Indlånsrente

En indlånsrente er lig med de penge, som du får af din bank, når du har penge stående på en bankkonto. Det modsatte af en indlånsrente er en udlånsrente. Det er de penge, som du betaler banken for at låne penge hos dem.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 13/06/2023


Hvad er en indlånsrente?

Har du penge stående på en bankkonto, vil der altid være en indlånsrente tilknyttet den enkelte konto. Indlånsrenten er de penge, som din bank betaler dig for at have penge stående hos dem. Man kan med andre ord sige, at det er den pris, som banken giver dig, for at du opbevarer eller låner dem dine penge.

Er der en høj indlånsrente, kan dine penge ligefrem vokse, mens de står i banken. Er indlånsrenten derimod lav, vil dine penge ikke formere sig betydeligt. Så kan det bedre svare sig at investere dine penge, hvis du gerne vil have dem til at vokse, mens de venter på at blive brugt.

Hvordan er niveauet for indlånsrenter?

Før i tiden var der gode indlånsrenter at hente i bankerne. Det var et konkurrenceparameter, som bankerne brugte for at få nye kunder. Sådan er det ikke i dag.

Indlånsrenterne er generelt meget lave. Det betyder, at du ikke kan sætte penge i banken og ti år senere forvente at hæve et meget større beløb.

Nogle steder er der endda en negativ indlånsrente. Det vil sige, at det ligefrem koster penge at have penge stående i banken. Det er virkeligheden for flere erhvervskunder i form af virksomheder, der gerne vil have penge til at stå på en bankkonto.

Det “modsatte” af en indlånsrente er en udlånsrente.

Se evt. Nationalbankens officielle rentesatser.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram