SE-nummer

SE-nummer er en forkortelse, der står for Stamregister Over Erhvervsdrivende. For nogle år tilbage blev alle danske virksomheder tildelt et SE-nummer. SE-nummeret er i dag blevet med erstattet med et CVR-nummer.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 01/12/2020


Hvad er et SE-nummer?

I dag skal alle danske virksomheder have et CVR-nummer, når de har en forventet årlig indtjening på 50.000 kr. eller mere. Før CVR-nummeret kom til, var det et SE-nummer, som de forskellige danske virksomheder blev tildelt.

Formålet med den tidligere brug af SE-numre var at identificere virksomheder og andre juridiske enheder. SE-nummeret blev indført i 1985, og helt indtil 1999 var det den primære måde at identificere virksomheder på.

SE-nummeret havde også en vigtig funktion i forhold til afregning med SKAT, og inden det blev erstattet med CVR-nummeret i 1999, blev det også anvendt i forbindelse med momsregistrering og beregning af arbejdsmarkedsbidrag og A-skat.

Hvad bliver SE-nummer brugt til i dag?

Det er i dag CVR-nummeret, der er den primære måde at identificere danske virksomheder på. Men SE-nummeret er ikke helt forsvundet og har stadig en vigtig funktion.

Driver du en virksomhed med flere forretningsområder, kan du nemlig have gavn af både et CVR-nummer og et eller flere SE-numre. Dit CVR-nummer er din virksomheds hovednummer så at sige. Det er det, der er knyttet til dit primære forretningsområde, og som er registreret i Det Centrale Virksomhedsregister.

Driver du en eller flere undervirksomheder med andet erhverv, vil de blive tildelt et SE-nummer. Et SE-nummer kan ikke stå alene og vil være knyttet til dit hovednummer, altså din virksomheds CVR-nummer. Der er ikke noget problem i at knytte flere SE-numre til dit CVR-nummer.

Hvordan forholder det sig med regnskabsføring og SE-numre?

Har du en eller flere virksomheder knyttet til dit CVR-nummer med hvert sit separate SE-nummer, har det ingen betydning rent regnskabsmæssigt. CVR-nummeret og SE-nummeret hænger ikke sammen, når det kommer til det regnskabsmæssige aspekt.

Du skal udarbejde et særskilt regnskab for din primære virksomhed og et for hver af de undervirksomheder, som du har knyttet dertil via et SE-nummer. Du skal altså udarbejde et særskilt regnskab per SE-nummer. Det giver dig mere administrativt arbejde at skulle udarbejde flere regnskaber, så det er en god ide at være opmærksom, inden du kaster dig ud i at have flere SE-numre knyttet til dit CVR-nummer.

Hvordan får du tildelt et SE-nummer?

Du registrerer din virksomhed på www.virk.dk. Det er også her, at du kan få tildelt henholdsvis CVR-nummer og SE-nummer. Er du interesseret i et P-nummer til din virksomhed, er det også her, det foregår. Er du i tvivl om, hvad de forskellige numre indebærer og har af konsekvenser for din virksomhed og din regnskabsføring, anbefaler vi, at du tager fat i din revisor.

Sådan tilføjer du SE-nummeret på din Dinero faktura

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram