Spring til indholdet

Sidst opdateret: 23/09/2019

Egenerklæring

En egenerklæring er et skriftligt dokument som bruges i forbindelse med stiftelse at et iværksætterselskab. Det bruges ved en startkapital fra 1 kr. og op til 25.000 kr.

Hvad er en egenerklæring?

En egenerklæring er et dokument der bruges i forbindelse med stiftelse af iværksætterselskab. I den skriftlige erklæring bekræftes det af stifteren eller stifterne, at den påkrævede selskabskapital er indbetalt i det nyligt stiftede selskab.

Før at selskabet er gyldigt, er det nødvendigt med en registrering af selskabsstiftelsen på Virk.dk, det bruger du egenerklæringen til.

I hvilken forbindelse kan man bruge erklæringen?

Det er som nævnt kun iværksætterselskaber, der kan bruge egenerklæringen til dokumentation for indskudt egenkapital ved stiftelse. Derudover er det kun selskaber der stiftes med en selskabskapital på 25.000 kr. eller derunder, som vil kunne bruge erklæringen som dokumentation. Stiftes iværksætterselskabet med en selskabskapital højere end dette bekræftes det som normalvis.

Skabelon til egenerklæringen

Egenerklæringen skal indeholde en erklæring, om at der er den nævnte kapital. Den skal være underskrivet af alle selskabets stiftere.

Download egenerklæring skabelon

Herunder kan du hente Dineros skabelon til egenerklæring og samtidig tilmelde dig vores nyhedsbrev

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?