Sidst opdateret 19/12/2018

Fakturering udenom Dinero – hvordan bogføres det?

Er det muligt at bogføre et salg uden at oprette en faktura? Ja – det er det. Herunder forklarer vi, hvordan du bogfører en faktura “udenom” Dinero.

Lad os tage eksempel.

Du skal bogføre et salg på 10.000 kroner inkl. moms, som er gået ind på din bankkonto d. 8/11/2017.

At bogføre et salg uden faktura gør man typisk, hvis man har en indtægt, der er dokumenteret et andet sted. Det kunne fx være, hvis man har skrevet fakturaen på “gammeldags” fakturablok eller i et andet system.

Bemærk –  guidens eksempel er lavet med, at du sælger med moms. Sælger du uden moms, erstatter du blot konto 1000: Salg af varer/ydelser m/moms, med konto 1050: Salg af varer/ydelser u/moms.

Sådan bogfører du et salg i Dinero, uden at lave en faktura

Det er faktisk ligetil. Du skal blot gå ind i et finansbilag, som ligger under fanen “Bogføring” -> Under “Diverse”, vælg “Finansbilag. Udfyld som vist i nedenstående:

Bogfør salg uden faktura

I ovenstående har vi nu bogført et salg på 10.000 DKK inkl. moms 🙂