Sidst opdateret 28/01/2019

Slet et bogført bilag – Så nemt sletter (modposterer) du et bilag

Denne guide gennemgår, hvordan du sletter (modposterer) et bilag, som du er kommet til at oprette forkert. Det har før været meget besværligt, men er nu gjort supernemt.

Bemærk; Guiden gælder ikke for salg (dine fakturaer) – se i stedet denne guide, hvis du vil slette en salgsfaktura.

SKAT har nogle krav til dit regnskab for, at de accepterer det. Herunder kan du se disse krav:

• Der må ikke være to bilag med samme nummer.
  • Fakturaer skal være fortløbende (1, 2, 3 osv.).
  • Der må ikke være et ”hul” i nummerserien.

Det er netop ovenstående, vi sørger for med denne funktion. Når vi sletter et bilag, modposterer vi det. Med andre ord betyder det, at dit bilagsnummer vil være brugt, og derfor ikke kan genbruges. Det behøver du ikke bekymre dig mere om – det holder vi styr på.

Har du oprettet et bilag ved en fejl og ønsker at slette bilaget, vil denne guide forklare dig:

1. hvordan et bilag slettes
  2. hvordan et slettet bilag kan gendannes,
  3. hvorfor du ikke kan se “slet bilag”-knappen” – og hvordan du fikser det

Bogføring –> Bilagsoversigt –> tryk ind på bilaget –> Flere handlinger –> Slet bilag

For at slette bilaget skal du først gå ind på det bilag, du ønsker at slette:

Skærmbillede 2015-09-24 kl. 14.29.22

Herefter kan du slette bilaget:

Skærmbillede 2015-09-24 kl. 14.30.47

Bilaget vil nu være slettet.

2) Du kan gendanne et bilag ved at trykke på:

Indstillinger (tandhjul i toppen) –> Papirkurv –> Bilag –> Mere –> Gendan bilag

Først skal du gå ind i papirkurven:

Skærmbillede 2015-07-18 kl. 18.56.23

Herefter kan du gendanne det slettede bilag:

Skærmbillede 2015-09-24 kl. 14.36.54

Det slettede bilag kan du nu igen finde under: Bogføring –> Bilagsoversigt

Kan du ikke finde “Slet bilag”-knappen, skyldes det typisk, at bilaget har været godkendt (bogført) før – for derefter at være forsøgt rettet igen via vores “Ret bilag” funktionen. Dit bilag vil derfor stå som kladde – den kladde skal du blot godkende. Når bilaget er godkendt, vil du kunne slette fakturaen.

Tips og bonusinfo

• Denne guide gælder kun for dine købsbilag. Leder du i stedet efter, hvordan du annullerer/sletter betalingen på en salgsfaktura? Se hvordan du gør i denne guide.
  • Har du blot lavet en fejl, der skal rettes? Se her, hvordan du nemt gør det.