Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

FI-kode – Send faktura, hvor dine kunder kan betale med indbetalingskort

 • Læsetid: 3 minutter

 • Sidst opdateret 23/07/2021


Det er nu muligt at opsætte Dinero til at genere et elektronisk indbetalingskort (FI-kode), som en betalingsmulighed på dine fakturaer!

Det betyder, at dine kunder nu kan betale dine fakturaer via deres netbank med indbetalingskort. Det sikrer dig, at kunderne ikke længere glemmer at skrive fakturanummeret på indbetalingen – da det automatisk vil fremgå af din netbank, når du har modtaget betalingen.

Som en ekstra bonus kan du importere en fil fra din netbank til din kassekladde i Dinero. I denne matcher vi indbetalingerne med dine fakturaer – og du slipper for at skulle finde hver enkelt faktura frem og registrere betaling på dem. Mere om dette i 5. del.

Sådan fungerer elektronisk indbetalingskort (FI-koder)

 1. Inden du begynder opsætningen i Dinero skal du have fat i din bank. Du skal nemlig bruge en betalingsidentifikation (kreditornummer), der skal bruges til at modtage betalinger via FI-koder. Når du har gjort det kan du begynde opsætningen i Dinero. Husk at vi kun håndterer FI71.

  Sådan får du FI-koder på dine fakturaer i Dinero

  For at opsætte dine fakturaer til at indeholde FI-koder, skal du i Dinero gå til Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) –> Fakturaindstillinger.

   

  Herefter aktiverer du “Brug FI betalingskoder på fakturaen” og indtaster betalingsidentifikation (kreditornummer) som du fik af banken, da du oprettede aftalen. Indsætning af kreditornummer er vist i nedenstående skærmbillede.

  FI betalingskort - Dinero

 2. Din kunde modtager sin faktura på mail – nøjagtigt som de plejer, når du sender dem en faktura fra Dinero. Udseendet af fakturaen har heller ikke ændret sig. Det eneste, der er ændret er betalingsoplysningerne, der nu er skiftet ud med en FI-kode som kunden skal betale fakturaen med. FI-koden dannes automatisk.

  FI kort - Dinero

 3. Hvis du har en kunden hvor du ikke ønsker at tilbyde elektronisk indbetalinger, kan du deaktivere dette på en enkelt faktura. Når du står på en ny faktura som du er ved at oprette, trykker du på indstillinger i toppen af fakturaen –> Slå her “Brug FI betalingeskoder på fakturaen” fra. Fakturaen du er ved at oprette sendes nu uden FI-koder.

 4. Hvis du ikke ønsker at tilbyde betaling med elektronisk indbetalingskort (FI-kode) og bankoplysninger på samme tid, så kan du fjerne bankoplysningerne fra fakturaen. Klik på Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) –> Sprog –> Dansk/Engelsk -> find under (Faktura/tilbud) –> Indbetalingstekst FIK kode. Her skal du slette følgende:

  Slet "Beløbet kan også indbetales på bankkonto"

   

Sådan importer du en PBS-fil til nem registrering af betaling på de fakturaer, der er oprettet med FI-kode

 1. Vi har lavet en funktion så du kan importere dine betalinger (med FI-koder) direkte i kassekladden. Med denne import matcher vi indbetalingen med FI-koden og din faktura bliver derefter automatisk fundet frem i kassekladden. Denne import kræver en PBS-fil, som du skal hente i din netbank – er du i tvivl om hvordan du henter denne, skal du kontakte din bank.

  Når du har hentet filen i banken, skal du trykke på –> bogføring –> Kassekladde –> Importer fil –> Importer FI-indbetalinger.

  Herefter vælger du hvilken beholdning pengene er indbetalt på (fx 55000 – Bank) og trykker “indsæt fil” i Kassekladden.

  Indbetalingerne importeres nu til kassekladden og vil se ud som følgende:

  Indbetalinger på kassekladde

  Alt er nu automatisk udfyldt, og det eneste du skal gøre er at trykke “Bogfør kassekladde”, hvorefter dine fakturaer automatisk vil være registreret som betalt.

  Bemærk – Melder en af linjerne fejl ved import – skal du læse mere under 6. del – Fejl ved import af FI-indbetalinger.

 2. Kan din fil ikke importeres?

  Sørg for at tjekke, at den fil du har hentet fra banken er en PBS-fil eller en SEK2-fil.

  Kan Dinero ikke finde dine fakturaer under bilag?

  Hvis ikke vi kan finde fakturaen for dig (under fanen “Bilag”) kan det være fordi, du allerede har registreret betaling på fakturaen eller oprettet en kreditnota derpå. Gå derfor til fanen “Salg” -> “Alle” -> Find fakturaen og se, om du har registreret betaling eller krediteret fakturaen.

  Løser ingen ovenstående dine udfordringer? Tag endelig fat i vores support – så hjælper vi dig videre 🙂

FIK-kode

FIK-kode står for Fælles Indbetalings Kort, og er den metode man bruger, når man betaler indbetalingskort på netbank. Denne kode består af kortart, debitor konto, faktura nummer, kontrolkode og kreditkode. Du kan få en FIK-kode af din bank.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram