Sådan bogfører du udbytte i dit holdingselskab

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 14/06/2024


I denne guide kan du se, hvordan du bogfører, at du har overført et udbytte fra dit driftsselskab til dit holdingselskab. Har du flere driftsselskaber, gentager du blot bogføringen i alle driftsselskaber.

Vi inddeler guiden i tre dele. Først bogfører vi, at der skal udloddes udbytte i driftsselskabet, dernæst at driftsselskabet udbetaler udbyttet til holding selskabet, og til sidst bogfører vi, at holdingselskabet har modtaget pengene.

Sådan bogfører du udbytte i dit holdingselskab

Denne udlodning foretages på den sidste dato i det regnskabsår, hvor udbyttet hører til. Skal der udloddes udbytte for 2018, bogføres denne udlodning derfor pr. 31. december 2018. For at bogføre det skal vi ind i et finansbilag – det finder du under fanen Bogføring Skabeloner vælg da Finansbilag. I vores eksempel skal der udbetales 75.000 kr. Det bogfører vi som vist i nedenstående:

Udbetaling finder sted i driftselskab. For at bogføre udbetalingen af udbyttet skal vi bruge skabelonen Udbetaling af udbytte – den ligger under fanen Bogføring. Skabelonen udfyldes som vist i nedenstående. Datoen skal være den dag, hvor du har udbetalt pengene til dit holdingselskab. Bogfør udbetaling af udbytte til holding

For holdingselskabet er udbyttet en finansiel indtægt. Derfor bogfører vi denne i skabelonen Renteindtægter. Skabelonen finder du under fanen Bogføring. Skabelonen udfyldes som vist i nedenstående. I dato for indbetaling vælger du den dato, hvor pengene gik ind på bankkontoen i dit holdingselskab.

Bogfør udbytte fra driftselskab

Tips & bonusinfo

  • Har du ikke et holdingselskab – så tjek denne guide. Den viser dig, hvordan du udbetaler direkte til dig selv fra dit driftsselskab.
  • Regnskab for holdingselskab – se krav og eksempler via linket.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram