Fakturering udenom Dinero – hvordan bogføres det?

• Læsetid: 2 minutter

• Sidst opdateret 27/10/2020

Er det muligt at bogføre et salg uden at oprette en faktura? Ja – det er det. Herunder forklarer vi, hvordan du bogfører en faktura “udenom” Dinero.

At bogføre et salg uden faktura gør man typisk, hvis man har en indtægt, der er dokumenteret et andet sted. Det kunne fx være, hvis man har skrevet fakturaen på “gammeldags” fakturablok eller i et andet system.

Bemærk –  guidens eksempel er lavet med, at du sælger med moms. Sælger du uden moms, erstatter du blot konto 1000: Salg af varer/ydelser m/moms, med konto 1050: Salg af varer/ydelser u/moms.

Sådan bogfører du et salg i Dinero, uden at lave en faktura

1. Det er faktisk ligetil. Du skal blot gå ind i et finansbilag, som ligger under fanen “Bogføring” -> skabeloner -> Under “Diverse”, vælg “Finansbilag. Udfyld som vist i nedenstående:

Dato: salgsdato Tekst: Salg dato for salget Konto: 55000 Bank Beløb: Salget inkl. momsbeløb i plus Modkonto: 1000 Salg af varer/ydelser med moms

I ovenstående har vi nu bogført et salg på 10.000 DKK inkl. moms 🙂

2. Har du haft en indtægt men som kunden først har betalt på et senere tidspunkt? Så følg med i guiden her.

Vi tager her udgangspunkt i at du har lavet et salg d. 1/1 og modtaget pengene på din bank ugen efter d. 8/1

Step 1 (kun første gang):
    Opret ny konto i din kontoplan.
    Gå til regnskabsmappen i højre hjørne -> kontoplan -> opret konto -> opret konto -> 53010 – Salg fra andet system

Bemærk at momskoden skal være Ingen moms (Ligemeget om du sælger med moms eller ej.)

Salg på ingen moms - meget vigtigt

Er du stadig i tvivl om hvordan en konto oprettes så se med i guiden her

Step 2:
    Opret salget på den dato der står på din faktura/kvittering.
    I vores eksempel har vi lavet salget d. 1/1

Gå til fanen bogføring -> skabeloner -> vælg “finansbilag”
    Udfyld finansbilaget således
    dato: faktura tekst: salg datoen for salget og fakturanummer konto: 53010 salg fra andet system beløb: salgsbeløb inkl. moms modkonto: 1000 salg af varer/ydelser med moms

Du har nu oprettet dit salg på 10.000,- og har lagt pengene ind som et tilgodehavende på din konto 53010 salg fra andet system, i dit regnskab.

Step 3:
    Vi har nu d. 8/1 modtaget de 10.000,- og de skal nu bogføres ind på vores bank – Så de ikke længere står som et tilgodehavende i vores regnskab.

Gå til fanen bogføring -> skabeloner -> vælg “finansbilag”
    Udfyld finansbilaget således
    dato: penge ind på banken tekst: salg datoen for salget og fakturanummer konto: 55000 bank beløb: det som er gået ind i plus modkonto: 53010 salg fra andet system

Du har nu også bogført pengene på din bankkonto, og dit regnskab stemmer nu 🙂

Er du stadig i tvivl om fakturering udenom Dinero?
Så husk du altid er velkommen til at kontakte vores support! Det kan du gøre på chatten i nederste højre hjørne 🙂