Derfor kan du ikke vælge samme konto og modkonto i finansbilag

• Læsetid: 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Du kan ikke længere vælge samme konto og modkonto, når du bogfører i et finansbilag og i kassekladden. Forklaringen på det er, at det simpelthen ikke kan lade sig gøre. Bogfører du fx et salg skal du fortælle Dinero, at du har lavet et salg, men også hvor pengene fra salget er sat ind. Vælger du samme konto og modkonto glemmer du derfor at fortælle Dinero, hvor pengene er gået ind – og så giver din postering blot 0 og har dermed ingen effekt på dit regnskab.

Lad os for overskuelighedens skyld tage et eksempel, hvor vi i nedenstående gerne vil bogføre en indtægt i et finansbilag. Du laver et finansbilag under Bogføring → Skabeloner Finansbilag.

Sådan bogfører du med korrekt konto og modkonto

Konto og modkonto er afgørende for, at din indtægt bliver placeret på de rette konti. Da vi vil bogføre et salg er det typiske scenarie, at vi skal bogføre salget (så det fremgår af overblikket i Dinero) og pengene fremgår af banken i Dinero. For at gøre det, vælger vi konto 1000 – Salg af varer/ydelser m/moms som konto og konto 55000 – Bank som modkonto. I nedenstående har vi lavet et salg på 1.000 kroner inkl. moms – det er indbetalt på vores bankkonto d. 5/3/2019.

Bogfør salg i Dinero

Med ovenstående postering har vi nu bogført et salg på 1.000 kroner inkl. moms. 800 kroner vil nu være indtægt (og fremgå af dit overblik), 200 kroner vil være med på momsangivelsen som salgsmoms og 1.000 kroner vil fremgå af vores bankkonto.

Konto og modkonto er afgørende for, at dit køb bliver placeret på de rette konti. Da vi vil bogføre et køb er det typiske scenarie, at vi skal bogføre købet (så det fremgår af overblikket i Dinero) og pengene fremgår som hævet i banken i Dinero. For at gøre det vælger vi konto 2000 – Vareforbrug (hvis vi har købt varer til videresalg) som konto og konto 55000 – Bank som modkonto. I nedenstående har vi lavet et køb på 1.000 kroner inkl. moms – det er indbetalt på vores bankkonto d. 5/3/2019.

Korrekt konto og modkonto ved køb

Med ovenstående postering har vi nu bogført et køb på 1.000 kroner inkl. moms. 800 kroner vil nu være udgift (og fremgå af dit overblik), 200 kroner vil være med på momsangivelsen som købsmoms og 1.000 kroner vil fremgå som hævet på vores bankkonto.

Hvis du er i tvivl om, hvad et finansbilag er, eller hvad det kan bruges til, klik her.