Fastlønnede – Sådan bogfører du løn

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 02/11/2021


Vidste du?
At vi i Dinero har et indbygget lønsystem, der er lavet i samarbejde med eksperterne fra DataLøn? Med Dinero Løn kan du lave én gratis lønseddel – hver måned. Tilmed bogføres lønnen helt automatisk.

Læs mere her.

Sådan bogføres lønnen til en fastlønnede

Flere har efterspurgt en lille en guide til, hvordan man bogfører løn til ansatte, og derfor har vi lavet en simpel guide. Vi har fundet de mest almindelige lønsedler, som vil dække 90 procent af de mindre virksomheders behov.

Der findes to typer ansatte:

1. Fastlønnede (du har fundet den rigtige guide).

2. Timelønnede (se guide til bogføring af løn af timelønnede).

Den væsentligste forskel på en fastlønnede og timelønnede er, at en fastlønnede har samme antal timer og løn hver måned. Timelønnede kan have flere eller færre timer hver måned. Derud over har fastlønnede ofte løn under ferie, mens timelønnede ofte optjener feriepenge. Dette giver også en forskel i bogføringen.

Udregningen af ATP (den er lidt speciel) og bogføringen af lønnen er vist herunder.

Bogføring af løn til fastlønnede

Tips & bonusinfo: 

  • Når du har bogført lønnen, kommer der altid en betaling til SKAT (A-skat og AM-bidrag) efterfølgende. Se her, hvordan du bogfører.
  • Guiden her viser, hvordan du bogfører én lønseddel for én medarbejder – skal du bogføre en samlet lønudbetaling for flere medarbejdere, så skal du benytte guiden Samlet lønbogføring.
  • Dinero kan kobles sammen med lønprogrammer, så du automatisk kan få lønnen overført til Dinero – klar til bogføring. Se mere her.
  • Har dine ansatte fri telefoni? Se mere her.
  • Forstå din lønseddel – til både medarbejdere og ledere

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram