Pension – Sådan bogføres pension til ejeren i en enkeltmandsvirksomhed

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 23/10/2023


Har du som ejer udbetalt pension til dig selv fra din virksomhedskonto, og er du i tvivl om, hvordan du bogfører udbetalingen i Dinero? 

OBS! Denne guide gælder kun for pension til EJEREN af en enkeltmandsvirksomhed.

Har du udbetalt pension til en ansat i din enkeltmandsvirksomhed, skal betalingen bogføres under fanen Bogføring → Skabeloner → under kategorien “Ansatte” klik Overførsel af pension, hvis ikke det er gjort over lønnen. Overføres pensionen til medarbejderen over lønnen, skal du IKKE bogføre det via skabelonen.

Sådan bogfører du pension som ejer af en enkeltmandsvirksomhed

Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed må du IKKE fratrække din pension i dit skattemæssige regnskab. Det vil med andre ord sige, at du ikke må bogføre pensionen i dit regnskab, så det er med i dit resultat og dermed gør dit resultat mindre.

Fradraget for dine indbetalinger får du på dit oplysningsskema når du indberetter din personlige indkomst for året. Her vil din bank eller pensionsselskab typisk automatisk indberette dine indbetalinger til pension. Er det ikke med, skal du kontakte din pensionsforvalter.

Du må dog gerne betale pensionen med virksomhedens konto. Det skal dog blot bogføres i din balance, så det ikke påvirker dit resultat.

Bogføringen kan bogføres under Bogføring → Skabeloner → under pengeoverførsler, klik Hævet privat.

Klik for at forstørre billedet

I ovenstående har vi fra vores virksomhedskonto overført 1.000 kroner til vores private pensionsordning. Pengene er blevet trukket fra virksomhedens netbank den 1/9-2023.

Klik nu på Godkend, og bilaget er bogført.

OBS: Hvis du vil blive klogere på pension for selvstændige, har vi skrevet et blogindlæg om, hvad du skal være opmærksom på. Klik på linket, og optimér din pensionsopsparing.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram