Betalingsservice

Betalingsservice er et elektronisk betalingssystem. Det bliver styret af PBS. Med betalingsservice kan du automatisk betale dine regninger, så du ikke selv manuelt skal taste tal ind og bekræfte overførslerne.

  • Læsetid: 3 minutter

  • Sidst opdateret 28/03/2022


Hvad er betalingsservice?

Nets Betalingsservice er en tjeneste, der er blevet oprettet for at gøre livet lettere for dig, når du skal betale dine regninger. Tilmelder du en regning til servicen, behøver du ikke selv tænke på at få den betalt. Det klarer PBS og betalingsservicen for dig.

De fleste af os skal betale husleje hver eneste måned. I stedet for at skulle betale den månedlige leje hver eneste måned via et girokort eller ved en bankoverførsel, så kan du tilmelde den faste betaling til betalingsservice. Når det er gjort, så overfører systemet automatisk husleje til din udlejer hver eneste måned.

Det eneste, som du skal sørge for, er, at der er penge på din konto til at dække dine betalinger. Og at tilmelde dine faste regninger til betalingsservice.

Hvad sker der, hvis der ikke er penge på kontoen?

Hvis der ikke er penge på kontoen, bliver dine betalinger ikke gennemført. For at det kan fungere optimalt, og du ikke risikerer at modtage rykkere, skal du sørge for, at der er penge på den konto, der er tilknyttet betalingsservicen.

Når du bruger Nets betalingsservice, vil du i slutningen af måneden modtage en oversigt over den næste måneds betalinger. Her har du mulighed for at tjekke op på, om der er penge nok på kontoen, og følge med i, hvad du betaler til hvem hvornår. Det er forskelligt, om oversigten sendes ud digitalt eller lander i din postkasse.

Hvis der opkræves et gebyr, skal du bogføre det som en rente eller gebyr i Dinero.

Hvordan tilmelder du en fast betaling til betalingsservice?

Når du modtager et girokort fra en kreditor, vil du nederst kunne fide de koder, som du skal bruge for at tilmelde betalingen til betalingsservice. Du kan vælge at gøre det via netbank eller ved at tage ned i din lokale bank.

Der kan være variationer fra bank til bank. Har du brug for hjælp til oprettelse af betalingsservice, er det banken du skal spørge til råds.

Hvordan afmelder du en betaling?

En betaling kan enten selv ophøre ved Nets betalingsservice, hvis du ikke længere er kunde hos et selskab, eller hvis du ikke længere skal betale husleje. Men i andre tilfælde er du nødt til selv at afmelde dine betalinger.

Du kan nemt selv afmelde en betaling fra betalingsservicen, men du skal helst huske at gøre det, inden den næste betaling finder sted. Du kan enten gøre det ved computeren i din netbank eller ved at tale med din lokale bank og bede dem gøre det for dig.

Betalingsservice kan med hurtig virkning afmeldes – og du kan også bremse en forestående betaling.

Er der gebyrer på betalingsservice?

I nogle tilfælde kan du komme ud for at skulle betale et gebyr ved at benytte betalingsservice. Det er dog noget, som skal være aftalt på forhånd mellem dig og virksomheden. 

Du bør derfor lige være opmærksom, når du får en regning, hvor der står, at du kan tilmelde den til betalingsservice for der, skriver virksomheden også, hvis der er et eventuelt gebyr.

Betalingsservice app

Der eksisterer også en betalingsservice app til både iPhones og Android smartphones. Gennem app’en kan du både se dit betalingsoverblik, betale og tilmelde regninger nemt og hurtigt, afmelde betalinger og meget mere.
Deres app kan hentes her.

Spørgsmål & svar

Hvad er Betalingsservice?

Tilmelder du en regning til betalingsservice, behøver du ikke selv tænke på at få den betalt. Det klarer PBS og betalingsservicen for dig.

Hvad koster Betalingsservice?

Der kan være forskellige gebyrer ved at bruge Betalingsservice. Som betalende er det dog oftest gratis at bruge.

Hvornår kommer Betalingsservice oversigt?

Det kan være forskelligt. En god måde altid at være up-to-date, kan være at downloade Betalingsservice app’en til din mobiltelefon.

Hvordan tilmelder man sig Betalingsservice?

Du kan tilmelde dig Betalingsservice, når du betaler en regning i din Netbank. Andre gange bliver det gjort automatisk, hvis du har godkendt det.

Hvad er kundenummer på Betalingsservice?

Dit kundenummer er forskelligt alt efter hvilken virksomhed du er kunde hos. Nogle gange skal du give besked om dit kundenummer, som du kan få fra virksomheden du er kunde hos.

Læs mere om FI-kode, så kunder kan indbetale med indbetalingskort

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram