Skift regnskabsprogram til Dinero - vi flytter dit regnskab HELT GRATIS - Læs mere her
X

Opret gratis konto

Tilbage til regnskabsordbogen Sidst opdateret: 10/09/2018

E-Boks

e-Boks er en digital postkasse på nettet, der kan benyttes af både privatpersoner og virksomheder.

Hvad er e-Boks?

e-Boks er et selvstændigt aktieselskab, der blev stiftet i 2001, og som ejes ligeligt af Nets og Post Danmark. Visionen bag e-Boksen er at effektivisere al forsendelse af post mellem virksomheder, offentlige institutioner og private modtagere. Det reducerer miljøbelastningen, mindsker udgifterne og fører generelt til en bedre service..

e-Boks er altså al vigtig post samlet et sted – på internettet. Den er tilknyttet dit CPR-nummer, og derfor følger den dig livet igennem, også selvom du eksempelvis flytter eller skifter e-mailadresse.

Til privat og erhverv

e-Boks er lavet til både privatpersoner og virksomheder, og i Danmark er der allerede mere end 5 millioner privatpersoner, der benytter den digitale postkasse. Af danske virksomheder findes der mere end 600.000, som allerede benytter e-Boks. Det betyder kort fortalt, at du kan få post fra de fleste virksomheder inden for de største erhverv.

Det er dog ikke kun virksomheder og privatpersoner, som du kan få post fra. Landets kommuner, regioner og statslige myndigheder som eksempelvis Politiet benytter ligeledes e-Boksen, hvis de skal i kontakt med dig.

Benyt det overalt

En af de helt store fordele ved e-Boks er, at det kan benyttes overalt. I dag kan eksempelvis også netbank ordnes overalt, og i teorien er det samme princip med e-Boks, der ligesom Netbank, kan downloades som en applikation enten til Android eller iOS. Dermed har du altid din post lige ved hånden.

Selvom du altid har e-Boks ved hånden, behøver du ikke at tjekke din post hele tiden. Vælg i stedet at få besked, når du får mail, så sender e-Boks en e-mail til dig hver gang, du får en meddelelse.

Vælg selv, hvem du vil have post fra

Via e-Boks kan du ganske let selv vælge hvilke virksomheder du ønsker at modtage post fra. Ved hjælp af ganske få klik kan du nemlig selv vælge specifikt, hvilke virksomheder og institutioner du ønsker at modtage post fra.

Det samme gør sig gældende for virksomhedsprofiler på e-Boks, der ligeledes kan vælge og vrage imellem afsendere, som de ønsker at modtage post fra.

e-Boks – er det sikkert?

Det er aldrig en dårlig ting at forholde sig skeptisk til teknologi og dets begrænsninger, men e-Boks er ganske enkelt noget af det sikreste, som man kan begive sig ud i på internettet. Brugen af personnumre i e-Boks er underlagt en restriktiv lovgivning, der er både godkendt og kontrolleret af Datatilsynet, som er en dansk uafhængig statslig myndighed, der rådgiver, vejleder og gennemfører syn hos virksomheder.

Al data opbevares sikkert i et datacenter hos KMD, der lever op til de strengeste sikkerhedsstandarder.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Gør som andre virksomheder!

Få en Dinero konto og få styr på dit regnskab - det er helt gratis og uden binding