Betalingsløsning

En betalingsløsning er, som navnet antyder, en løsning, der gør det muligt at modtage betalinger via. webshop. I en betalingsløsning er der en betalingsgateway. Det er softwaren, som rent teknisk muliggør betalingen.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 19/10/2022


Hvad er en betalingsløsning?

En betalingsløsning gør det muligt for dig at sælge fra din webshop. Betalingsløsningen gør det muligt for dine kunder at købe og betale for dine varer/ydelser. Man kan sige at betalingsløsningen er det, der adskiller din webshop fra blot at være en hjemmeside. Har du en webshop, har vi en guide til, hvad der er værd at tænke over, når du vælger betalingsløsning til din webshop.

En betalingsløsning tager imod forskellige betalingsformer, det kunne for eksempel være Visa-kort, Mastercard eller Apple Pay alt efter dine kunders behov.

Betalingsleverandører

Kunde - Ordre - Webshop - Betalingsgateway - Kortindløser - Merchant / Webshopejer

En betalingsleverandør (payment service provider) står for den tekniske platform, som gør at du kan tage imod betalingerne, ofte i form af et betalingsvindue. Det er her kundens kort- eller kontooplysninger indtastes. Udover betalingsvinduet er der ofte til dette, et administrationsmodul hvori transaktionerne håndteres. Håndteringen kan være godkendelse, refundering eller annullering af betalinger.

En anden af betalingsleverandørens opgaver er at videreformidle kundernes oplysninger sikkert til indløseren.

Oftest ses det at betalingsleverandøreren ikke har noget egentlig med penge at gøre men står for at flytte information rundt sikkert.

Det ses dog også at der er betalingsleverandører, som også tilbyder indløsning og man derved kan få det samlet hos en enkelt udbyder/leverandør.

Kortindløsere

Indløsere har til opgave at godkende webshoppen til at modtage kortbetalinger med de betalingskort, som den pågældende indløser er godkendt til. Ydermere har indløseren til opgave at overføre en betaling fra dine kunder konto til din webshops konto. Netop derfor er det hos indløseren at man angiver, for hvilken bankkonto, man ønsker pengene sat ind på.

Når en af dine kunder foretager en transaktion fra din webshop, sender betalingsleverandøren kortinformationer til indløseren. Indløseren står derefter for at tjekke kortets gyldighed samt om der er dækning på kortet.

Er ovenstående opfyldt får betalingsleverandøren dette bekræftet af indløseren. Betalingsleverandøren giver en betalingsgodkendelse, i et betalingsvindue, så kunden kan se at sit køb er gået igennem.
Når du som webshop, har sendt kundens køb og godkendt betalingen, sørger indløseren for at trække pengene fra kundens angivne kontooplysninger og udbetaler det pågældende beløb til dig efter aftale dato.

Leder du efter hvad en betalingsgateway er?  
Se svaret for dette her

Var denne artikel nyttig?

Relaterede ord

Herunder finder du relaterede ord fra vores regnskabsordbog der relaterer sig til Betalingsløsning

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram