Regnskabsprogram

Et regnskabsprogram er lig med et system på din computer, som du kan bruge til at håndtere bogholderiet i din virksomhed. De fleste regnskabsprogrammer kan håndtere alt fra bogføring til fakturering. Der findes online regnskabsprogrammer, der er gratis og andre, som du betaler for.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 21/12/2023


Hvad er et regnskabsprogram?

Driver du en virksomhed, kender du alt til, hvor meget arbejde der er med at administrere økonomien. Der skal både sendes fakturaer ud, og der skal betales fakturaer. Alle aktiviteter skal endvidere bogføres, og det er en tidsrøver uden lige. Med et regnskabsprogram bliver det nemmere for dig at håndtere din virksomheds økonomi.

Et regnskabsprogram er typisk online, hvor du nemt logger dig ind og gennem få trin ordner alt fra fakturering til bogføring af samtlige aktiviteter.

Et regnskabsprogram er et online system, der letter din daglige bogføring og gør det nemt og overskueligt for dig at administrere din virksomheds økonomi.

Koster det penge?

Det er meget forskelligt. Der findes flere online systemer, som du kan bruge gratis eller få en gratis prøveperiode på. Der findes også andre regnskabsprogrammer, som du skal betale for at få adgang til. Hvilket, der er det bedste for dig og din virksomhed, afhænger af de behov, som du har.

Har du behov for mange avancerede funktioner, er situationen en anden, end hvis du alene har brug for nogle få simple funktioner. Er du dygtig til virksomhedsøkonomi, har du formentlig også brug for mindre support, end hvis du er helt grøn på området. Support, funktioner og integrationer er nogle af de parametre, som er fornuftige at have in mente, når du skal vælge, hvilket regnskabsprogram, som du vil prøve af.

Hvad kan du i et standard regnskabsprogram?

De fleste standard regnskabsprogrammer kan hjælpe dig med:

  • At betale og udarbejde fakturaer
  • At bogføre dine aktiviteter
  • At få overblik over dine udgifter og indtægter
  • At registrere din moms
  • At foretage daglige registreringer af dine betalinger – både indgående og udgående
  • At udregne nøgletal som eksempelvis egenkapital eller likviditet
  • At overføre lønsedler
  • Mange andre funktioner

Dinero er et godkendt regnskabsprogram

Alle pakker i Dinero er certificeret af Erhvervsstyrelsen. Du har fx mulighed for upload af bilag i skyen, bankafstemning og modtage og sende EAN-fakturaer. Fokusér 100% på virksomheden i stedet for støvede paragraffer. Læs mere her.

Hvad med din revisor?

Et regnskabsprogram erstatter ikke din revisor. I hvert fald ikke hvis du plejer at få hjælp af en revisor til at udarbejde dit årsregnskab og vejlede dig i forhold til skattefradrag og investeringer. Et online regnskabsprogram kan i stedet gøre, at du ikke behøver at ansætte en bogholder til at foretage alle de daglige transaktioner. Med et regnskabsprogram er det mere overskueligt for dig at gøre det selv, og du sparer både tid og besvær.

Nogle regnskabsprogrammer kan du også give din revisor adgang til, så han eller hun nemt kan overføre data til brug ved udarbejdelsen af dit årsregnskab, budgetter og andet. Det er dog ikke alle regnskabsprogrammer, der tilbyder denne form for service. Hvis du ikke har en, finder du en lokal revisor her.

Læs mere om hvad Dinero kan tilbyde som regnskabsprogram for jeres virksomhed

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram