Slette salgsfaktura – Sådan sletter (modposterer) du en salgsfaktura

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 22/06/2022

Det hænder, at man ved en fejl kommer til at oprette og godkende en salgsfaktura. Denne guide viser dig, hvordan du sletter fakturaen, så den ikke længere indgår i dit regnskab.

Obs.: Har du allerede sendt fakturaen ud til din kunde, skal du i stedet for at slette fakturaen oprette og sende en kreditnota ud til din kunde.

For at slette fakturaen skal du klikke på fanen “Salg” –> vælg “Alle” og find den faktura, som du gerne vil slette. Herefter klikker du på “Mere” og vælger “Slet faktura” som vist nedenfor:

Alternativt kan du også vælge at klikke ind på fakturaen og herinde klikke på “Flere handlinger” –> “Slet”.

Din faktura er nu slettet.

Fortryder du, at du har slettet din faktura, kan du heldigvis let gendanne den i Dinero. Det gør du ved at tilgå “Indstillinger” (tandhjulet i højre hjørne) –> vælg “Papirkurv” –> “Salg” –> “Mere” –> “Gendan”.

Du kan aldrig slette en faktura helt – heller ikke fra papirkurven. Det er nemlig ikke lovligt jf. regnskabsloven.

Tips & bonusinfo

Hvis det drejer sig om købsbilag eller andre bogførte bilag, kan du se hvordan du sletter dem her.