2023 – Automatiseringen tog fart, og der kom ny bogføringslov

Den nervøse velour er fjernet fra bordene, nytårsbranderten er for de flestes vedkommende (nok) forduftet, imens et nyt kalenderår er skudt i gang. Læs med, når Martin Thorborg skuer tilbage på året der gik.


Året stod i automatiseringens tegn – med en betragtelig portion ny bogføringslov og lancering af lønsumsafgiftberegning for landets behandlere og terapeuter on the side.

Og der har da også virkelig været fyret op under kedlerne på kontoret her i Carlsberg Byen. Hver en medarbejder har knoklet for at gå automatiseringsbarometrets pil til at pege mod højre og bidrage hele vores mission: At gøre regnskabslivet så let som muligt.

Automatiseringsbarometret går bananas

Mens vores efterhånden store udviklerafdeling knoklede for at lancere en ny løsning for kortbetaling via Pensopay, gøre det muligt at chatte med en AI-bot (aka Dinerobotten), oppe funktionerne i mobil-appen og en masse andet, har vores dedikerede AI-team hakket løs i tastaturerne og finpudset Assistenten.

Det betyder, at Assistenten, din personlige AI-assistent, nu er i stand til at foreslå dig bogføringsmuligheder baseret på dine og andre brugeres tidligere bogføringer. 

Helt konkret betyder det, at Assistenten popper frem og fortæller dig, hvad du gjorde sidst, når den spotter en udgift, der går igen. På den måde kan du blotte trykke “Ja” og slippe for tasteriet selv. 

Og hold da op, hvor har I taget Assistenten til jer – vores automatiseringsbarometer fortæller, at lige under en halv million posteringer er blevet klaret gennem Assistenten i det forgangne år. Personligt har jeg svært ved at få armene ned over den her genvej, og jeg kæmpe glæder mig til at se pilen flytte sig endnu mere mod højre i det nye år. 🚀

Hop direkte ind og prøv Assistenten i dit regnskab, hvis du har Dinero Pro. 

En godkendelse i julesokken 

Imens alt det andet arbejde stod på, knoklede den øvrige forretning med at gøre Dinero klar til den nye bogføringslov, som stiller flere og langt større krav til os alle.

Vi gik på juleferie med en endelig godkendelse fra Erhvervvsstyrelsen i julesokken, hvilket betyder, at du kan læne dig trygt tilbage i gamerstolen, vel vidende at du overholder alle krav. 


Oveni hatten betyder den nye lov, at alle Dineros brugere fremover kan:

 • sende og modtage e-fakturaer til og fra danske og europæiske samarbejdspartnere – også til SE-numre og p-numre
 • downloade og importere SAF-T filer
 • downloade en fil til Regnskab Basis (kun til selskaber)
 • nyde optimeret logging – under posteringer kan du nu se, hvem der har bogført hvad
 • bruge nye konti i kontoplanen.

Læs mere om vores overvejelser og ændringer i forhold til den nye bogføringslov i blogindlægget her

Ved du, hvem du handler med?

Og nu er vi er ved det med at overholde spillereglerne. 2023 blev også året, hvor vi introducerede en mulighed for at validere sit firma gennem MitID.

Det er vores ydmyge forsøg på at skabe de mest robuste rammer for både jer brugere og andre små selvstændige erhvervsdrivende, der handler med hinanden.

Mere end 20.000 Dinero-brugere har allerede valideret sig – og du klarer det nemt inde under Indstillinger ⟶ Firmaoplysninger. Så hvad venter du på?

En længe ventet håndsrækning til landets terapeuter 

Sådan cirka midt i hele den proces formåede mine dygtige medarbejdere samtidigt at få sat strøm til et helt nyt univers rettet mod landets behandlere og terapeuter: Nemlig beregning af lønsumsafgift. 

Mange terapeuter og behandlere er helt eller delvist momsfritagede og betaler i stedet en såkaldt lønsumsafgift. Og denne afgift er en kompliceret størrelse, som før har krævet en dyr revisor at få beregnet. Men ikke længere.

Med det nye univers kan vi indtil videre hjælpe alle de personlige virksomheder, der alene betaler lønsumsafgift – og det er en kæmpe game changer for en hel branche.

Det er vi kæmpe stolte af. Ligesom jeg er stolt af mine medarbejderes gåpåmod, fordi det projekt altså har trukket tænder ud. 

Godt nytår!🥂

Nå, men jeg kan jo snakke frem til, at Kong Frederik skal holde sin første nytårstale, så jeg vil stoppe for nu – men med en lovning om, at der også i 2024 kommer til at være tryk på kedlerne og langsigtede briller på næsen. Som selvstændig skal du nemlig fortsat have det så nemt som muligt. 

Til sidst vil jeg sende dig afsted til et forhåbentlig spændende 2024 med lidt fed data om vores brugere:

⭐️ I er per 31. december 2023 88.943 aktive firmaer, som bruger Dinero

⭐️ Til sammen har I i 2023 omsat for hele 54,4 mia. kroner

⭐️ Og jeres samlede resultat før skat, renter og afskrivninger lå i 2023 på 27,9 mia. kr. 💪🏼

⭐️ Dertil svarede vores herlige supportere på mere end 140.000 chats fra jer brugere i løbet af sidste år.

Det er guf at sidde og nørde. Og tallene kan vi takke jer brugere, jeres gode input og loyalitet for – så tusinde tak for det! 

Vi glæder os til 2024 sammen. 💙

Husk i øvrigt, at du altid kan følge med i, hvad mine gode medabejdere render og laver på siden her.

Martin Thorborg
Martin Buch Thorborg Dinero
Martin er medstifter af Dinero, hvor han sidder i direktørstolen. Han er et kendt ansigt på den danske iværksætterscene med en række succes-startups i bagagen – erfaringer, han i øvrigt deler ud af gennem foredrag rundt i landet.

Skriv en kommentar

12 kommentarer

 1. Tak for nyhedsbrevet. Måtte 2024 blive året hvor Dinero bliver lige så let at bruge for os med skærmlæser som for seende brugere. I er så tæt på, og alligevel er der et stykke vej til success.

  1. Hej René

   Mange tak for din besked.

   Vi arbejder løbende på at forbedre Dinero – også for jer med skærmlæser. Blandt andet har vi for ikke så længe siden optimeret forskellige ting med fokus på lige netop det. Hvis du har specifikke ting, må du meget gerne sende en mail til lasse@dinero.dk. Så skal jeg nok tage det med videre.

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 2. Hej Jeg er tilfreds med Dinero, man skal ikk tro fast på assistenten, jeg havde et bilag som en fast kunde betaler, husleje på, jeg trykkede på asistenten som konterede det på kontigent, det var lidt iriterne at få dette bilag rettet, ” så der er plads til forbedring på assistenten”

  1. Hej Niels

   Tak for din besked.

   Det er korrekt, at vores assistent stadig kan tage fejl i enkelte tilfælde. Vi arbejder selvfølgelig med Assistenten ud fra et princip om, at så meget som muligt skal være korrekt, men der er også plads til endnu mere udvikling af denne og det arbejder vi dagligt med 😊

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 3. Tak for opdatering og godt nytår! Jeg er superglad for Dinero – også selvom jeg ikke tjener store penge i mit firma. Men jeg synes heller ikke I behøver udvikle det ud af proportioner, så det bliver for dyrt for os små. Det startede så fint med, at vi kunne være gratis-brugere den første tid. Det er megaærgerligt, at fx vores tegnestuefællesskab er tvunget ud af Dinero, bare fordi flowet er større end et vist beløb. Vi er hverken noget firma eller en forening, alt skal bare løbe rundt, men vi vil bare gerne holde lidt sammen på bilagene. Hvorfor skal vi ofres for jeres godkendelse? Var det ikke muligt at beholde en helt skrabet gratisversion? Ja, det var ordene. Hold hesten lidt og lad nu være med at malke os små, mange tak.

  1. Hej Anna

   Tak for dine kommentar her.

   Vi har valgt at rulle vores nye model ud én gang for alle af hensyn til vores drift, og fordi vi allerede nu har alle funktionaliteter på plads.

   Vi ønsker ikke at have nogle pakker i Dinero, der ikke lever op til de nye krav, da det gør det noget mere vaskeligt at give support, samt at sikre sig at alle der skal leve op til de nye krav faktisk har et program der kan det.

   Håber om ikke andet det har givet en forklaring. God dag til dig 😊

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 4. Hej Dinero Er generelt meget tilfreds med jer, men lige et lille surt opstød😒 Jeg er fysioterapeut og bruger Terapeut Booking som kalendersystem, men efter jeg har sammenkørt systemet med Dinero så forsvinder “betalt” fra regningen når jeg sender den til kunden. Det fungeret fint inden jeg sammenkørte Dinero med Terapeut Booking. Så jeg håber meget at jeres udviklingsteam/IT-folk kan finde en løsning i 2024….🙏🙂

  1. Hej Uffe

   Det er noget Terapeut Booking, skal løse i deres ende og du skal derfor kontakte dem.

   Hvis de har udfordring med dette, så skal de være velkommen til at kontakte vores integrationsansvarlige og få hjælp hertil.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

  2. Hej Lasse De har haft kontakt til jer da Terapeut Booking mener at “fejlen” ligger hos Jer. Jeg undre mig bare over at man I 2024 ikke kan finde ud af at ordne det. Specielt synes det er lidt pussigt at et regnskab system ikke kan finde ud af at skrive betalt på en afsendt regning….😉 Mange hilser fra Uffe

  3. Hej igen

   Det kan man også i Dinero, altså skrive “betalt” på fakturaen, men for at det er tilfældet i overførsler fra TP, så skal det sendes korrekt ind via vores API.

   Jeg er sikker på det kan løses og vi vil selvfølgelig meget gerne i dialog omkring det, men vi har brug for kontakten kommer direkte fra TP og dem der sidder med det helt konkret.

   Jeg kan desværre ikke ændre på det herfra.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 5. Det er bare så fint, og bedste jeg har gjort at skifte til professionel versionen, er en lille virksomhed ( sidebeskæftigelse) , så anbefaler til alle.. Keep up the good work. 🙂 5 * herfra.

  1. Hej Kaare

   Det er vi bare glade for at høre! 🙏

   Du ønskes en rigtig god dag 😊

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram