e-Boks – Få mere at vide

e-Boks er en digital postkasse på nettet, der kan benyttes af både privatpersoner og virksomheder.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 01/05/2023


e-Boks integration - Dinero

e-Boks er et selvstændigt aktieselskab, der blev stiftet i 2001, og som ejes ligeligt af Nets og Post Danmark. Visionen bag e-Boks er at effektivisere al forsendelse af post mellem virksomheder, offentlige institutioner og private modtagere. Det reducerer miljøbelastningen, mindsker udgifterne og fører generelt til en bedre service.

Du har altså al vigtig post samlet et sted – på internettet. Den er tilknyttet dit CPR-nummer, og derfor følger den dig livet igennem, også selvom du eksempelvis flytter eller skifter e-mailadresse.

Til privat og erhverv

e-Boks er lavet til både privatpersoner og virksomheder, og i Danmark er der allerede mere end 5 millioner privatpersoner, der benytter den digitale postkasse. Af danske virksomheder findes der mere end 600.000, som allerede benytter e-Boks. Det betyder kort fortalt, at du kan få post fra de fleste virksomheder inden for de største erhverv.

Det er dog ikke kun virksomheder og privatpersoner, som du kan få post fra. Landets kommuner, regioner og statslige myndigheder som eksempelvis Politiet benytter ligeledes e-Boks, hvis de skal i kontakt med dig.

Benyt det overalt

En af de helt store fordele ved e-Boks er, at det kan benyttes overalt. I dag kan eksempelvis også netbank ordnes overalt, og i teorien er det samme princip med e-Boks, der ligesom Netbank, kan downloades som en applikation enten til Android eller iOS. Dermed har du altid din post lige ved hånden.

Selvom du altid har e-Boks ved hånden, behøver du ikke at tjekke din post hele tiden. Vælg i stedet at få besked, når du får mail, så sender e-Boks en e-mail til dig hver gang, du får en meddelelse.

Vælg selv, hvem du vil have post fra

Via e-Boks kan du ganske let selv vælge hvilke virksomheder du ønsker at modtage post fra. Ved hjælp af ganske få klik kan du nemlig selv vælge specifikt, hvilke virksomheder og institutioner du ønsker at modtage post fra.

Det samme gør sig gældende for virksomhedsprofiler , der ligeledes kan vælge og vrage imellem afsendere, som de ønsker at modtage post fra.

e-Boks – er det sikkert?

Det er aldrig en dårlig ting at forholde sig skeptisk til teknologi og dets begrænsninger, men e-Boks er ganske enkelt noget af det sikreste, som man kan begive sig ud i på internettet. Brugen af personnumre i e-Boks er underlagt en restriktiv lovgivning, der er både godkendt og kontrolleret af Datatilsynet, som er en dansk uafhængig statslig myndighed, der rådgiver, vejleder og gennemfører syn hos virksomheder.

Al data opbevares sikkert i et datacenter hos KMD, der lever op til de strengeste sikkerhedsstandarder.

Oftest stillede spørgsmål

e-Boks blev stiftet i 2001, og er et selvstændigt aktieselskab, der ejes ligeligt mellem Nets og Post Danmark. Det er virksomhedens vision at gøre al forsendelse mellem virksomheder, offentlige institutioner og private mere effektiv. 

e-Boks er en digital postkasse på nettet, hvor virksomheder og privatpersoner har al deres post samlet. e-Boks er knyttet til dit CPR-nummer, og du har derfor postkassen med dig overalt hele livet. Du kan downloade en app til e-Boks, hvilket betyder, at du kan tjekke postkassen overalt. 

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram