Send faktura med FI-kode, hvor din kunde kan betale med indbetalingskort

• Læsetid: 5 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Det er nu muligt at opsætte Dinero til at genere et elektronisk indbetalingskort (FI-kode), som en betalingsmulighed på dine fakturaer!

Det betyder, at dine kunder nu kan betale dine fakturaer via deres netbank med indbetalingskort. Det sikrer dig, at kunderne ikke længere glemmer at skrive fakturanummeret på indbetalingen, da det automatisk vil fremgå af din netbank, når du har modtaget betalingen.

Som en ekstra bonus kan du importere en fil fra din netbank til din kassekladde i Dinero. I denne matcher vi indbetalingerne med dine fakturaer – og du slipper for at skulle finde hver enkelt faktura frem og registrere betaling på dem. Mere om dette i 5. del.

Betalingsmuligheden er gratis.

Sådan fungerer elektronisk indbetalingskort (FI-koder)

Inden du begynder opsætningen i Dinero, skal du have fat i din bank. Du skal nemlig bruge en betalingsidentifikation (kreditornummer), der skal bruges til at modtage betalinger via FI-koder. Når du har gjort det, kan du begynde opsætningen i Dinero. Husk, at vi kun håndterer FI71.

Sådan får du FI-koder på dine fakturaer i Dinero

For at opsætte dine fakturaer til at indeholde FI-koder, skal du i Dinero klikke på Indstillinger → Fakturaindstillinger.

Fakturaindstillinger

Herefter aktiverer du “Brug FI betalingskoder på fakturaen” og indtaster betalingsidentifikation (kreditornummer), som du fik af banken, da du oprettede aftalen. Indsætning af kreditornummer er vist i nedenstående skærmbillede.

FI betalingskort - Dinero
FI betalingskort – Dinero

Din kunde modtager sin faktura på mail – nøjagtigt som de plejer, når du sender dem en faktura fra Dinero. Udseendet af fakturaen har heller ikke ændret sig. Det eneste, der er ændret, er betalingsoplysningerne, der nu er skiftet ud med en FI-kode, som kunden skal betale fakturaen med. FI-koden dannes automatisk.

FI kort - Dinero

Hvis du har en kunde, som du ikke ønsker at tilbyde elektronisk indbetalinger til, kan du deaktivere dette. Det gør du ved at trykke Indstillinger → Fakturaindstillinger. Her kan du fjerne fluebenet, og FI betalingskoden vil forsvinde fra fakturaen.

Skal den næste faktura være med FI betalingskode, skal du ind og sætte flueben i boksen igen.

FI-kode
FI-kod

Hvis du ikke ønsker at tilbyde betaling med elektronisk indbetalingskort (FI-kode) og bankoplysninger på samme tid, så kan du fjerne bankoplysningerne fra fakturaen. Klik på Indstillinger → Sprog. Under (Faktura/tilbud) finder du Indbetalingstekst FIK kode. Her skal du slette følgende:

Slet "Beløbet kan også indbetales på bankkonto"

Sådan importer du en PBS-fil til nem registrering af betaling på de fakturaer, der er oprettet med FI-kode

Vi har lavet en funktion, så du kan importere dine betalinger (med FI-koder) direkte i kassekladden. Med denne import matcher vi indbetalingen med FI-koden, og din faktura bliver derefter automatisk fundet frem i kassekladden. Denne import kræver en PBS-fil, som du skal hente i din netbank – er du i tvivl om hvordan du henter denne, skal du kontakte din bank.

Når du har hentet filen i banken, skal du trykke på Bogføring → Kassekladde. Her vælges Importer fil → Importer FI-indbetalinger.

Importer FI indbetalinger

Herefter vælger du, hvilken beholdning pengene er indbetalt på (fx 55000 – Bank) og trykker Indsæt fil i kassekladde.

Indbetalingerne importeres nu til kassekladden og vil se ud som følgende:

Indbetalinger på kassekladde

Alt er nu automatisk udfyldt, og det eneste du skal gøre er at trykke Bogfør kassekladde, hvorefter dine fakturaer automatisk vil være registreret som betalt.

Bemærk! Melder en af linjerne fejl ved import, skal du læse mere under 6. del – Fejl ved import af FI-indbetalinger.

Kan din fil ikke importeres?

Sørg for at tjekke, at den fil du har hentet fra banken er en PBS-fil eller en SEK2-fil.

Kan Dinero ikke finde dine fakturaer under bilag?

Hvis ikke vi kan finde fakturaen for dig (under fanen “Bilag”), kan det være fordi, du allerede har registreret betaling på fakturaen eller oprettet en kreditnota derpå. Gå derfor til fanen Salg → Alle → Find fakturaen og se, om du har registreret betaling eller krediteret fakturaen.

Løser ingen af ovenstående forslag dine udfordringer? Tag fat i vores support – så hjælper vi dig videre 🤗

FIK-kode

FIK-kode står for Fælles Indbetalings Kort, og er den metode man bruger, når man betaler indbetalingskort på netbank. Denne kode består af kortart, debitor konto, fakturanummer, kontrolkode og kreditkode. Du kan få en FIK-kode af din bank.

Tips & bonusinfo

• Det er ikke nødvendigt at have et kontokort for at betale med FI-kode. Det vil fakturaen fungere som.
  • Kan man på FI-koden aflæse, hvilken faktura det drejer sig om? Ja! Hvis du ser bort fra det sidste tal i rækken, kan du aflæse fakturanummeret. Se et eksempel her:
(Klik på billedet for at forstørre det)