Time/Sag-Styring

Med time/sag-styring kan du registrere forbrug af materialer og tid på et givent projekt, ligesom du hurtigt og let kan fakturere kunden, når opgaven er færdiggjort/afsluttet.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 28/03/2022


Hvad er time/sag-styring?

Begrebet time/sag-styring dækker over en metode, som specielt håndværksvirksomheder kan bruge, når de ønsker at bevare overblikket over deres arbejde. Og her tænkes der både på forbrug af materialer, forbrug af tid og ikke mindst muligheden for at dokumentere arbejdet.

Det giver en række fordele både for den enkelte håndværker, men bestemt også for ejeren af virksomheden, der får en god mulighed for at regne på rentabiliteten af hvert enkelt projekt. Det er også en fordel at kigge på, hvordan du bliver mere effektiv i hverdagen – både på arbejdet og derhjemme.

Hvad er fordelene ved time/sag-styring?

Vi har været lidt inde på fordelene ved time/sag-styring i ovenstående, men lad os uddybe det lidt. Hvis du har en håndværksvirksomhed og for eksempel skal holde orden på VVS-delen i et nybygget hus, vil du opleve, at der skal indkøbes en del materialer og bruges tid på arbejdet.

Indkøb

Med hensyn til indkøbene af materialer kan disse logges i et time/sag-styringsværktøj, og hver enkelt medarbejder kan skrive, hvad de har købt og hvornår. Det vil sige, at du – som ejer – hele tiden har et overblik over, hvad der er brugt af penge.

Timestyring

Dertil er der selve timestyringen. Tid er penge, og jo hurtigere dine medarbejdere laver arbejdet, jo flere penge tjener du. Med et time/sag-styringsprogram skal medarbejderne hele tiden skrive, hvad de laver og hvornår. På den måde kan du se, om der er arbejder, som tager længere tid end planlagt og eventuelt i dit næste projekt være opmærksom på, at den afsatte tid til eksempelvis at lægge nye rør i et badeværelse skal være længere.

Forbrug

Til sidst danner forbruget af materialer grundlag for den endelige fakturering. Her kan du nemlig helt præcist se, hvad du har brugt af materialer, og hvor meget tid arbejdet har taget. Registreringen af den brugte tid, som du kan fakturere dine kunder for, giver også virksomheden et overblik over kommende indtægter og hvor meget tid der bliver brugt på en given projekt.

Time/sag-styring kan hjælpe med kvalitetssikringen

Udover at time/sag-styring er et meget fint hjælpemiddel. Ved at holde styr på dine projekter, er det muligt at bruge programmet som en del af kvalitetssikringen af arbejdet. Det afhænger dog af om dit system har kvalitetsikring. Du har mulighed for at lægge billeder ind og dermed dokumentere det arbejde, som dine medarbejdere har lavet. I øvrigt gemmes alle oplysninger i “skyen”. Denne funktion sikrer dig mod de gammeldags timesedler, som ofte blev væk, samt du kan se hele arbejdsprocessen. Når du senere skal lave et lignende projekt, kan oplyse en mere nøjagtig pris.

Der findes programmer som kan integreres med Dinero, som er relevante for håndværker, fx. Ordrestyring.dk, Anmeld håndværker eller Maguru.

Der findes programmer som kan integreres med Dinero. Du kan se vores integrationsliste her

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram