Sparekassen Vendsyssel

Sparekassen Vendsyssel er en dansk sparekasse, der har sit hovedkontor i Vrå i Nordjylland. I 1871 blev sparekassen grundlagt under navnet ’Sparekassen for Vrå og Em sogne’, men er i dag en fusion mellem flere pengeinstitutter.

  • Læsetid: 3 min.

  • Sidst opdateret 30/05/2022

Forbind din konto i Sparekassen Vendsyssel med dit regnskab i Dinero – så kan du endnu nemmere se, om det bogførte stemmer med ind- og udbetalinger på din bankkonto.
Se, hvordan du forbinder Dinero med Sparekassen Vendsyssel.

Hvad er Sparekassen Vendsyssel?

Sparekassen Vendsyssel trækker spor tilbage til 1871, hvor de første spadestik blev taget. Sparekassen har gennem tiden skiftet navn, fra først at hedde Sparekassen for Vrå og Em sogne til senere at gå under navnet Vrå Sparekasse.

Selve Sparekassen Vendsyssel, som den kendes i dag, blev stiftet tilbage i 2001, hvor Vrå Sparekasse fusionerede med Jelstrup Lyngby. I årene efter etableringen er mindre sparekasser fusioneret ind i den. Senest har den overtaget aktiviteterne fra Østjydsk Bank i 2018. Sparekassen har tilmed oprettet flere filialer i blandt andet Nordjylland, Midtjylland og København.

Med 34 afdelinger spredt ud over Vendsyssel, Thy, Han Herred, Aalborg og i København har Sparekassen Vendsyssel gjort sig til en markant spiller på markedet med op mod 484 ansatte – og faktisk er den blandt de 16 største pengeinstitutter i Danmark. I 2017 kunne den vise et imponerende resultat med et overskud på hele 319,5 millioner kr. før skat.

Sparekassen Vendsyssel er opbygget som en traditionel garantsparekasse. Det betyder, at de af sparekassens kunder, der har indskudt kapital i den, står som garant for Sparekassen Vendsyssel. Deres indskud gør dem altså til garant for pengeinstituttets drift. Garantindskuddet er den del af egenkapitalen. Som garant har kunderne foretaget en investering i sparekassen – det giver dem en række fordele i sparekassen, men er heller ikke uden risiko. Indskuddet eller garantbeviset betales nemlig ikke tilbage i tilfælde af konkurs.

Mere end 100.000 kunder betjenes dagligt, heraf er godt 38.000 garanter for sparekassen.

Hvad tilbyder de sine kunder?

I Sparekassen Vendsyssel får kunderne et godt lokalt tilhørsforhold. Sparekassen vægter nemlig personlige relationer og nærvær højt. Med øje for at glade kunder og indtjening hænger sammen, formår de at skabe den tryghed, der er vigtig for at opretholde loyale kunder.

Sparekassen Vendsyssel er et moderne pengeinstitut med fingeren på pulsen. De tilbyder alle traditionelle bankprodukter til både privat- og erhvervskunder. Så uanset om du har brug for rådgivning om billån, boliglån, forsikringer, pension eller investering, kan du få det hos Sparekassen Vendsyssel. Derudover leverer den også alle former for digitale betalingsløsninger som Netbank, mobilbank og MobilePay. Mulighederne er mange, og det kommer tilmed til udtryk i deres mange former for opsparingskonti. Her kan kunderne vælge mellem alt fra boligopsparinger, til børneopsparinger og barnebarnsopsparinger.

En af fordelene ved Sparekassen Vendsyssel er, at de vægter loyalitet højt. Og det bliver blandt andet belønnet hos loyale private kunder i et af 3 fordelsprogrammer, der rammer kunder i forskellige dele af livet.

  • FOCUS PLUS er et tilbud til unge mennesker på 18-27 år. Denne pakke indeholder ingen gebyrer og kompetent rådgivning af unge mennesker. Det kan være rådgivning omkring budget, SU og andet omkring fraflytning hjemmefra.
  • Vendsyssel PLUS er en pakke til voksne kunder, der har alle dele af økonomien samlet i sparekassen. Her får kunderne personlig rådgivning indenfor alle dele af hverdagsøkonomien i forhold til pension, forsikring, lån og investering. Dertil kan de nyde godt af en lang række rabatter.
  • Vendsyssel 55 PLUS er et pakketilbud til seniorkunder over 55 år. Her får du samme fordele som det almindelige Vendsyssel Plus-program, men samtidig gives der kompetent rådgivning af økonomien i årene op til og efter, at kunderne går på pension.

Hvis du vil læse om Sparekassen Kronjylland, klik her

Oftest stillede spørgsmål

Sparekassen Vendsyssel er en dansk sparekasse fra 1871, som er en fusion mellem flere pengeinstitutter. Sparekassen har sit hovedkontor i Vrå i Nordjylland, og har 34 afdelinger med i alt 484 ansatte. 

Sparekassen Vendsyssel vægter loyalitet og personlige relationer højt, og kunderne får et lokalt tilhørsforhold. Sparekassen tilbyder de traditionelle bankprodukter til erhvervskunder og privatkunder. Derudover tilbydes private kunder 3 fordelsprogrammer, der henvender sig til kunderne i forskellige dele af livet. 

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram