Indløsningsaftale

En indløsningsaftale er en aftale, du indgår med en indløser, når du skal modtage betaling for de varer, du sælger. Du skal ansøge om en indløsningsaftale, uanset hvilken betalingsform dine kunder bruger. Du kan vælge imellem mange forskellige indløsere, og prisen på aftalen varierer alt efter, hvilken betalingsløsning du har behov for.

  • Læsetid: 4 min.

  • Sidst opdateret 09/11/2023


Hvad er en indløsningsaftale?

Hvis du vil tage imod betaling med Dankort, Visa, Mastercard og andre internationale kort, når dine kunder køber en vare hos dig online eller i din butik, skal du lave en indløsningsaftale. 

Du kan nemlig ikke tage imod en betaling, hvis du ikke har en indløsningsaftale. Det gælder også, hvis dine kunder bruger andre betalingsformer, som fx MobilePay

En indløsningsaftale er en aftale, du indgår med en indløser, som står for at håndtere transaktionerne på vegne af dig. En indløser er en bank, der netop har specialiseret sig i at stå for denne type transaktioner.

Indløsningsaftalen giver altså indløseren lov til at flytte dine kunders penge over til din konto, når de køber en vare i din webshop eller i din butik.

Regnskabsprogram til butikker

Som butiksejer er der meget at se til. Dinero kan gøre bogføring meget lettere og spare dig for en masse tid og energi. Læs mere her.

Når du har indgået en indløsningsaftale med en indløser, er det deres opgave at kontrollere, om der er dækning på kundens kort, at reservere beløbet, som kunden har købt for, trække pengene og indsætte dem på din erhvervskonto

Samtidig mindsker det risikoen for svindel, da de kontrollerer, at du er den, du giver dig ud for at være. 

Du kan vælge imellem flere forskellige indløsere. Det kan fx være:

Ønsker du, at dine kunder skal kunne betale med Dankort, skal du lave en indløsningsaftale med Nets. Nets er nemlig den eneste indløser, der håndterer Dankort-transaktioner.

Der er intet krav om, at du skal tilbyde dine kunder adgang til betaling med flere forskellige kort. Du kan derfor helt selv bestemme, om du fx kun ønsker at tilbyde dine kunder betaling med Dankort.

Hvad er prisen for en indløsningsaftale?

Prisen for en indløsningsaftale varierer fra indløser til indløser. Det er også afgørende, hvilke korttyper du har valgt, at dine kunder skal kunne betale med. Det er nemlig ofte billigere at indløse transaktioner foretaget med Dankort sammenlignet med udenlandske kort, som fx Mastercard og Visa.

Det er derfor en god idé at undersøge markedet, inden du indgår en indløsningsaftale, da der kan være mange penge at spare. Overordnet kan du dele de samlede omkostninger op i fire dele: 

  • Et oprettelsesgebyr. Nogle indløsere tager et engangsbeløb når du opretter indløsningsaftalen
  • Et fast månedligt abonnement. 
  • De fleste indløsere tager også et procentuelt transaktionsgebyr for at behandle dine ordrer
  • Derudover tager mange indløsere et fast beløb pr. transaktion 

Når du skal vælge en indløsningsaftale, skal du være særligt opmærksom på det procentuelle transaktionsgebyr, da det kan have stor betydning for, hvor fordelagtig din aftale er. 

Hvis det går rigtig godt i din forretning, og du tjener mange penge på dine salg, kan transaktionsgebyret ende med at blive en stor udgift. En prisforskel på få procent kan nemlig betyde meget, når der er tale om store beløb. 

Du skal bruge en betalingsgateway til din indløsningsaftale

Når dine kunder skal betale en vare fra din webshop, er det ikke nok med en indløsningsaftale fra Nets eller en af de andre indløsere. Du skal nemlig også bruge en betalingsgateway, som du får gennem en betalingsleverandør.

Regnskabsprogram til din webshop

Med Dinero kan du forbinde din webshop med dit regnskab. På den måde får du klaret det meste af din bogføring helt automatisk. Du kan finde mange spændende integrationer i Dinero, der gør hverdagen lettere. Læs mere her.

Når dine kunder skal betale for de varer, de har lagt i den virtuelle kurv på din webshop, indtaster de deres kortoplysninger i betalingsgatewayen. 

Derefter knytter gatewayen kundens betaling sammen med ordren og sender oplysningerne til indløseren. En betalingsgateway svarer derfor til en betalingsterminal i en fysisk butik.

Inden du ansøger om en indløsningsaftale, skal du have besluttet dig for, hvilken betalingsgateway du ønsker at bruge. Du kan også vælge at gå efter en udbyder, der både tilbyder en indløsningsaftale og betalingsgateway som en samlet pakkeløsning.

Oftest stillede spørgsmål

En indløsningsaftale er en aftale, du indgår med en indløser, når du skal opkræve betaling for de varer, du sælger. Indløseren står for at håndtere transaktionerne på vegne af dig, når en kunde køber en vare i din webshop eller i din fysiske butik.

Prisen på en indløsningsaftale varierer fra udbyder til udbyder. Typisk bliver du opkrævet et oprettelsesgebyr og et procentuelt transaktionsgebyr for hvert køb. Derudover kræver nogle indløsere et fast beløb pr. transaktion.

Var denne artikel nyttig?

Relaterede ord

Herunder finder du relaterede ord fra vores regnskabsordbog der relaterer sig til Indløsningsaftale

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram