Registreret revisor

Registreret revisor er en titel, der er beskyttet. Det vil sige, at ikke alle og enhver kan kalde sig for registreret revisor. Titlen dækker over en uddannet revisor, der har gennemgået en specifik uddannelse.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 21/12/2021

Få hjælp til bogføringen af en lokal registreret revisor, som har styr på både bogføring og Dinero. Vi har gjort det nemt at få professionel hjælp, uanset hvor i landet du har brug for det. Brug vores oversigt til at finde en revisor nær dig.

Hvad er en registreret revisor?

En revisor er en person, der beskæftiger sig med regnskaber, rådgivning og revision. Inden for revisorfaget findes der forskellige titler, som du kan uddanne dig til. Du kan eksempelvis opkvalificere dig, så du kan kalde dig statsautoriseret revisor eller registreret revisor.

Vil du gerne have titlen registreret revisor, skal du til eksamen. Består du kvalifikationseksamen for registrerede revisorer, vinder du retten til at anvende titlen. Det er en beskyttet titel, som du kun kan anvende, hvis du består den specifikke eksamen. Det er Erhvervsstyrelsen, der står bag eksamen for registrerede revisorer.

Vi har gjort det nemt at finde en lokal revisor, som har styr på Dinero. Søg efter en revisor nær dig, hvis du har behov for professionel hjælp.

Hvem kan blive registreret?

Hvis du gerne vil kvalificere dig til titlen registreret revisor, kræver det som udgangspunkt, at du har en relevant eksamen bag dig. Du kan blive indstillet, hvis du har taget en HA, en HD eller en kandidatuddannelse i økonomi.

Hvis du gerne vil kunne kalde dig registreret revisor, skal du dog til at skynde dig. Titlen er nemlig på vej væk. De sidste kvalifikationseksamener bliver afholdt i år 2019. Herefter kan du ikke længere uddanne dig til registreret revisor, men statsautoriseret revisor i stedet for.

Hvad er forskellen på registreret revisor og statsautoriseret revisor?

Der findes to autorisationsordninger i Danmark – nemlig registreret revisor og autoriseret revisor. Det er begge to beskyttede titler, som du skal godkendes for at måtte bruge. De to titler minder meget om hinanden, og du vil sandsynligvis komme til at udføre det samme arbejde, uanset hvilken af de to titler som du stiler efter.

Forskellen på en registreret og en statsautoriseret revisor ligger primært i, hvordan du uddanner dig.

Uddannelsen

Vil du gerne blive en af de registrerede revisorer, skal du have gennemgået en to-årig cand.merc.aud. kandidatuddannelse. Derefter skal du optjene to til tre år praktisk erfaring hos en revisionsvirksomhed. Når du har uddannelse og erfaring i hus, kan du gå op til kvalifikationseksamen og gøre dig fortjent til titlen som registreret.

Uddannelse til statsautoriseret revisor

Vil du gerne have titlen statsautoriseret revisor, ser forløbet en anelse anderledes ud. Du skal her gennem en fuld uddannelse på 5 år, der består af henholdsvis en bachelor inden for økonomi, som eksempelvis HA eller HD, med en cand. merc. aud. kandidatuddannelse ovenpå. Du skal på samme vis ud at have praktisk erfaring som revisor, men det kan ikke være i hvilket som helst revisionsfirma. Det skal være hos en statsautoriseret revisionsvirksomhed.

For at kunne kalde dig for statsautoriseret revisor skal du op til en revisoreksamen på Børsen i København. Denne eksamen er en forudsætning for, at du kan benytte dig af titlen som statsautoriseret revisor.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram