Ethereum

Ethereum er en åben platform, der gør det muligt for udviklere at lave applikationer uden indblanding fra tredje part. På samme tid har Ethereum-netværket dets egen kryptovaluta, Ether, der handles online og i øvrigt de sidste år er steget meget i værdi.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 25/02/2022


Hvad er Ethereum?

Selvom du måske har hørt tale om Ethereum side om side med Bitcoin, er der en række af forhold, som adskiller dem – ligesom der er en række af forhold, der gør, at de minder om hinanden. Den såkaldte blockchain-teknologi, der er en art indviklet udveksling af krypteret information. Bruges nemlig af mange andre end bitcoin. Således anvendes den også i forbindelse med Ethereum.

Helt simpelt er Ethereum en åben software platform, hvor udviklere har mulighed for at opbygge applikationer. Hvor bitcoins gør brug af blockchain-teknologien for at kunne benytte sig af et peer-to-peer system til betaling med bitcoins, så er Ethereum-netværket ude på at skabe Ether, der er den kryptovaluta, som så at sige får netværket til at køre rundt.

Ethereum er en stille revolution

Når du surfer rundt på nettet, foregår det efter klient/server forholdet. Det betyder helt praktisk, at når du eksempelvis taster en adresse ind i din browser, så henter browseren koden fra den side og viser dig billeder og tekst ud fra disse parametre.

Hvor internettet i allerførste omgang var tænkt som en åben platform, hvor alle skulle have adgang til alt, kan du i dag ikke selv bestemme, om du kan få godkendt en app til Google Play eller App Store hos Apple.

Det ønsker Ethereum-netværket at ændre – ligesom bitcoin har ændret vores opfattelse af valuta. Her kan du nemlig betale en vare, uden at alle mulige andre mennesker kan følge med i, hvad du køber.

Hvad kan du bruge det til?

Ethereum tillader udviklere at bygge decentraliserede applikationer, og da disse applikationer kører på blockchain-teknologi, er der ikke nogen, som kan styre indholdet. Det gør sig både gældende for enkelte individer og stater. Derfor er fremtidsmulighederne for Ethereum meget store.

Du kan eksempelvis tænke dig et valg i et land. Hvor der kunne tænkes at blive snydt med stemmerne. Her kan teknologien være med til at sikre et fair valg, da du kan udvikle applikationer, som er fuldstændigt gennemsigtige, uafhængige af mennesker og umulige at snyde.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram