Abonnement

Et abonnement kan sidestilles med en aftale mellem en kunde og en virksomhed, hvor der løbende og mod betaling bliver leveret en vare eller en ydelse i en given periode. Hvor mange gange varen eller ydelsen leveres er for det meste fastsat på forhånd.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 18/06/2021

I Dinero kan du lave abonnementsfaktura til dine kunder med faste intervaller, så du sparer masser af tid på fakturering hver måned.

Hvad er et abonnement?

Et abonnement er en aftale, som du indgår med en virksomhed, og som i langt de fleste tilfælde løber inden for en afgrænset periode. Du betaler for det produkt eller den ydelse, som du har bestilt, og virksomheden leverer produktet eller ydelsen til dig. Når du opsiger dit abonnement, stopper din aftale med virksomheden.

Hvis du for eksempel tegner et abonnement på en avis, betaler du for at få avisen leveret til din dør. Du indgår dermed en aftale, hvor du betaler for en vare og en ydelse. Der vil i langt de fleste tilfælde være en bindingsperiode, som du forpligter dig til at betale for. Og tit og ofte vil abonnementet fortsætte løbende, efter bindingsperioden er ovre.

Du har ret til at opsige et abonnement til enhver tid, så længe du har opfyldt de gældende abonnementsbetingelser – som eksempelvis bindingsperiode eller betaling.

Hvem tilbyder abonnementer?

Traditionelt set startede abonnementer hos aviserne. Her blev kunderne tilbudt at få deres favorit-avis bragt til døren. Men udviklingen inden for abonnementer har i dag for alvor taget fart, og du kan blive tilbudt abonnement på alt fra dameblade og mobil til fitness og teater.

I hvor lang tid løber et abonnement?

Det er meget forskelligt, hvor lang tid det løber. Du kan både tegne et abonnement på få måneder, på et helt år eller af ubestemt løbetid. Det kommer helt an på hvilke abonnementer, som den pågældende virksomhed tilbyder dig.

Hvad enten du begynder at abonnere til fitness centret eller et dameblad, er det en god ide at sætte dig ind i abonnementsbetingelserne, inden du takker ja. Bliver du tilbudt et abonnement på et blad, der løber i tre måneder, vil abonnementet typisk fortsætte, efter de tre måneder er gået. Med mindre du selv opsiger det. Vær derfor altid opmærksom på, hvad du selv skal gøre for at komme ud af abonnementet igen, og hvad betingelserne ellers lyder på.

Hvordan betaler du for et abonnement?

Når du tegner et abonnement, vil du typisk betale for det, når du indgår aftalen. Men der kan også være tilfælde, hvor du betaler bagud. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, og i nogle tilfælde vil betalingen også finde sted løbende.

Du vil typisk betale via en faktura eller ved at gennemføre en elektronisk betaling med dit betalingskort.

Hvilke regler er gældende ved en indgåelse?

Den vigtigste regel ved indgåelse af et abonnement er, at både kunden og virksomheden er klar over, at der er lavet en aftale. Det skal altså være helt tydeligt, at der bliver tegnet en aftale om et abonnement.

Det gælder også, hvis du bliver tilbudt en gave eller køber en vare på tilbud. Er det på betingelse af, at du efterfølgende er i en abonnementsaftale, skal det fremgå helt tydeligt, så du som kunde ikke kan være i tvivl.

Læs mere om abonnementsfunktionen i Dinero

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram