Fakturascanning

En fakturascanning er en konvertering af en faktura på papir til en elektronisk fil. Især virksomheder anvender fakturascanninger, og de kan enten gøre det via eget system eller hos en udbyder, der sælger ydelsen.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 12/01/2022

Hvis du skal have dine fysiske faktura scannet og ind i regnskabet, kan du gøre det med få klik i vores mobil-app.

Hvad er en fakturascanning?

Langt de fleste fakturaer bliver i dag sendt elektronisk. Enten til kundernes mail som en PDF-fil eller via et regnskabssystem. Men fakturaer på papir findes stadig, og der er stadig en del virksomheder, som bruger dem. Men her kommer en fakturascanning ind i billedet.

Får du en faktura på papir, kan det give besvær, hvis du fører regnskab i et digitalt system. Modtager du en faktura på print, som du gerne vil have ind i dit digitale regnskabssystem, så kan du med en fakturascanning få konverteret papiret til en elektronisk fil.

Hvordan får du dine fakturascanning?

Du kan enten selv scanne dine fakturaer via et regnskabsprogram eller hyre et bureau til det. Der findes en række forskellige scanningsbureauer på markedet, som kan hjælpe dig med at konvertere dine papirer til elektroniske filer. Det gælder både fakturaer og andre typer af dokumenter.

Vil du gerne selv stå for fakturascanningen, kræver det blot, at du har en scanner, en printer med en scanner-funktion, du kan og benytte dit mobilkamera eller et standard kamera og overføre fakturaen til dit regnskabsprogram eller mappe med fakturaer. Det har rigtig mange printere i dag. Nogle scannere/printere med scanner-funktion har et smart program, der gør det endnu nemmere for dig at konvertere papirer til elektroniske filer. Her kan du få de scannede dokumenter sendt direkte til din mail. Så slipper du for først at gemme filen på din computer og derefter videresende via mail.

Hvordan sender du en digital faktura?

Det er klart, at det nemmeste for dig, der bruger et digitalt regnskabssystem er at modtage alle fakturaer elektronisk. Det kan langt de fleste virksomheder også tilbyde, men det kan være en god ting at forhøre dig. Måske sender de kun fakturaer på mail, hvis de bliver bedt om det?

Det er ikke alle virksomheder, der kan sende en faktura digitalt via et regnskabssystem. For det kræver, at de bruger en digital regnskabsløsning, og der er langt fra alle, der gør. Men det er et absolut fåtal, der ikke har mulighed for at sende dig en faktura via e-mail.

Det kan derfor være en god ide at forhøre dig hos den pågældende virksomhed næste gang, du køber en ydelse eller en vare. Vil du gerne modtage fakturaen for købet på mail, kan du i langt de fleste tilfælde få det, hvis bare du husker at bede om det.

Se hvor nemt det er at scanne og sende dine bilag/modtagende fakturaer i Dinero og op i skyen.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram