninger. Forskellen ligger i, hvilken løsning du er nødt til at ty til – og det afhænger igen af, om du har kapitalen i dit selskab eller ej.

Vi kan hjælpe med omdannelse med kontant indskud frem til den nye deadline 29. oktober 2021.

Forskellen ligger i, hvilken løsning du er nødt til at ty til – og det afhænger af, om du har kapitalen i dit selskab eller ej.

Vi kan hjælpe med løsning 1 frem til den nye deadline 29. oktober 2021.

Den 1. løsning

Er til dig, der har pengene til omdannelsen enten på en privat konto eller firmakonto.

De tjekker altså kapitalen og: 

 • Opdaterer selskabets vedtægter
 • Udarbejder referat fra generalforsamling
 • Opdaterer selskabets ejerbog
 • Foretager ændringer hos Erhvervsstyrelsen

Den 2. løsning

Er til dig, der ikke har kontanter, men værdipapirer og/eller aktiver af tilsvarende værdi, og derfor skal have gennemgået dit regnskab.

Her får du:

 • Fuld revision af periodebalance
 • Erklæring lavet af registreret revisor
 • Opdatering af selskabets vedtægter
 • Referat fra generalforsamling
 • Opdatering af selskabets ejerbog
 • Ændringer hos Erhvervsstyrelsen

Så er du velkommen til at hive fat i os hos Dinero. Supporten er åben fra kl. 8-23, 365 dage om året.

Vi er online på chatten – og alternativt kan du fange os på support@dinero.dk.

Det kan være, vi sender dig videre til vores partner, Aarsregnskab.dk, hvis du har spørgsmål til omdannelse eller lukning, fordi det er dem, der står for arbejdet.

Nej. Prisen er per firma.

Så skal du logge ind på din bruger hos vores partner, Aarsregnskab.dk. Der kan du følge med i, hvordan det går.

Det er ikke længere muligt at omdanne IVS til ApS.

Nej – begge løsninger er til alle. Uanset om du bruger Dinero eller ej, kan du gøre brug af vores service.

Den eneste forskel er, at vores partner, Aarsregnskab.dk, automatisk tildeles revisoradgang til dit regnskab, hvis du bruger Dinero. Det gør de ikke, hvis du bruger andre regnskabsprogrammer.

Er du interesseret i at læse handelsbetingelserne, kan du gøre det på denne side:

Handelsbetingelser.

Omdan dit IVS med os

Få det klaret med få klik – inden 15. oktober 2021

Tag en beslutning allerede i dag. Få dit IVS omdannet én gang for alle
– og for én samlet pris fra kun 1.895,- ekskl. moms.

 • Du bestiller omdannelse og
  betaler én samlet pris.

 • Du logger ind med tilsendt kode, uploader dokumenter og læner dig tilbage.

 • Dit IVS bliver omdannet til ApS korrekt,
  og du kan fortsætte.