Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Kunststøtte ordning

Hjælpepakke: Tilbagebetaling af moms og lønsumsafgift som rentefrit lån

Driver du kunstnerisk virksomhed?

Så har du måske oplevet at have meget blandede indtægter, fra både din egen virksomhed, a-indkomst og b-indkomst. Det kan også betyde at du lige nu hverken kan få lønkompensation, støtte til selvstændige eller støtte til freelancere fordi du ikke i de enkelte felter overholder grænserne eller reglerne.

Det er der nu kommet en ny ordning som dækker. Vi ved allerede nu nogle vigtige ting

Krav for kunststøtte ordning

 • Du må IKKE høre under en af de øvrige kompensationsordninger, for f.eks. selvstændige eller freelancere
 • Du skal være professionel kunstner med væsentlig tilknytning til den danske kunstscene
 • Din indtægt skal samlet set have været over 100.000 kroner, indenfor et af de seneste tre kalender år. (2017, 2018 eller 2019)
  • Indtægten opgøres som den samlede a-indkomst, b-indkomst og overskud af selvstændig virksomhed.
 • Du skal have oplevet et tab på mindst 30% i perioden 9. marts til 8. juli for at være kvalificeret til kompensation. (Dette skal dokumenteres med aftaler, kontrakter og lignende som sandsynliggøre at man havde tjent flere penge hvis det ikke havde været for coronavirus)
 • Du må ikke være dækket af andre offentlige tilskud eller være studerende med ret til at søge SU. (Efterløn og folkepension er undtaget herfra og er ok)

Kompensation

 • Ordningen dækker 75% af tabt indtægt (dog maks. 23.000 pr. md) i den 4 måneder lange periode

Ansøgning for kunststøtte ordning

Ansøgningen vil ske igennem slots- og kulturstyrelsen, på deres hjemmeside.

De garanterer en behandlingstid under 3 uger, og ansøgningen vil åbne 27. april og være åben til og med 8. juni. Det er altså et rimeligt begrænset ansøgningsvindue.

Driver du ikke kunstnerisk virksomhed?

Så indbefatter ordningen ikke dig på nuværende tidspunkt, også selv du overholder kravene til en blandet indkomst over 100.000 kroner og et fald i din indtægt.

Der er stillet forslag om at udvide eller lave lignende ordning for andre med blandet indkomst. Derfor afventer vi udspil fra regeringen og folketinget, for at se om øvrige branche kan blive dækket.

Rasmus Nielsen
Rasmus er en fast bestanddel af Dineros supportteam, ansvarlig for at flytte regnskab i Dinero og skarp på regnskabsregler. Samtidigt er det Rasmus, der afholder kurser for at gøre iværksættere klogere på Dineros mange muligheder.

2 kommentarer

 1. Det ser ud til at ansøgningsfristen er blevet forlænget.
  “Det er blevet besluttet at forlænge muligheden for at søge kompensation for tabt indkomst fra kunstnerisk virke med en måned. Perioden forlænges dermed til og med 8. juli 2020. Grundet disse ændringer er ordningen midlertidigt lukket og åbner igen for ansøgninger snarest muligt. “

  1. Hej Lars

   Ja, denne ordning blev også forlænget ser det ud til, og de er lidt hurtigere end hos erhvervsstyrelsen – Vi får opdateret vejledningen til at reflektere de nye perioder og frister!

Skriv en kommentar

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?