Hvad er MobilePay?
Det er de færreste af os, der har kontanter i pungen. Derfor har Danske Bank udviklet en app, der gør det hurtigt og let at sende og modtage betalinger. Med dit betalingskort knyttet til din personlige MobilePay-bruger kan du betale via din mobil.
De fleste, der har en smartphone, kan finde ud af at google på nettet, sende en SMS og tage billeder. Og med MobilePay er det ikke sværere end smartphonens andre funktioner at sende penge mellem hinanden. Med et enkelt swipe kan du overføre penge til en anden konto – hvad end det er din kammerats eller din nærmeste kiosks.
Hvordan bruger du MobilePay?
For at kunne bruge din mobil til at sende penge skal du downloade appen på din smartphone. Herefter skal du oprette dig som bruger. Du skal først og fremmest indtaste dit navn og CPR-nummer og bekræfte dit nummer via en aktiveringskode.
Undervejs bliver du bedt om at acceptere betingelserne for brugen af tjenesten, ligesom du skal tilkoble dit betalingskort ved at indtaste oplysningerne herpå. Til sidst skal du lave en firecifret kode, som du selv vælger. Den skal du bruge, hver gang du logger på MobilePay.
Du kan nu modtage og sende penge til andre brugere med et dansk mobilnummer. Der er nemlig både en ”send”- og en ”anmod”-funktion. Du kan også følge med i de betalinger, der ryger ind og ud, under dine aktiviteter.
Som privat koster ikke noget at sende eller modtage penge via appen, men for erhverv koster det.
Du kan sagtens bruge MobilePay, selvom du ikke er kunde i Danske Bank. Det blev nemlig et selvstændigt selskab i 2017.
Hvilke betalingskort kan du bruge?
Du har mulighed for at bruge flere forskellige korttyper sammen med MobilePay. Du skal blot huske, at det skal være et dansk debet- eller kreditkort, som er dit eget.
MobilePay fungerer sammen med:
- VISA/Dankort
- Dankort
- VISA
- VISA Electron
- Maestro
- Mastercard
- Mastercard Debit
Du kan desuden knytte op til seks betalingskort til din MobilePay-bruger.
Er der en beløbsgrænse for MobilePay?
Der findes en række beløbsgrænser for, hvor meget du må sende og modtage på MobilePay.
Ved oprettelse hos MobilePay skal du enten bruge NemID/MitID eller billedlegitimation som identifikation. Beløbsgrænsen er højest ved billedlegitimation, hvor du er fuldt identificeret.
Beløbsgrænsen for hvor meget du kan overføre og modtage, afhænger af hvilken form for identifikation, der anvendes.
Der gælder følgende beløbsgrænser for MobilePay for privatpersoner:
| NemID/MitID | Billedlegitimation |
Overførsel til og fra privatpersoner | Sende 10.000 kr. om dagen Sende og modtage 150.000 kr. om året Ingen grænse for, hvor meget du må modtage pr. dag | Sende 10.000 kr. om dagen Sende og modtage 300.000 kr. om året Ingen grænse for, hvor meget du må modtage pr. dag |
Betaling i butikker | 15.000 kr. om dagen Ingen årlig grænse | 15.000 kr. om dagen Ingen årlig grænse |
Regninger | 15.000 kr. om dagen | 15.000 kr. om dagen |
Betalingsaftaler | 60.000 kr. om måneden | 60.000 kr. om måneden |
Når privatpersoner handler på nettet og betaler med MobilePay, er der ingen daglige eller årlige beløbsgrænser. Dette gælder alle former for identifikation.
Hvem kan få MobilePay?
MobilePay er for alle. For at blive tilmeldt er det dog et krav, at du har et dansk betalingskort udstedt til dig selv og er fyldt 13 år. Desuden er det nødvendigt, at du har et dansk mobilnummer, dansk CPR-nummer og en gyldig email-adresse.
Du skal desuden have en smartphone eller tablet, så du kan hente appen ned til den enhed.
Hvor kan du bruge det?
MobilePay kan bruges til at sende og modtage penge mellem privatpersoner. Men du kan også bruge din mobil til at betale dine varer i butikker og online. Det kræver dog, at den fysiske butik eller webshop godkender betaling med MobilePay. Det gør de fleste efterhånden.
Du kan sende for et samlet beløb på 3000 kr. om dagen til butikker og privatpersoner. Den årlige beløbsgrænse for både at sende og modtage er på 80.000. Det kan du dog ændre ved at identificere dig i appen med dit NemID. Gør du det, kan du overføre 10.000 kr. per dag, og 150.000 kr. om året. Der er ikke nogen grænse for, hvor meget du kan modtage per dag, uanset om du er registreret med NemID eller ej.
For online handel skal du ikke holde dig inden for en daglig eller årlig grænse i nogle af tilfældene.
MobilePay til erhverv?
Har du en virksomhed, kan du bruge MobilePay betalingsintegration til at sende dine kunder din regning. Det er en nem og effektiv måde at få pengene. Undersøgelser viser nemlig, at kunderne typisk betaler inden for meget kort tid. MobilePay kan bruges til at modtage betaling fra privatpersoner (b2c).
Du kan læse meget mere om de forskellige løsninger til MobilePay til erhverv i vores blogindlæg.
Læs også om Apple Pay.