Udgivet 20/05/2021

Fristen for indberetning af oplysningsskemaet er udskudt

Hvis du har en personlig ejet virksomhed, skal du nu senest indberette oplysningsskemaet 1. september 2021. Hvis du ikke allerede har styr på tallene, er det en god idé at få styr på dem hurtigst muligt, så du ikke skal bekymre dig om det – vi hjælper gerne med det hele.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Skrevet af Lasse Hansen
Læsetid: under 2 min.
Fristen er udskudt

Fristen er nu 1. september 2021

Ligesom sidste år har Skatteministeriet udskudt de generelle frister for erhvervsdrivende. Den nye frist gælder for alle enkeltmandsvirksomheder, interessentskaber (I/S) og personligt ejet mindre virksomheder (PMV). 

Med udskydelsen har personlig ejet virksomheder fået lidt mere tid til at få styr på alle skattetal til oplysningsskemaet (tidligere den udvidede selvangivelse). Her skal du fx oplyse om virksomhedens resultat senest 1. september 2021.

Fristen for frivillig indbetaling af restskat er dog ikke ændret – den er stadig 1 juli. Betaler du senere, kommer der et fast procenttillæg på 3,8 % oveni renten på 1,8 % af restskatten regnet fra 1. januar 2021 til og med betalingsdatoen, som du også skal betale.

Få dine tal serveret på et sølvfad – lige til at kopiere ind

Du har med udskydelsen fået mere tid til at lave dit regnskabsmæssige og skattemæssige resultat, så der er styr på alle mellemregninger og fradrag. Det er en god idé at få styr på tallene hurtigst muligt, så den bekymring er ude af verden. 

Lad os beregne alle tal til dit oplysningsskema, så de er lige til at kopiere ind. Med Skatteopgørelsen behøver du fx ikke en revisor, når du skal indberette dit regnskab til Skattestyrelsen.

Tidligere på måneden blev fristen for virksomheders årsrapport også udskudt. 

Hvis du henter vores digitale regnskabskalender, kan du altid se de opdaterede frister direkte i din egen kalender.

Har du modtaget corona-hjælpepakker?

Du skal være særlig opmærksom, når du indberetter dit oplysningsskema i år. Hvis du har modtaget økonomisk hjælp i form af hjælpepakker, skal de nemlig medregnes i virksomhedens resultat, da de er skattepligtige. Der har været syv hjælpepakker indtil nu.

Se ændringer ifm. Covid-19-hjælpepakker og udskudte frister på oplysningsskemaet på Skattestyrelsens hjemmeside. Det er nemlig ikke kun oplysningsfristen, der er ændret.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram