Egenerklæring

En egenerklæring er et skriftligt dokument som bruges i forbindelse med stiftelse at et iværksætterselskab. Det bruges ved en startkapital fra 1 kr. og op til 25.000 kr.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 12/01/2022


Hvad er en egenerklæring?

En egenerklæring er et dokument der bruges i forbindelse med stiftelse af iværksætterselskab. I den skriftlige erklæring bekræftes det af stifteren eller stifterne, at den påkrævede selskabskapital er indbetalt i det nyligt stiftede selskab.

Før at selskabet er gyldigt, er det nødvendigt med en registrering af selskabsstiftelsen på Virk.dk, det bruger du egenerklæringen for iværksætterselskaber til.

I hvilken forbindelse kan man bruge erklæringen?

Det er som nævnt kun iværksætterselskaber, der kan bruge en egenerklæring til dokumentation for indskudt egenkapital ved stiftelse. Derudover er det samtidig også kun selskaber der stiftes med en selskabskapital på 25.000 kr. eller derunder, som vil kunne bruge erklæringen som dokumentation.

Stiftes iværksætterselskabet med en selskabskapital der er højere end dette, skal dette bekræftes det som normalvis.

Skabelon til egenerklæringen

Egenerklæringen skal indeholde en erklæring, om at der er den nævnte kapital. Den skal være underskrivet af alle selskabets stiftere, for at overholde kravene til erklæringen.

Download egenerklæring skabelon

Skabelon til egenerklæring: Få en gratis skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Obs.: Grundet ændring i lovgivningen er det ikke længere muligt at stifte IVS. Omdan eller luk dit IVS her.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram