Udlånsrente

Udlånsrente er bankernes rente for udlån. Sagt på en anden måde er udlånsrenten det du betaler til din bank, for at låne penge.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 15/05/2020


Hvad er en udlånsrente?

Udlånsrente er det modsatte af en indlånsrente der dækker over de penge, som du får fra banken, når du har penge stående på din bankkonto. Udlånsrenten er altså de penge, som du betaler til din bank, når du låner penge af dem.

Optager du eksempelvis et boliglån i banken, så vil der være tilknyttet en udlånsrente. Det er nogle af de penge, som du skal betale for at låne pengene i din bank. Lige så vel som bankerne betaler dig for at ‘låne’ dine penge, så skal du altså også betale dem for at låne deres penge.

Hvordan er niveauet for udlånsrenter?

Renteniveauet er tilsvarende lavt for udlånsrenten anno 2019. Det giver til gengæld dig som bankkunde en fordel. Det koster ikke særlig meget at låne penge i dag, hvor du kan tegne lån med en rente helt ned til 0,5 %. Ser vi 30 år tilbage i tiden, lå udlånsrenterne på helt op til 30 %. Til gengæld lå indlånsrenterne så også på et højere niveau dengang. Det betød at du fik mere i forrentning af dine indestående penge, modsat i dag, hvor renteniveauer som nævnt er lige omvendt.

Der er en verden til forskel på forrentning samt udlån af penge i dag og 30 år tilbage i tiden.

Læs også om markedsrenten der har indflydelse på udlånsrenter.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram