Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Branchekode

En branchekode består af seks cifre. Det er en international kode, der indikerer, hvilken branche din virksomhed beskæftiger sig indenfor. Alle danske virksomheder skal have en branchekode. Du skal vælge en branchekode, når du registrerer din virksomhed og får tildelt et cvr-nummer.

Hvad er en branchekode?

En branchekode er en international kode, der indeholder seks tal. Når du registrerer din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen for at få et cvr-nummer, bliver du automatisk bedt om at vælge en branchekode.

Branchekoderne har til formål at angive, hvilken branche din virksomhed arbejder indenfor. Det gør det muligt efterfølgende at udforme statistikker over, hvilke typer af virksomheder der findes i de forskellige lande. 

Branchekoderne bliver anvendt i statistikker 

Er du i tvivl om, hvilken branchekode du skal vælge, eller kommer du til at vælge den forkerte branchekode, når du registrerer din virksomhed? Så kan du trøste dig med, at branchekoderne udelukkende bliver anvendt til at føre statistikker over, hvilke virksomheder der bliver etableret i de forskellige lande.

Det er altså ikke noget, der som sådan får betydning for din virksomhed. Heller ikke hvis du senere kommer efter, at du i stedet burde have valgt en anden type af branchekode. 

Kan du ændre din branchekode?

Fortryder du dit valg, kan du til enhver tid logge dig ind på Virk.dk og ændre din virksomheds branchekode. Det tager kun nogle få minutter, og det er ikke noget, der ellers kommer til at influere din virksomhed.

Kan du have flere branchekoder?

Du kan i princippet godt have flere branchekoder, ja. Det kræver dog, at din virksomhed har en vis størrelse, og at den opererer inden for flere brancher. Har din virksomhed en række af bi-aktiviteter, og har du en omsætning, der overstiger 300.000 kroner, har du mulighed for at vælge flere branchekoder.

Du skal dog være opmærksom på, at hvert enkelt bi-aktivitet, som du gerne vil have en ekstra branchekode til, skal udgøre minimum 10% af din virksomheds samlede omsætning.

Hvilke branchekoder findes der?

Der findes mange forskellige branchekoder. Du kan blandt andet vælge mellem detailhandel, vejgodstransport, fremstillingsvirksomhed, forlystelsesparker og meget andet. Når du er i gang med at registrere din virksomhed og skal vælge mellem branchekoder, kan du finde en beskrivelse af dem alle. 

Det gør det nemmere for dig at vælge den rette branchekode til netop din virksomhed.

Her kan du finde en oversigt over de forskellige branchekoder

Vil du gerne se en oversigt over de mange forskellige branchekoder, der findes? Så kan du finde en oversigt over alle branchekoder på virk.dk.

Her kan du finde en kort beskrivelse af hver branchekode og få en idé om, hvilken kode der passer bedst til din virksomhed.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 27/04/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?