Udbytte i anpartsselskab (ApS) – Sådan bogføres det

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 16/06/2022


Hvis du har et ApS, kan du hvert år trække udbytte ud til dig selv (og andre medejere) som et alternativ til løn. Har du gjort det, og skal du nu til at bogføre overførslen? Så har vi lavet denne guide til dig.

Lad os antage, at du har valgt at få udbetalt udbytte på 40.000 kr. Så skal du faktisk lave to udbetalinger: en til dig og en til SKAT. Udbytte skal der betales 27 procent skat af. Hvorvidt der skal udbetales udbytte, besluttes på virksomhedens generalforsamling.

Udregninger på et udbytte på 40.000 kr. ser således ud:

10.800 kr. til skat (40.000 * 0,27)
29.200 kr. til dig (40.000 * 0,73)

Skatten og dit udbytte udbetales ad to omgange. Skatten skal virksomheden sørge for at få indberettet. Desuden så skal du også bogføre en udlodning af udbyttet. Guiden inddeles derfor i tre dele.

Sådan bogfører du udbytte 

God fornøjelse. 😊

Hvordan udbetales udbytte?

Kapitalselskaber får udbetalt et udbytte, hvis regnskabsåret har været godt, når der ses på overskud og kapitalberedskabet. Virksomhedens udbytte bliver udloddet og fordelt i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet på generalforsamlingen. Det står beskrevet i vedtægterne, hvordan processen for udlodning af udbytte foregår.

Tips og bonusinfo:

  • Er I flere ejere af firmaet, er bogføringen den samme. I skal bare sørge for at bogføre det samlede udbytte (punkt 1) og et bilag for hver udbetaling (punkt 2 og 3).
  • Skal du overføre udbyttet til dit holdingselskab? Se denne guide.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram