Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank er en dansk bank, der blev grundlagt i 1880, der servicerer både erhverv og private.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 02/05/2022

Forbind din konto i Lån & Spar Bank med dit regnskab i Dinero – så kan du endnu nemmere se, om det bogførte stemmer med ind- og udbetalinger på din bankkonto.
Se, hvordan du forbinder Dinero med Lån & Spar Bank.

Hvad er Lån & Spar Bank?

Lån & Spar Bank var frem til 1990 en sparekasse, men som det har været tilfældet med alle de store sparekasser. Så blev den omdannet til en bank og dermed et aktieselskab, som der kan handles på børsen. Banken servicerede frem til 2009 kun privatkunder, men her valgte de også at satse på mindre erhvervsdrivende, der tog udgangspunkt i deres eksisterende kundebase. I 2018 tilbyder banken altså både bankaktivitet til erhverv og private.

De har historisk set altid har samarbejdet med forskellige organisationer. Det giver altså bankens kunder en række fordele i de forskellige organisationer, og omvendt tilbydes de forskellige organisationers medarbejdere ligeledes unikke fordele i Lån & Spar Bank.

Banken har søsat flere initiativer i de bagvedliggende processer. Det har blandt andet betydet, at banken har oplevet en markant stigning i antallet af møder, som medarbejderne kan nå dagligt. De ansatte kan nemlig nå fire gange så mange møder dagligt, end det var tilfældet for få år siden. Det skyldes et initiativ, der blev søsat i 2011, og det vidner om en bank, der har fokus på konstant optimering.

Digitale selvbetjeningsmuligheder

De digitale selvbetjeningsmuligheder hos Lån & Spar Bank er identiske med de muligheder, som vi kender fra de største pengeinstitutter i Danmark. Der tilbydes både MobilePay, netbank, mobilbank og Zapp. Sidstnævnte er særlig interessant. Med applikationen Zapp kan man altid nemt skrive beskeder og booke møder med sin bankrådgiver. Er der eksempelvis vigtige papirer, som bankmanden med fordel kan se på før et eventuelt møde, kan disse nemt vedhæftes via applikationen også.

Med Zapp adskiller banken sig altså fra mange af de andre banker, der ikke tilbyder lignende muligheder. Naturligvis kan man hos de fleste banker kontakte sin bankrådgiver. Men moderniseringen af hele kontakten mellem kunde og rådgiver er ganske unik for Lån & Spar Bank.

Hvad tilbyder Lån & Spar Bank?

De tilbyder altså almindelig bankaktivitet for både erhvervsmæssige og private kunder. Udover almindelig bankaktivitet tilbyder banken også vejledning og rådgivning til bolig, bil, investering, pension og forsikring. Banken finansierer ligeledes billån og boliglån, og ønsker man at samle sine forsikringer hos banken, så har de også en samarbejdspartner, som laver forsikringer igennem banken.

Som med de fleste andre banker kan både rådgive sig og låne hos banken. Det er selvsagt en fordel for de kunder, der har brug for rådgivning, inden de tager en stor finansiel beslutning.

Hvis du vil læse om en nyere bank, Jutlander bank, klik her

Oftest stillede spørgsmål

Lån & Spar Bank er en dansk bank. Banken blev grundlagt i 1880, og var frem til 1990 en sparekasse. Lån & Spar Bank servicerer både erhvervskunder og private kunder.

Lån & Spar Bank tilbyder bankaktivitet til erhvervskunder og privatkunder. Derudover tilbyder banken rådgivning om forskellige bankprodukter. Lån & Spar Bank har moderniseret kontakten mellem rådgivere og kunden, og har forskellige digitale selvbetjeningsmuligheder, herunder MobilePay, netbank og Zapp.  

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram