Betalingsgateway

En betalingsgateway er software, som gør det muligt for kunderne at betale i en given webshop. Når kortinformationerne er indtastet i et betalingsvindue, krypteres disse informationer og sendes derefter videre til indløseren. En betalingsgateway kan altså siges at være en del af en betalingsløsning.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 02/06/2022

Med Dinero kan dine kunder betale med kreditkort, når du sender dem en faktura.

Hvad er en betalingsgateway?

En betalingsgateway er software, der gør det muligt for dine kunder at betale i din webshop. Når kortinformationer er indtastet i et betalingsvindue krypteres dette og sendes videre til indløseren. Gatewayen gør det muligt for dine kunder at give kortoplysninger på en sikker måde, og er i sidste ende den der godkender kundernes kort.

Det er vigtigt at undersøge markedet for betalingsgateways, da den rigtige gør det både nemt og hurtigt for dine kunder at handle på din webshop.

En god gateway vil kunne håndtere flere betalingsformer og flere indløsere, fx. understøtte Visa-kort, Mastercard og Nets som indløser.

Hvordan vælger jeg så den rigtige?

Det mest vigtige at have for øje når du vælger en betalingsgateway er understøttelse af dit shopsystem. De to skal selvfølgelig kunne understøtte hinanden og det er derfor vigtigt, at du afsøger dette inden dit valg. Derudover kan det som nævnt have indflydelse på dit salg, da det gerne skal være nemt og hurtigt, at handle hos dig online.

Hvilke betalingsgateways findes der?

Nogle af de mest kendte betalingsgateways er Bambora, DanDomain, DIBS og Nets.

Se også: Betalingsløsning

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram