Hvad er en sparringspartner?

En sparringspartner er en person, som du kan sparre med. Det kan eksempelvis være en person, der har stor erfaring med erhvervslivet, eller som selv har været gennem de udfordringer, du står over for. Mange virksomheder har tilknyttet sparringspartnere til at rådgive dem om alt fra vækst til marketing og idéudveksling.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 09/11/2022


Hvad kan en sparringspartner bidrage med?

Har du startet en virksomhed, er det altid sundt at få input udefra og sparre med andre, der har været det samme sted som dig. En sparringspartner kan bidrage med værdifuld rådgivning, og det er der mange iværksættere og erhvervsfolk, som gør brug af.

Kunsten er at finde den rigtige sparringspartner. En, som du har en god kemi med, og som du føler, at du kan vende dine udfordringer med. Det behøver ikke være en, der har erfaring inden for netop din branche. Blot vedkommende har stået over for nogle af de samme udfordringer, som du bliver mødt af.  

Hvem er den rette sparringspartner for dig?

Mentor, rådgiver eller sparringspartner – kært barn har mange navne. Det vigtigste er, at du finder en sparringspartner, som er god for dig og din forretning. En sparringspartner kan være alt fra en privat rådgiver til en proceskonsulent, eller du kan også forsøge at finde en erhvervsdrivende, som du tænker kunne give dig gode råd og sparring med på vejen.

Hvad koster det at have en sparringspartner?

Vælger du at opsøge en privat rådgiver eller en proceskonsulent, skal du forvente at betale for rådgivningen. Prisen vil formentlig afhænge af, hvor mange timers rådgivning du har behov for.

Finder du derimod en interesseret erhvervsdrivende gennem dit netværk, kan du måske være heldig ikke at skulle betale for ydelsen. Kan du give noget værdi i retur, kan I måske lave en aftale om en byttehandel, hvor I begge hjælper hinanden med sparring omkring jeres udfordringer.

Frivillig bestyrelse i ejerledet virksomhed

Der foreligger ingen krav om, at en ejerledet virksomhed skal oprette en bestyrelse. Det hindrer dog ikke en virksomhed i at oprette en bestyrelse. Der findes eksempler på massevis af virksomheder, som har valgt at oprette en bestyrelse – simpelthen for at få sparring og hjælp til idégenerering.

Opretter du en bestyrelse, kommer du sandsynligvis ikke udenom at skulle betale et honorar til medlemmerne, men nøjes I med nogle få møder om året, behøver det ikke koste kassen. En bestyrelse er et oplagt forum til at diskutere forskellige muligheder og udfordringer og få en række andre vinkler og synspunkter på det, der nu engang rører sig i din virksomhed.

Det kræver ingen vedtægtsændringer eller speciel tilladelse at oprette en bestyrelse i din virksomhed. Blot en række kompetente bestyrelsesmedlemmer, der er villige til at investere tid i din virksomhed og hjælpe dig godt på vej til at opnå gode resultater.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram