Køb på flere linjer – Sådan bogfører du et køb med flere linjer (flerbenet postering)

Denne guide er for dig, der har købt varer, som skal bogføres på flere linjer.

Frygt ej – dette er nemt at bogføre i Dinero.

Et købsbilag kan bogføres på flere linjer under:

det blå kryds –> opret køb –> Opret ny linje

Du skal igennem to små trin for at bogføre dette:

1. Trin – Opret købet og tilføj en ekstra linje
  2. Trin – Tilføj en ekstra linje

Denne guide vil gennemgå et eksempel, hvor der er fragt på en faktura fra din leverandør, og derfor skal købet bogføres på to forskellige konti – men på samme bilag.

Trin 1 – Opret købet og tilføj en ekstra linje

For at bogføre et køb, der skal bogføres på forskellige konti, skal du starte med at oprette et normalt køb under: Bogføring –> Køb –> Konto, vælg den rette konto.

I dette eksempel er der købt varer til videresalg, hvorfor kontoen ‘Vareforbrug’ er valgt.

For at bogføre fragten kan du herefter trykke på ‘Opret ny linje’.

Trin 2 – Tilføj en ekstra konto

Herefter kan du angive en ny konto på samme købsbilag. Et lille trick er at skrive ‘Fragt’ i beskrivelsen. Her kommer Dinero Crowd frem med de to relevante scenarier:

• Kontoen ‘Fragt med moms’ skal vælges, hvis der er moms på fragten.
  • Kontoen ‘Fragt uden moms’ skal vælges, hvis der ikke er moms på fragten.

Bemærk – efter d. 1/1/2017 SKAL sælger fakturere fragten MED moms. På regninger modtager herefter vil der derfor typisk være påført moms.

For at bogføre købsbilaget skal du som normalt trykke på ‘Godkend’, hvorefter bilaget er bogført.

Hvis du er i tvivl om hvordan man opretter et køb med fragt, klik her.