Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Faktura

En faktura er det samme som en regning. Virksomheder sender fakturaer ud, når et salg har fundet sted. En faktura bruges til at opkræve penge fra køber og bruges som dokumentation i både køber og sælgers regnskab. En faktura kan både være digital og på print.

Dinero gør det let at lave en faktura der overholder alle fakturakrav, uden risiko for at gøre noget forkert.

Hvad er en faktura?

En faktura er et dokument, som bruges af virksomheder. En faktura kaldes også for en regning. Har du f.eks. en fysisk forretning eller lignende, vil du typisk have et kassesystem, og kvitteringer og afregninger herfra, fremfor at udskrive faktura til hver kunde
Hvis du som privatperson for eksempel har haft en tømrer ude for at sætte nye vinduer i dit hus, vil du modtage en faktura, når opgaven er løst. På fakturaen kan du se, hvor meget du skal betale for dine nye vinduer, og hvor du skal sende pengene hen. På fakturaen vil det også være specificeret hvor stort et beløb, der er gået til henholdsvis arbejdsløn og materialer.

Hvilke krav er der til en faktura?

har helt frie tøjler, når det kommer til udseendet af dine fakturaer. Layout med videre styrer du helt selv, og der findes en række skabeloner på nettet, som du kan tage i brug, når du skal i gang med fakturering. Når det kommer til indhold, er der dog en række krav, som skal være opfyldt. Nogle regnskabsprogrammer kan du selv designe dine fakturaer.

Der er to overordnede krav til fakturaer, som du skal være opmærksom på at overholde. Det første er, at du  skal lave en fakturaer, som både du og kunden skal have en kopi af. Kunden skal have den ene, og du skal som virksomhed selv beholde den anden. Der skal være dokumentation til begge parters regnskab. Det andet krav er, at din faktura skal indeholde et fakturanummer. Fakturanummeret skal være fortløbende, og det er faktisk strafbart ikke at holde orden i sine fakturaer med disse numre.

Hvad skal en faktura indeholde?

Der er også en række krav til hvilke oplysninger, som en faktura skal indeholde:

  • Fakturanummer
  • Dato
  • Købers navn og adresse
  • Din virksomheds CVR-nummer, navn og adresse
  • Specifikation af varer, antal og pris
  • Momsbeløb

Hvordan sender du fakturaer?

Du kan både sende en faktura på papir med brevpost eller digitalt. En faktura kan vedhæftes en e-mail som en PDF-fil eller laves som en elektronisk faktura i et regnskabssystem. En webshop sender også faktuarer når de sender varer til deres kunder.

Hvad er en kreditnota?

Er det aktuelt for dig at sende fakturaer ud, vil du med garanti også komme ud for at skulle sende en kreditnota ud fra tid til anden. Hvad gør du eksempelvis, hvis du har solgt en vare i din webshop, som kunden er blevet faktureret for, men som kunden gerne vil returnere? Her kommer en kreditnota ind i billedet.

Du kan ikke annullere et salg, der allerede er blevet gennemført og faktureret. Men du kan nulstille et salg ved at sende en kreditnota til den kunde, der returnerer en vare. Så får kunden sine penge tilbage, og den gennemførte fakturering bliver udlignet med en kreditnota.

Se hvor nemt det er at sende fakturaer afsted med Dinero

Bliv klogere på hvad du kan med vores fakturaservice.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 05/03/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?