SaaS

SaaS er betegnelsen for en online løsning, hvor der ikke skal foretages en installation på din computer. Det er en forkortelse for: Software as a Service.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 26/11/2019


Hvad er SaaS?

SaaS er et begreb inden for IT-verdenen, som vinder større og større indpas. Mange virksomheder vælger i dag at gøre brug af forskellige SaaS-løsninger, der er forbundet med klare fordele, men også visse ulemper. Et eksempel på en SaaS-løsning er diverse regnskabsprogrammer eller CRM-systemer.

Denne løsning er lig med en online løsning. Det betyder, at du ikke skal foretage installationer på din computer. Det hele ligger online og kræver blot et log-in fra dig. Hvis du eksempelvis, som virksomhedsejer, gerne vil gøre brug af et online regnskabsprogram, kommer det ikke til at ligge på din computer. Det ligger i internet-skyen, og du kan logge dig på fra en hvilken som helst computer.

Der er mange fordele ved at anvende en SaaS-løsning, og der er ingen tvivl om, at det vil blive anvendt endnu mere i fremtiden. Flere og flere udbydere tilbyder online løsninger, og det er den vej, som det vil gå inden for flere brancher.

Fordele ved løsningen

Som allerede nævnt skal du ikke bøvle med installationer på din computer, når du anvender en SaaS-løsning. En anden fordel er, du ikke behøver at bekymre dig om, hvor meget lagringsplads som programmet optager på din computer. Du skal heller ikke bruge tid på at foretage jævnlige opdateringer eller sikkerhedsmæssige back-ups.

Det hele foregår online, og det kræver ikke, at du foretager dig yderligere end at anvende programmet til de funktioner, som du har brug for.

Ulemper ved løsningen

Selvom der er en masse fordele ved at anvende denne løsning, er der naturligvis også ulemper. For at anvende en SaaS-løsning kræver det, at du altid har internetadgang. Du kan altså ikke sidde ved en computer uden net og lave regnskab, hvis du anvender en SaaS-regnskabsløsning.

Der altid være en risiko for, at der kan være noget i det online system, som driller. Hvor høj driftssikkerheden er, er forskelligt fra system til system. Vælger du en online løsning med en høj sikkerhed, bør problemet dog være minimalt og ikke volde dig de store gener.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram