Hvad er NemID?

NemID dækker over nøglekortet med nøglekoder, som man bruger til at logge ind på bl.a. e-Boks og netbank. Det dækker også over Nets' digitale nøgleapp, som er tiltænkt at erstatte nøglekortet. Slutteligt dækker det også over den offentlige digitale signatur.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 23/02/2022


Hvad bruges NemID til?

Du kender nok NemID som nøglekortet, der giver dig adgang til din netbank, e-boks, borger eller noget helt fjerde. Det er også fuldstændig rigtigt. Men faktisk dækker NemID, over mere end blot det velkendte pap-kort med nøglekoder, der mange steder er den sidste sikkerhedsverificering.

Nøgle-app

NemID nøgle-app er Nets‘ seneste digitale svar på det fysiske pap-nøglekort. Ved nøglekort, skal du finde et tal, aflæse 6 tal og skrive disse ind for at blive verificeret til log-in. Med nøgleapp’en kan du enten bruge en 4-cifret kode eller dit touch-id i stedet for at skulle bruge dit nøglekort.

Du skal, ligesom med nøglekort, selvfølgelig bruge både bruger-id/cpr. nummer samt adgangskode, inden bekræftelse af log-in med nøgle-appen.

Det er en god ide at beholde sit nøglekort, da du skal bruge det hvis din nøgle-app skulle låses, af den ene eller anden årsag. Eller måske kan du stå i en situation, hvor din telefon er løbet tør for strøm, eller er gået i stykker.
App’en kan hentes til de fleste smartphones og ved installation kræver det også nøglekortet.

Digital signatur

Det er i dag mange steder muligt, at benytte sit NemID til at skrive under med digitalt, det kunne blandt andet være i din netbank. Det kræver blot at man har offentlig digital signatur på sit NemID.

Læs også om NemKonto.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram