Spring til indholdet

Sidst opdateret: 16/04/2019

Iværksætterselskab (IVS)

Et iværksætterselskab er en virksomhedsform, der forkortes IVS. Det er en forholdsvis ny virksomhedsform, som du kan etablere med kun 1 kr. som startkapital. De øvrige krav til stiftelse minder meget om de krav, der gør sig gældende for et anpartsselskab (ApS).

Hvad er et iværksætterselskab?

Vil du gerne starte en ny forretning op, kan du vælge at stifte et iværksætterselskab. Det er en relativ ny virksomhedsform, som forkortes IVS. Et iværksætterselskab minder på mange måder om den mere kendte selskabsform anpartsselskab (ApS), men adskiller sig alligevel betydeligt på nogle punkter.

Det punkt, hvorpå et iværksætterselskab især er sit eget, er når det kommer til startkapital. Du kan nemlig starte iværksætterselskabet med et indskud på kun 1. kr.

Hvilke krav er der til et iværksætterselskaber?

Der er nogle krav, som du skal imødegå, inden du kan starter et iværksætterselskab op. Du kan få et indblik i kravene ved etablering af et iværksætterselskab her.

Startkapital i et iværksætterselskab

Når du skal etablere et IVS, bestemmer du i princippet selv, hvor mange penge du fra start vil skyde i din virksomhed. Minimumskravet lyder på 1 kr. og maksimumskravet ligger på 49.999 kr. Hvilket beløb derimellem, du vælger, er op til dig.

Krav til opsparing i dit IVS

Hvis du etablerer et iværksætterselskab, skal du spare op hvert eneste år. I hvert fald indtil din egenkapital kommer op på en betydelig størrelse. Der er et lovpligtigt krav om, at du hvert år skal spare 25 % af årets overskud op i virksomheden.

Kravet om opsparing fortsætter, indtil du har en egenkapital i din virksomhed på 50.000 kr. Derefter behøver du ikke længere spare op hvert år, og du har også mulighed for at lave dit iværksætterselskab om til et anpartsselskab.

Du hæfter ikke personligt

Der er ingen personlig hæftelse i iværksætterselskaber. Det vil altså sige, at du ikke satser din personlige formue, når du etablerer et IVS. Er du så uheldig at gå konkurs, kan du kun tabe de penge, som du har smidt i din virksomhed. Har du kun smidt 1 kr. i virksomheden, burde det være til at komme over.

Registrering af din virksomhed

Når du etablerer et iværksætterselskab, skal du registrere virksomheden på www.virk.dk. Lige som det er tilfældet med alle de andre typer af virksomheder. Vær opmærksom på, at du får vedhæftet alle de obligatoriske og relevante dokumenter, når du registrerer din virksomhed.

Hvem kan oprette et iværksætterselskab?

Alle kan i princippet etablere et iværksætterselskab. Det kræver blot, at du har en ide til et forretningsgrundlag, som du vil føre ud i livet. Derudover kræver det også, at du sætter dig godt ind i reglerne på området, inden du begiver dig ud i et iværksætter-eventyr.

Iværksætterselskabet er for alle. Men det henvender sig især til de iværksættere, der gerne vil starte en forretning op, men ikke har råd til at etablere et anpartsselskab (ApS). Her skal du have en startkapital på 50.000 kr.

Se hvordan Dinero kan hjælpe dig med din selvangivelse

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Så mange har tilmeldt sig

0

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?