Litecoin

Litecoin er en kryptovaluta på linje med Bitcoins. I forhold til Bitcoins er der foretaget en række forbedringer af koden, som gør den lettere og hurtigere at håndtere både for afsender og modtager.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 13/01/2022


Hvad er Litecoin?

I de senere år er der for alvor blevet åbnet op for kryptovalutaerne. Litecoin er en kryptovaluta, og den minder helt grundlæggende set om Bitcoin. Som også blive kaldt der så at sige er den berømte storebror. Blot har Litecoin nogle features og forbedringer, som det er værd at holde øje med.

Litecoin er stadig en peer-to-peer kryptovaluta, men med indførelsen af Segregated Witness og Lightning Network kan du betale hurtigere med denne valuta, ligesom transaktionsgebyret næsten ikke er til stede.

Det betyder blandt andet, at du som modtager af et beløb ikke skal vente så lang tid – og Litecoin er i det hele taget en kryptovaluta, der er meget brugervenlig.

Hvordan kan du købe Litecoin?

Som med alle andre kryptovalutaer kan du købe Litecoin på de børser, der forhandler valutaen. Du kan købe Litecoin både med Bitcoins eller almindelige gode, danske kroner. Her skal du være opmærksom på, at Litecoin – præcis som Bitcoin – ikke er centralt styret.

Det giver både en række af fordele og ulemper. Du har måske lagt mærke til, at kryptovalutaerne over hele linjen har oplevet massive stigninger de sidste år. Det er kommet så vidt, at der faktisk er blevet talt om en boble, som kan briste når som helst.

Derfor skal du være opmærksom på den risiko, som der indebærer, hvis du investerer dine penge i kryptovaluta. Du er nemlig heller ikke underlagt samme finansielle sikkerhed, som hvis du blot gik på den almindelige børs og handlede en officiel valuta.

Dertil er det også endnu usikkert, hvordan skattevæsenet ser på kryptovaluta, og om du officielt skal betale skat af den eventuelle værdi, som du høster, når du sælger dine Litecoins igen.

Hvordan opbevarer du Litecoins?

Et andet aspekt, som du skal være opmærksom på, er, at Litecoins ikke i normal forstand er en fysisk valuta. Det betyder, at du ikke kan hæve pengene og gå rundt med dem i lommen, som du er vant til. I stedet skal du have en online wallet.

Wallet betyder pung, og her kan du opbevare dine Litecoins – og du kan såmænd også både overføre og betale fra denne wallet.

Husk på, at du ikke er beskyttet af andet end dit eget kodeord, og du kan således blive udsat for tyveri, hvis siden hackes. For at undgå det scenarium kan du faktisk købe en fysisk wallet.

Det er et slags avanceret USB-stik, hvor du kan opbevare dine Litecoins – og det anbefales at gøre brug af sådan et, specielt hvis du har store værdier i din wallet. Ellers kan du bruge Litecoin online i forskellige webshops, hvor du simpelthen overfører fra din wallet til den pågældende butik.

Du kan læse om andre kryptovalutaer, som Ripple og Etherium her.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram