MobilePay

MobilePay er en gratis digital betalingsform, der er tilknyttet dit betalingskort og smartphone som en app. MobilePay er en app, som gør det hurtigt og enkelt for dig at sende penge til andre brugere af MobilePay.

  • Læsetid: 2 minutter

  • Sidst opdateret 21/12/2021

Dinero giver dig mulighed for at modtage faktura betalinger direkte igennem din MyShop løsning, så dine kunder blot skal swipe i mobilepay for at betale.

Hvad er MobilePay?

Det er de færreste af os, der har kontanter i pungen. Derfor har Danske Bank udviklet en app, der gør det hurtigt og let at sende og modtage betalinger. Med dit betalingskort knyttet til din personlige MobilePay-bruger kan du betale via din mobil.

De fleste, der har en smartphone, kan finde ud af at google på nettet, sende en SMS og tage billeder. Og med MobilePay er det ikke sværere end smartphonens andre funktioner at sende penge mellem hinanden. Med et enkelt swipe kan du overføre penge til en anden konto – hvad end det er din kammerats eller din nærmeste kiosks.

Hvordan bruger du MobilePay?

For at kunne bruge din mobil til at sende penge skal du downloade appen på din smartphone. Herefter skal du oprette dig som bruger. Du skal først og fremmest indtaste dit navn og CPR-nummer og bekræfte dit nummer via en aktiveringskode. Undervejs bliver du bedt om at acceptere betingelserne for brugen af tjenesten, ligesom du skal tilkoble dit betalingskort ved at indtaste oplysningerne herpå. Til sidst skal du lave en firecifret kode, som du selv vælger. Den skal du bruge, hver gang du logger på MobilePay.

Du kan nu modtage og sende penge til andre brugere med et dansk mobilnummer. Der er nemlig både en ”send”- og en ”anmod”-funktion. Du kan også følge med i de betalinger, der ryger ind og ud, under dine aktiviteter.

Som privat koster ikke noget at sende eller modtage penge via appen, men for erhverv koster det.

Hvilke betalingskort kan du bruge?

Du har mulighed for at bruge flere forskellige korttyper sammen med MobilePay. Du skal blot huske, at det skal være et dansk debet- eller kreditkort, som er dit eget.

MobilePay fungerer sammen med:

  • VISA/Dankort
  • Dankort
  • VISA
  • VISA Electron
  • Maestro
  • Mastercard
  • Mastercard Debit

Du kan desuden knytte op til seks betalingskort til din MobilePay-bruger.

Hvem kan få Mobilepay?

MobilePay er for alle. Du kan downloade appen, selvom du har en anden bank end Danske Bank, så længe du har et dansk betalingskort udstedt til dig selv. Dog er det et krav, at brugerne minimum skal være 13 år for at blive tilmeldt. Dertil kræves det, at du har et dansk mobilnummer, dansk CPR-nummer og en gyldig email-adresse.

Derudover er det nødvendigt for dig at have en smartphone eller tablet, hvor du kan hente appen ned på.

Hvor kan du bruge det?

MobilePay kan bruges til at sende og modtage penge mellem privatpersoner. Men du kan også bruge din mobil til at betale dine varer i butikker og online. Det kræver dog, at den fysiske butik eller webshop godkender betaling med MobilePay. Det gør de fleste efterhånden.

Du kan sende for et samlet beløb på 3000 kr. om dagen til butikker og privatpersoner. Den årlige beløbsgrænse for både at sende og modtage er på 80.000. Det kan du dog ændre ved at identificere dig i appen med dit NemID. Gør du det, kan du overføre 10.000 kr. per dag, og 150.000 kr. om året. Der er ikke nogen grænse for, hvor meget du kan modtage per dag, uanset om du er registreret med NemID eller ej.

For online handel skal du ikke holde dig inden for en daglig eller årlig grænse i nogle af tilfældene.

Læs også om Apple Pay.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram