API

API er et sæt af værktøjer, der gør det muligt at interagere mellem forskellige softwarekomponenter i din virksomhed. API kan spare dig for mange timer ved at lade værktøjet koble dine systemer sammen automatisk, så du slipper for manuelt at overføre dataene mellem systemerne.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 07/02/2024

Dinero har et åbent API (som du finder her), som gør det muligt at integrere med en lang række eksterne systemer, herunder webshops, løn, timeregistrering m.v.
Dinero API

Hvad er et API?

API er en forkortelse for Application Programming Interface, og er en software-grænseoverflade, der gør det muligt at interagere mellem forskellige softwarekomponenter. Med andre ord er det “navlestrengen” mellem to forskellige software.

Ved anvendelse af API kan du benytte funktioner, som et eksternt program kan tilbyde. Det er implementeret i computerprogrammer, programbiblioteker og styresystemer.

Forbinder forskellige softwaretyper

API er et sæt af værktøjer, der arbejder sammen og dermed konstruerer applikationer til og mellem forskellige softwaretyper. Det giver dig mulighed for at benytte flere funktioner i andre programmer i samspil med dine egne systemer ved hjælp af en systemintegration.

På den måde kan du overføre mange forskellige former for data på tværs af programmer. Det kan dermed hjælpe dig med at samle og forbinde flere programmer.

Hvad er fordelene med API?

Der er mange fordele ved at benytte sig af det. I forbindelse med, at det er blevet muligt for systemer at kommunikere med hinanden ved hjælp af teknologien, er de sammenkoblede systemer blevet mere stærke.

En af de vigtigste fordele er, at det gør dagligdagens arbejde nemmere og mere effektivt. Ved at lade dine systemer “tale” sammen undgår du at bruge tid på at overføre oplysninger manuelt fra for eksempel din virksomhed til et eksternt regnskabsprogram. Det kan spare dig for mange arbejdstimer, hvilket optimerer arbejdsprocesserne i virksomheden.

Hvis du har en webshop, kan det forbinde shoppen med eksempelvis et regnskabssystem eller et lagersystem. Med et API kan regnskabssystemet overføre salgstallene fra webshoppen over i regnskabssystemet, så det dermed bliver nemmere at bogføre.

Ved lagersystemet kan API’en sørge for, at lageret synkroniseres med din webshop. Værktøjet giver dig derfor mange muligheder.

Hvilke typer findes der?

Der findes mange steder, hvor API kan benyttes, og der findes mange forskellige måder at udveksle data på. API’er kan være alt fra åbne til private. Det kan bruges ved udveksling af data der for eksempel vedrører fragtsystemer, besøgsstatistik og prisjusteringer.

Det er ikke blot i styresystemer, hvor det kan anvendes. API bliver også brugt på internettet af mange store udbydere. Facebook og Google har eksempelvis API’er tilgængelige.

Er det sikkert at bruge API?

Det er vigtigt at benytte API på en sikker måde, da det kan vedrøre personlige oplysninger i form af persondata og regnskabstal.

Når du anvender værktøjet, er det muligt at bruge en privat eller offentlig nøgle til at dele din data. Ved at bruge en af disse nøgler vil du forhindre ukendte i at få indblik i dine data undervejs i processen.

Dinero har en masse integrationer. Du kan se listen her

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram