Debitoroversigt

Med en debitoroversigt har du en overskuelig liste på alle dem, der skylder dig penge. Oversigten viser dig, hvem og hvor meget hver enkelt skylder dig.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 07/03/2022

Dinero giver dig et hurtigt og let overblik over de tilgodehavender du har hos dine kunder. Det findes inde på Kundesaldolisten på fanen "Kontakter".

Hvad er en debitoroversigt?

En debitoroversigt er en måde at få for dig at holde styr på dine debitorer. Debitorer er dem, der skylder dig penge. I oversigten kan du opdele dine kunder individuelt, så du får et helt overskueligt billede af hver enkelt.

Det giver dig også mulighed for at søge informationer frem på en bestemt kunde for at finde ud af, om I har et udestående.

Oversigten samler al data på ét sted, så det gør arbejdsgangene hurtigere og lettere.

Hvorfor have en debitoroversigt?

En debitoroversigt er et godt redskab til at få det nødvendige overblik over dine debitorer. Det sparer dig og din virksomhed for masser af tid, hvis dine kunder står listet i en oversigt, hvor du hurtigt og enkelt kan søge på en specifik kundes status.

I din oversigt kan du ikke bare se, hvem der skylder dig penge, men du kan også søge frem, hvor meget de skylder dig. Du kan tilmed lave en faktura for de kunder, du har registreret i din oversigt.

Det er derfor et system, der sikrer dig, at du kan føre nøje kontrol med dine kunders udeståender, så du er sikker på, at du ikke mister penge. I et manuelt papirsystem vil dokumenter lettere kunne forsvinde, og det er svært at have det samme overblik som i en digital oversigt, hvor du kan oprette fakturaer direkte.

Debitoroversigten sparer dig for mange timers manuelt arbejde.

Skylder du penge?

Formålet med debitoroversigten er naturligvis først og fremmest, at du kan se, hvem der skylder dig penge. Men du kan også blive din kundes debitor og dermed være den, som skylder penge. Men hvordan kan det nu være, når du ikke køber noget af din kunde?

Ved salg af alle mulige forskellige slags produkter kan en virksomhed opleve fejl i leveringer. En vare kan vise sig at være beskadiget, når den når frem til din kunde. I det tilfælde vil kunden returnere varen, og du vil på den måde skylde din kunde penge.

Det bliver også listet i din debitoroversigt, så du kan holde styr på det skyldige beløb og betale pengene tilbage så hurtigt som muligt for at bevare tilfredse kunder.

Har du brug for en debitoroversigt?

Debitoroversigten er et brugbart værktøj for mange virksomheder. Men når du skal gøre op med dig selv, om det kan betale sig, bør du først og fremmest se på, om du overhovedet har debitorer. Har du ikke det, vil en debitoroversigt i sagens natur være et unødvendigt redskab.

Har du derimod debitorer, bør du i stedet se på antallet af debitorer. Har du kun ganske få kunder, giver det formentlig ikke mening med en oversigt. Debitoroversigten bliver først anvendelig og effektiv, når du har mange kunder i dit kundekartotek.

Se hvordan du kan se hvad dine kunder skylder i Dinero

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram