Spring til indholdet

Sidst opdateret 22/07/2019

Artikel kun for Dinero Pro

Timelønnede – Sådan bogfører du løn

Vidste du?
At vi i Dinero har et indbygget lønsystem, der er lavet i samarbejde med eksperterne fra DataLøn? Med Dinero Løn kan du lave én gratis lønseddel – hver måned. Tilmed bogføres lønnen helt automatisk.

Læs mere her.

Sådan bogføres lønnen til en timelønnet

Flere har efterspurgt en lille guide til, hvordan man bogfører løn til ansatte, og derfor har vi lavet en simpel guide. Vi har fundet de mest almindelige lønsedler, som vil dække 90 procent af de mindre virksomheders behov.

Der findes to typer af ansatte:

  1. Funktionæransatte (skal du i stedet bogføre løn for funktionæransatte, kan du læse med her).
  2. Timelønnede (du er havnet i den rigtige guide)

Den væsentligste forskel på en funktionær og timelønnede er, at en funktionæransat får løn under ferie. Timelønnede optjener derimod feriepenge, der bliver udbetalt via FerieKonto eller anden udbyder.

Herunder ses en rigtig lønseddel, som er lavet med DataLøn. Tallene markeret med rød anvendes som referencer senere i denne guide. Bemærk, at rækkefølgende kan virke tilfældig, men den er brugt for at gøre selve bogføringen nemmere.

Har du et andet lønsystem, skal du ikke fortvivle – de ligner hinanden til forveksling.

Udregningen af ATP (den er lidt speciel) og bogføringen af lønnen er vist her:

Sådan bogfører du din lønseddel

Tips og bonusinfo: 

  • Når du har bogført lønnen, kommer der altid en betaling til SKAT (A-skat og AM-bidrag) efterfølgende. Se her, hvordan du bogfører.
  • Guiden her viser, hvordan du bogfører én lønseddel for én medarbejder – skal du bogføre en samlet lønudbetaling for flere medarbejdere, så skal du benytte guiden Samlet lønbogføring.
  • Dinero kan kobles sammen med lønprogrammer, så du automatisk kan få lønnen overført til Dinero – klar til bogføring. Se mere her.
  • Har dine ansatte fri telefoni? Se mere her.
  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?