Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

NemID

NemID dækker over nøglekortet med nøglekoder, som man bruger til at logge ind på bl.a. e-Boks og netbank. Det dækker også over Nets' digitale nøgleapp, som er tiltænkt at erstatte nøglekortet. Slutteligt dækker det også over den offentlige digitale signatur.

Hvad er NemID?

Du kender nok NemID som nøglekortet, der giver dig adgang til din netbank, e-boks, borger eller noget helt fjerde. Det er også fuldstændig rigtigt. Men faktisk dækker NemID, over mere end blot det velkendte pap-kort med nøglekoder, der mange steder er den sidste sikkerhedsverificering.

Nøgle-app

NemID nøgle-app er Nets‘ seneste digitale svar på det fysiske pap-nøglekort. Ved nøglekort, skal du finde et tal, aflæse 6 tal og skrive disse ind for at blive verificeret til log-in. Med nøgleapp’en kan du enten bruge en 4-cifret kode eller dit touch-id i stedet for at skulle bruge dit nøglekort.

Du skal, ligesom med nøglekort, selvfølgelig bruge både bruger-id/cpr. nummer samt adgangskode, inden bekræftelse af log-in med nøgle-appen.

Det er en god ide at beholde sit nøglekort, da du skal bruge det hvis din nøgle-app skulle låses, af den ene eller anden årsag. Eller måske kan du stå i en situation, hvor din telefon er løbet tør for strøm, eller er gået i stykker.
App’en kan hentes til de fleste smartphones og ved installation kræver det også nøglekortet.

Digital signatur

Det er i dag mange steder muligt, at benytte sit NemID til at skrive under med digitalt, det kunne blandt andet være i din netbank. Det kræver blot at man har offentlig digital signatur på sit NemID.

Læs også om NemKonto.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 09/04/2021

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?