Udbytte i holdingselskab – Sådan bogfører du udbytte i dit holdingselskab

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 16/10/2023


I denne guide kan du se, hvordan du bogfører, at du har overført et udbytte fra dit driftsselskab til dit holdingselskab. Har du flere driftsselskaber, gentager du blot bogføringen i alle driftsselskaber.

Vi inddeler guiden i tre dele. Først bogfører vi, at der skal udloddes udbytte i driftsselskabet, dernæst at driftsselskabet udbetaler udbyttet til holding selskabet, og til sidst bogfører vi, at holdingselskabet har modtaget pengene.

Sådan bogfører du udbytte i dit holdingselskab

  1. Denne udlodning foretages på den sidste dato i det regnskabsår, hvor udbyttet hører til. Skal der udloddes udbytte for 2018, bogføres denne udlodning derfor pr. 31. december 2018. For at bogføre det skal vi ind i et finansbilag – det finder du under fanen Bogføring Skabeloner vælg da Finansbilag. I vores eksempel skal der udbetales 75.000 kr. Det bogfører vi som vist i nedenstående: Udbetal udbytte til Holding

  2. Udbetaling finder sted i driftselskab. For at bogføre udbetalingen af udbyttet skal vi bruge skabelonen Udbetaling af udbytte – den ligger under fanen Bogføring. Skabelonen udfyldes som vist i nedenstående. Datoen skal være den dag, hvor du har udbetalt pengene til dit holdingselskab. Bogfør udbetaling af udbytte til holding

  3. For holdingselskabet er udbyttet en finansiel indtægt. Derfor bogfører vi denne i skabelonen Renteindtægter. Skabelonen finder du under fanen Bogføring. Skabelonen udfyldes som vist i nedenstående. I dato for indbetaling vælger du den dato, hvor pengene gik ind på bankkontoen i dit holdingselskab.

Tips og bonusinfo:

  • Har du ikke et holdingselskab – så tjek denne guide. Den viser dig, hvordan du udbetaler direkte til dig selv fra dit driftsselskab.
  • Regnskab for holdingselskab – se krav og eksempler via linket.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram