Faktureringsprogram

Du skal som virksomhed lave en faktura, hver gang du laver et salg. Med et faktureringsprogram får du hjælp til at lave og udsende dine fakturaer. Der findes både offline og online faktureringsprogrammer, og nogle er gratis, mens andre koster penge.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 21/12/2023


Hvad er et faktureringsprogram?

Driver du en virksomhed, kender du alt til fakturering. Det kan være en tidskrævende opgave at skulle sende fakturaer ud til dine kunder. De skal ikke bare sendes ud, men også laves. Med et faktureringsprogram får du hjælp til både at lave og sende dine regninger ud.

Få styr på reglerne for fakturering helt automatisk

Der er mange regler for fakturering, du skal overholde, når du sender og modtager en faktura. Der er fx regler til, hvad en fuld faktura skal indeholde, ligesom der også er krav til, hvilke dokumenter der kan accepteres som fakturaer.

Du skal fx huske udstedelsesdato (fakturadato), navn og adresse på sælger og køber, momsgrundlag, momssats og momsbeløb og mængden af varen. Hvis du laver din egen faktura, skal du også huske at opdatere fortløbende numre, så hver enkel faktura kan identificeres.

Hvis du bruger et faktureringsprogram som Dinero, hjælper programmet dig med at overholde alle regler og love automatisk. Du skal blot vælge, hvem fakturaen skal sendes til, priser og momssatser – så klarer vores gratis fakturaservice resten. På den måde slipper du for en masse manuelle og tidskrævende opgaver.

Dinero er et godkendt regnskabsprogram

Alle pakker i Dinero er certificeret af Erhvervsstyrelsen. Du har fx mulighed for upload af bilag i skyen, bankafstemning og modtage og sende EAN-fakturaer. Fokusér 100% på virksomheden i stedet for støvede paragraffer. Læs mere her.

Hvem kan anvende et faktureringsprogram?

Det kan alle virksomheder, der sender fakturaer ud. Både små som store virksomheder. Der findes forskellige former for systemer, der matcher forskellige behov. Nogle ligger online og er tilgængelige overalt, hvor der er internet, mens andre ligger offline og kun kan betjenes på en computer på din arbejdsplads.

Du kan ved en simpel søgning på nettet finde frem til forskellige udbydere af et faktureringsprogram. Der findes både gratis løsninger og løsninger, som du skal betale for. Hvilket program, der passer bedst til din virksomhed, afhænger af dine behov og de funktioner, som du bruger, når du fakturerer.

Hvad er alternativet til et faktureringsprogram?

Svaret på spørgsmålet er enkelt. Alternativet er, at du selv laver dine fakturaer og sender dem manuelt ud til dine kunder. Du kan finde forskellige fakturaskabeloner på nettet, som kan hjælpe dig med at sætte dine fakturaer op. Der findes også her både gratis løsninger og skabeloner, som du skal betale for at få fingrene i.

Med en fakturaskabelon af god kvalitet er du sikker på, at du bruger en skabelon, der tager alle de vigtige oplysninger med. Skabelonen er sat op, så du bare skal indtaste dine oplysninger om alt fra din virksomhed, til kunden og beløbet.

Når du har lavet din faktura, skal du have den sendt ud til kunden. Det kan du også gøre på forskellige måder. Du kan vælge at sende den med brevpost til kunden, selv aflevere den i postkassen eller vedhæfte fakturaen en e-mail til kunden. Har du din kundes mailadresse, er det langt den billigste og mest tidsbesparende løsning at udarbejde en digital faktura, som du kan sende per mail.

Hvad er forskellen på en online og en elektronisk faktura?

Begge to er digitale fakturaer. En online faktura er en faktura, som du sender ud på mail til dine kunder. En elektronisk faktura er en digital faktura, som bliver sendt ud via et digitalt system der understøtter udsendelse af elektroniske fakturaer.

Det offentlige i Danmark modtager alene elektroniske fakturaer. Så samarbejder du med en kommune, en offentlig børnehave eller en anden offentlig instans, går det ikke med en faktura på papir eller via e-mail. Du skal ind og oprette en elektronisk faktura for at sende en regning til det offentlige.

Læs hvor nemt det er at bruge Dinero som faktureringsprogram

Læs om de mange muligheder med vores fakturaservice.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram